fbpx

Влияе ли лазерната епилация на менструалния цикъл на жената?!?

Влияе ли лазерната епилация на менструалния цикъл на жената?!?

Между нас момичетата….

Не толкова често, но все пак постъпва въпрос от нашите красиви дами:

❓ „Може ли лазерната епилация да причини нарушения в менструалния цикъл и да повлияе на детеродната функция?“

Нека да намерим отговор на въпроса заедно.

🩸Менструалният цикъл е месечните циклични промени, които се случват в тялото на жената и които подготвят жената за евентуална бременност. Нормалният менструален цикъл е точно координирано действие в репродуктивната система на жената.

Репродуктивната система не е компютър и макар и рядко, но има вероятност да има нарушение. Тя, както и най-добрата Ви приятелка, влияе на състоянието Ви (емоции, настроение, сън, непостоянство в теглото, преместване и т. н.) и най-често редките менструални нарушения не са проблем, а само Ви подсказват, че трябва да бъдете по-внимателни към себе си:

 • Наспивайте се;
 • Регулярно хранене;
 • Опитайте се да се отнасяте по-лесно към проблемите;

❗️ И само честите и постоянни нарушения могат да сигнализират за вероятни здравословни проблеми, наличието на някои заболявания (СПКЯ, надбъбречни заболявания, яйчниците, щитовидната жлеза, диабет, прием на лекарства).⠀

Сега да преминем къс  разследвания проблем за лазерната епилация, може ли тя да повлияе на менструалния цикъл и детеродната функция?

Лазерната епилация е козметична процедура, която се извършва със специално устройство – лазер. С помощта на лазерно лъчение има радикално отстраняване на космите с унищожаването на зоната на растежа на косъма, кръвоносните и лимфните съдове, които подхранват космения фоликул.

Днес са известни няколко вида лазери за епилация, които се различават по своята ефективност, по дължината на светлинната вълна, дълбочината на въздействието:

 •  Ruby laser – дължина на вълната 694,3 nm, честота на импулса на лазера-до 1 Гц.
 •  Диоден лазер-дължина на вълната – 808 nm, честота на импулса-10 Гц.
 •  Александрит лазер – дължина на вълната-725nm, честота на импулса-1,5-5 Гц.
 •  Неодимов лазер-дължина на вълната 1064nm, честота на импулса-10 Гц.

Проникването на лазерното лъчение не надвишава няколко милиметра и достига максимално до границата на дермата или подкожно-мастния слой (ако е неодимов лазер), докато процедурата е абсолютно безболезнена.

Лазерното лъчение се използва широко в гинекологията. Лазерната терапия може да се извърши през предната коремна стена, интравагинално (лазерно интимно подмладяване, лазерна пластика и др.)

! Честотата на импулса, която се използва за лазерна терапия е от 80 Гц. (при лечение на хронични заболявания до 1500 Гц.!!!).

Това са десетки, стотици, хиляди Гц. повече, отколкото при лазерна епилация. И медицината се развива, така че сега се опитват повече да използват интравагинална лазерна терапия.

След като проучихме този въпрос, можем да заключим, че лазерната епилация не засяга менструалния цикъл (забавяне, болезненост).

Ако Вие, мили дами, сте имали нарушения, опитайте се да разберете дали има фактори, които биха могли да ги провокират:

 • Стрес или вълнение;
 • Липса на сън;
 • Промяна в теглото;
 • Преместване;
 • Бременност;

Ако имате свръхчувствителен и нисък праг на болка, процедурата може да повлияе на емоционалния фон.

! Ако обаче ситуацията не бъде разрешена, трябва да се консултирате с гинеколог, за да разберете причината.

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции