fbpx

Вреди ли лазерната епилация на яйчниците?

Вреди ли лазерната епилация на яйчниците?

Вредна ли е лазерната епилация за яйчниците и като цяло за здравето на жените?

Жените се притесняват, че лазерната епилация в бикини зоната причинява рак и провокира безплодие. Всъщност съвременните устройства не влияят на репродуктивната функция и не влошават благосъстоянието на пациентите. Струва си да разберете погрешните схващания в детайли, за да не се притеснявате за тези процедури.

Вреди ли лазерната епилация на яйчниците?

Вреди ли лазерната епилация на здравето на жените?

Има мнение, че лазерната епилация води до безплодие. Но способността за зачеване на дете се влияе от хормоналния фон, емоционалното състояние на жената, наличието на заболявания на репродуктивната система и други фактори. Лазерният лъч прониква само на 1,5 мм в тъканите, така че не засяга яйчниците. Проведените проучвания потвърждават, че лазерната епилация не влияе върху способността за зачеване на дете.

 

Лазерът също не вреди на бременни жени и ембриони. В действителност експертите не препоръчват тази процедура, ако една жена очаква бебе, тъй като през този период хормоналният фон се променя, прагът на чувствителност към болка намалява. Също така се увеличава вероятността от развитие на хиперпигментация в засегнатата област. В същото време самият лазер не оказва влияние върху здравето на жената и нероденото дете.

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Женски болести и лазерна епилация

Епилацията на косми в зоната на бикини е противопоказана при наличие на гинекологични заболявания. Това включва инфекции на пикочните пътища, възпалителни процеси, доброкачествени и злокачествени тумори. Не е желателно процедурата да се извършва по време на менструация, но това не е абсолютно противопоказание.Вреди ли лазерната епилация на яйчниците?

  • По време на менструация хормоналния фон се променя. Една жена става по-податлива на болка, кожата става по-чувствителна. Следователно епилацията може да бъде по-неприятна, отколкото в други дни от цикъла. Същото се отнася и за бременността.
  • При миома на матката е разрешена лазерна епилация на бикини зоната. Единственото условие е да няма признаци на злокачествено заболяване на миомата. Те включват например растеж на тумор с 10мм. годишно, покълването му в стената на матката.
  • При мастопатия е нежелателно да се епилира областта на подмишниците. Нагряването на тъканите стимулира кръвообращението, туморът се увеличава по размер.
  • При киста на яйчника може да се прави лазерна епилация. Кистата не реагира на промяната в притока на кръв, която възниква поради нагряване на тъканите. При множество кисти на яйчниците трябва да се консултирате с гинеколог преди лазерна епилация.
  • При хемороиди няма противопоказания за епилация. Не се препоръчва премахването на косми от аналната област по време на обостряне на хемороиди.
  • Лазерната епилация при ендометриоза не е забранена. Ендометриозата е заболяване, при което парчета от маточната лигавица с притока на кръв навлизат в други органи и там растат. Облъчването не влияе на този процес.

 

Вреди ли лазерната епилация на яйчниците?

Лазерното лъчение има локален ефект, без да прониква дълбоко в тъканта. Епилацията не е забранена при гинекологични заболявания без обостряне.

Въпреки това, преди процедурата се препоръчва да се консултирате със специалист, за да оцените възможните рискове и последствия.

Поликистозни яйчници и лазерна епилация?

За съжаление, много момичета в съвремието знаят за такава диагноза като поликистозни яйчници. Заболяването е дисхормонално и може да доведе до развитие на безплодие. Поликистозата може да бъде разпозната по нарушения на менструалния цикъл, херзутизъм и наддаване на тегло поради хормонален дисбаланс.

Поради факта, че това заболяване се провокира от неправилно функциониране на хормоните, лазерната епилация в много случаи (особено когато става въпрос за класическата / дълбока / тотална бикини зона) е по-добре да се отложи за друго време.

Вреди ли лазерната епилация на яйчниците?

Факт е, че поради хормонален дисбаланс ефектът може да бъде намален или напълно непредсказуем. В зоната на бикини процедурата е забранена поради факта, че епилацията е термична процедура, при която кръвоносните съдове се разширяват, което не е подходящо за момичета с определена диагноза.

 

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции