fbpx

Защо се изисква бръснене на косата преди процедурата за лазерна епилация?

Защо се изисква бръснене на косата преди процедурата за лазерна епилация?

Защо е необходимо бръснене преди процедурата за лазерна епилация?

Съвременната апаратна козметология предлага няколко варианта за решаване на проблема с прекомерната растителност по тялото. В същото време лазерът по ПРАВО се счита за един от най-ефективните. Подготовката за процедурата обаче е свързана с редица нюанси и тънкости. По-специално, потенциалните клиенти на козметологични салони имат логичен въпрос: защо се изисква бръснене на косата преди процедура за лазерна епилация? Нека се опитаме да го разберем!

Защо трябва да бръснете косата преди лазерна епилация?

За да разберете защо козметолозите препоръчват използването на бръснач, трябва да се запознаете с характеристиките на процедурата. В момента козметолозите използват три вида апарати:

  1. Неодим;
  2. Александрит;
  3. Диоден.

Принципът на тяхното действие е доста прост: насочен лъч светлина загрява меланина, съдържащ се в косъма и фоликула, като започва процеса на неговото унищожаване. След време от досадната растителност няма и следа. Трябва да се отбележи, че ефективността на процедурата зависи от количеството оцветяващ пигмент. Ето защо процедурата е противопоказана за блондинки и сивокоси.

Струва си да се отбележи, че козметологът трябва да ви каже колко дни преди процедурата за лазерна епилация е необходимо бръсненето на третираната зона по време на предварителна консултация преди процедурата. По принцип почти всички специалисти препоръчват използването на бръснач 1-3 дни преди посещение на салона, в зависимост от третираната зона и скоростта на растеж. Например, оптималната дължина е 1 мм на краката, в областта на подмишниците – 0,5 мм.

Защо е необходимо бръснене преди процедурата за лазерна епилация?

Защо лазерната епилация без бръснене е неефективна?

Просто е: за да се премахне косъма, лъчът светлина трябва да въздейства върху корена на косата. В противен случай енергията на лъча ще бъде разпределена по цялата дължина и няма да може да загрее меланина. В резултат на това ефективността и обхватът са намалени.

Плюс, по време на отстраняването на косата може да възникне болка и истински изгаряния, т.к. козметолога ще трябва да включи устройството на пълна мощност. Също така, в процеса на подготовка за процедурата, трябва да откажете:

  • Декоративна козметика;
  • Дезодоранти;
  • Кремове и средства за депилация;
  • Антибиотици, хормонални лекарства.

Оптималното време за провеждане е зима-есен, т.к. именно през този период кожата е лишена от слънчево изгаряне, което намалява ефективността на методиката.

Възможно ли е да се използват традиционни средства за депилация в интервала между сесиите по време на курса и как да се запази ефектът от епилацията?

Бръснач. Острието на машината премахва растителността, растяща над повърхността на кожата, без да засяга фоликула, който е засегнат от лазера, което го прави приоритетно решение на проблема между сесиите на процедурата. Бреснене на третираната зона е възможно само след пълно възстановяване на кожата;

Епилатор. В периода между сесиите за лазерна епилация, бръснене с електрически самобръсначки и епилатори е строго забранено. Всъщност те издърпват косата с корена, което намаля ефективността на процедурата до нула.

Восък и захар. Както и епилатора, те изваждат фоликула изпод дермата, увреждайки кожата, отслабена след лазерно третиране. В резултат – зачервяване, сърбеж, алергични реакции и парите, платени за лазера, се хвърлят на вятъра.

Нека обобщим всичко по-горе: ефективността на процедурата зависи от дължината на косата по време на процедурата. Ето защо не е само препоръчително бръснене 1-2 дни преди посещението на салона, но Е НУЖНО! Плюс, в периода между процедурите се насърчава използването на бръснач, защото не вреди нито на ефекта, нито на здравето на клиента!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции