fbpx

Ултразвуково почистване на лице възможност за сияйна кожа

Ултразвуково почистване на лице

Ако често се чудите къде да направите професионално ултразвуково почистване, за да сте доволни от резултата и да искате да го повторите отново? Най-доброто решение е центъра за красота Discret. Разполагаме с висококвалифицирани специалисти с богат опит в работата с ултразвук, които ще дадат всички препоръки и консултират по всички ваши въпроси.

Ултразвуково почистване на лице възможност за сияйна кожа

Процедурата за ултразвуково почистване на лице се препоръчва за всички, но само в различна степен. Този метод за почистване на кожата е безболезнен и нетравматичен, след което можете веднага да блеснете на важно събитие. Ще поговорим за нюансите на метода.

Какво представлява ултразвуковият пилинг?

Това е евтин, безопасен и много ефективен метод за почистване на лицето от всякакви замърсители. Извършва се с помощта на специален апарат, който генерира ултразвукови вълни с определена честота и интензитет. Този метод включва внимателно отстраняване на горния слой на епидермиса. В същото време се отстраняват мъртвите кожни клетки, остатъците от мръсотия, себум и мастните тапи.

Порите са забележимо стеснени. Професионален уред за почистване на кожата съдейства за обновяването на повърхностните слоеве на клетките, подобрява регенеративните способности, цялостната устойчивост и трофизма на тъканите. Ултразвуковите процедури също са отлична възможност за лифтинг ефект. Дори и свързаната с възрастта, отпусната кожа става по-стегната и еластична.

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Ултразвуково почистване на лице възможност за сияйна кожа

Ако сравните снимките преди и след, ще видите съвсем различно лице, изпълнено с жизненост и енергия. Процедурата ултрозвуково почистване е абсолютно безболезнена и не носи никакъв дискомфорт – няма да почувствате нищо друго освен лека вибрация. Не трае дълго, след манипулациите върху кожата се нанасят специални овлажняващи и успокояващи фармакологични средства.

Ако сравним ултразвуковото почистване на кожата с механичното почистване, тогава този метод има ясни предимства. Първо, това е значително спестяване на време за пациента, и второ, действителната липса на микротравми на кожата – след процедурата няма следи, подутини или зачервяване.

Често тази почистваща процедура се комбинира с масаж или нанасяне на маски. В крайна сметка активните компоненти на тези продукти проникват много по-дълбоко в слоя на епидермиса след ултразвуково почистване.

Показания и противопоказания за процедурата на ултразвуковият пилинг.

 

Пилингът с ултразвук може да бъде истинска панацея за хора, страдащи от дерматологични и ендокринни заболявания. Ултразвуковото почистване на лицето е показано за употреба в редица случаи:

 • Повишена активност на мастните жлези;
 • При наличие на разширени пори;
 • подпухналост;
 • бледост вид на кожата;
 • Прекомерна пигментация;
 • При наличие на черни точки, комедони, черни точки, акне;
 • На етапа на излекуване на акне;
 • отлющване на кожата ;
 • За подобряване на тонуса на епидермиса;

Най-популярен такъв пилинг е сред момичетата в тинейджерска възраст, жени в следродилния период и хора с невроендокринна патология. Но малко хора знаят, че ултразвуковото почистване може да се използва като подмладяваща процедура. Помага за възстановяване на загубения тонус и тургор на кожата, подобрява кръвообращението и трофизма на тъканите, нормализира процесите на газо- и влагообмен. След процедурата кожата става матирана и кадифена, цветът й се изравнява, зачервяванията, старческите петна и паякообразните вени се елиминират, порите се стесняват, а фините бръчки се изглаждат. Кожата абсорбира по-добре хранителните вещества и активните компоненти на козметичните маски, серуми, кремове. Подобрява не само общия вид, но и устойчивостта.

Ултразвуково почистване на лице възможност за сияйна кожа

Както всяка друга медицинска или козметична манипулация, ултразвуковото почистване на лице има своите противопоказания. Те включват:

 • Херпетични повреди на кожата и лигавиците;
 • Екзема;
 • Пустулозни заболявания на кожата на лицето и главата в острия стадий;
 • Бременност;
 • Скорошен химически пилинг на лицето;
 • Онкологични заболявания на лицето и главата;
 • Тежка патология на сърдечно-съдовата система, чести хипертонични кризи;
 • Епилепсия;
 • Психологична и психиатрична патология.

Не трябва да посещавате салона по време на обостряне на тези състояния, за да избегнете възможни рискове. За съвет трябва да се свържете с професионални козметолози в специализирани медицински кабинети и салони за красота.

 

Етапи на ултразвуково почистване на лицето:

1. Подготовка на кожата Тази стъпка премахва всички видими замърсявания и грим. Това се прави с помощта на продукти, съдържащи ихтиол, което осигурява допълнителен антисептичен ефект.
2. Нанасяне на специален гел, съдържащ в състава си цял комплекс от витамини, аминокиселини и антиоксиданти. Целта на този гел е, първо, да засили ефекта на почистващите ултразвукови вълни, и второ, да активира регенеративните и защитни функции на кожата

 

3. Директен ултразвуков пилинг За около 20 минути козметичката кара специален апарат. Движенията му са плавни и прецизни. Клиентът не изпитва болка
4. Нанасяне на подхранващи маски от органичен произход Последните нанасяния са необходими за най-ефективното възстановяване на кожата, стесняване на порите, изглаждане на текстурата на кожата и нормализиране на себумно-мастния баланс.

 

При извършване на комплексно дълбоко почистване на лицето се използват и специални почистващи пилинги и лосиони, които засилват действието на ултразвука, като ефективно омекотяват запушванията в каналите на мастните жлези и улесняват отстраняването им. Ако кожата на клиента е твърде чувствителна, се използват допълнителни противовъзпалителни средства, които бързо премахват хиперемията и дразненето.

Ултразвуково почистване на лице възможност за сияйна кожа

Какъв е ефектът от ултразвуковия пилинг върху кожата на лицето

 • Активира регенерацията на тъканите и производството на колаген и еластин;
 • нормализира работата на мастните жлези;
 • осигурява ефективен лимфен дренаж;
 • подобрява капилярното и венозното кръвоснабдяване на кожата;
 • дава противовъзпалителен ефект;
 • премахва мъртвия слой от кератинизирани частици;
 • овлажнява кожата, повишавайки нейната еластичност;
 • изравнява релефа и подобрява тонуса.

Колко често се препоръчва професионално ултразвуково почистване?

Това е еднократна процедура, не се извършва с курс от няколко сесии. Честотата на провеждането му пряко зависи от състоянието на кожата и особено от нейния тип. Ако е нормално или мазно, ултразвуковият пилинг се препоръчва веднъж месечно или на всеки 60 дни.

При суха кожа не трябва да почиствате лицето си с този метод по-често от веднъж на тримесечие. Но ако преди това не сте почиствали кожата по никакъв начин (с изключение на основната домашна грижа), един път може да не е достатъчен и ще е необходим курс на интервали от 3-5 пъти през 1-ия месец. Често се извършва преди предстоящото тържество или някакво важно събитие, когато искате да изглеждате особено привлекателно. След събитието трябва да спазвате важно правило – не посещавайте сауната или солариума няколко дни и не плувайте през този период в естествени водоеми.

Ултразвуково почистване на лице възможност за сияйна кожа

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции