fbpx

Ултразвуково почистване на лице възможност за сияйна кожа

Ултразвуково почистване на лице възможност за сияйна кожа

Ултразвуково почистване на лице

Ако често се чудите къде да направите професионално ултразвуково почистване, за да сте доволни от резултата и да искате да го повторите отново? Най-доброто решение е центъра за красота Discret. Разполагаме с висококвалифицирани специалисти с богат опит в работата с ултразвук, които ще дадат всички препоръки и консултират по всички ваши въпроси.

Ултразвуково почистване на лице възможност за сияйна кожа

Процедурата за ултразвуково почистване на лице се препоръчва за всички, но само в различна степен. Този метод за почистване на кожата е безболезнен и нетравматичен, след което можете веднага да блеснете на важно събитие. Ще поговорим за нюансите на метода.

Какво представлява ултразвуковият пилинг?

Това е евтин, безопасен и много ефективен метод за почистване на лицето от всякакви замърсители. Извършва се с помощта на специален апарат, който генерира ултразвукови вълни с определена честота и интензитет. Този метод включва внимателно отстраняване на горния слой на епидермиса. В същото време се отстраняват мъртвите кожни клетки, остатъците от мръсотия, себум и мастните тапи.

Порите са забележимо стеснени. Професионален уред за почистване на кожата съдейства за обновяването на повърхностните слоеве на клетките, подобрява регенеративните способности, цялостната устойчивост и трофизма на тъканите. Ултразвуковите процедури също са отлична възможност за лифтинг ефект. Дори и свързаната с възрастта, отпусната кожа става по-стегната и еластична.

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Ултразвуково почистване на лице възможност за сияйна кожа

Ако сравните снимките преди и след, ще видите съвсем различно лице, изпълнено с жизненост и енергия. Процедурата ултрозвуково почистване е абсолютно безболезнена и не носи никакъв дискомфорт – няма да почувствате нищо друго освен лека вибрация. Не трае дълго, след манипулациите върху кожата се нанасят специални овлажняващи и успокояващи фармакологични средства.

Ако сравним ултразвуковото почистване на кожата с механичното почистване, тогава този метод има ясни предимства. Първо, това е значително спестяване на време за пациента, и второ, действителната липса на микротравми на кожата – след процедурата няма следи, подутини или зачервяване.

Често тази почистваща процедура се комбинира с масаж или нанасяне на маски. В крайна сметка активните компоненти на тези продукти проникват много по-дълбоко в слоя на епидермиса след ултразвуково почистване.

Показания и противопоказания за процедурата на ултразвуковият пилинг.

 

Пилингът с ултразвук може да бъде истинска панацея за хора, страдащи от дерматологични и ендокринни заболявания. Ултразвуковото почистване на лицето е показано за употреба в редица случаи:

 • Повишена активност на мастните жлези;
 • При наличие на разширени пори;
 • подпухналост;
 • бледост вид на кожата;
 • Прекомерна пигментация;
 • При наличие на черни точки, комедони, черни точки, акне;
 • На етапа на излекуване на акне;
 • отлющване на кожата ;
 • За подобряване на тонуса на епидермиса;

Най-популярен такъв пилинг е сред момичетата в тинейджерска възраст, жени в следродилния период и хора с невроендокринна патология. Но малко хора знаят, че ултразвуковото почистване може да се използва като подмладяваща процедура. Помага за възстановяване на загубения тонус и тургор на кожата, подобрява кръвообращението и трофизма на тъканите, нормализира процесите на газо- и влагообмен. След процедурата кожата става матирана и кадифена, цветът й се изравнява, зачервяванията, старческите петна и паякообразните вени се елиминират, порите се стесняват, а фините бръчки се изглаждат. Кожата абсорбира по-добре хранителните вещества и активните компоненти на козметичните маски, серуми, кремове. Подобрява не само общия вид, но и устойчивостта.

Ултразвуково почистване на лице възможност за сияйна кожа

Както всяка друга медицинска или козметична манипулация, ултразвуковото почистване на лице има своите противопоказания. Те включват:

 • Херпетични повреди на кожата и лигавиците;
 • Екзема;
 • Пустулозни заболявания на кожата на лицето и главата в острия стадий;
 • Бременност;
 • Скорошен химически пилинг на лицето;
 • Онкологични заболявания на лицето и главата;
 • Тежка патология на сърдечно-съдовата система, чести хипертонични кризи;
 • Епилепсия;
 • Психологична и психиатрична патология.

Не трябва да посещавате салона по време на обостряне на тези състояния, за да избегнете възможни рискове. За съвет трябва да се свържете с професионални козметолози в специализирани медицински кабинети и салони за красота.

 

Етапи на ултразвуково почистване на лицето:

1. Подготовка на кожата Тази стъпка премахва всички видими замърсявания и грим. Това се прави с помощта на продукти, съдържащи ихтиол, което осигурява допълнителен антисептичен ефект.
2. Нанасяне на специален гел, съдържащ в състава си цял комплекс от витамини, аминокиселини и антиоксиданти. Целта на този гел е, първо, да засили ефекта на почистващите ултразвукови вълни, и второ, да активира регенеративните и защитни функции на кожата

 

3. Директен ултразвуков пилинг За около 20 минути козметичката кара специален апарат. Движенията му са плавни и прецизни. Клиентът не изпитва болка
4. Нанасяне на подхранващи маски от органичен произход Последните нанасяния са необходими за най-ефективното възстановяване на кожата, стесняване на порите, изглаждане на текстурата на кожата и нормализиране на себумно-мастния баланс.

 

При извършване на комплексно дълбоко почистване на лицето се използват и специални почистващи пилинги и лосиони, които засилват действието на ултразвука, като ефективно омекотяват запушванията в каналите на мастните жлези и улесняват отстраняването им. Ако кожата на клиента е твърде чувствителна, се използват допълнителни противовъзпалителни средства, които бързо премахват хиперемията и дразненето.

Ултразвуково почистване на лице възможност за сияйна кожа

Какъв е ефектът от ултразвуковия пилинг върху кожата на лицето

 • Активира регенерацията на тъканите и производството на колаген и еластин;
 • нормализира работата на мастните жлези;
 • осигурява ефективен лимфен дренаж;
 • подобрява капилярното и венозното кръвоснабдяване на кожата;
 • дава противовъзпалителен ефект;
 • премахва мъртвия слой от кератинизирани частици;
 • овлажнява кожата, повишавайки нейната еластичност;
 • изравнява релефа и подобрява тонуса.

Колко често се препоръчва професионално ултразвуково почистване?

Това е еднократна процедура, не се извършва с курс от няколко сесии. Честотата на провеждането му пряко зависи от състоянието на кожата и особено от нейния тип. Ако е нормално или мазно, ултразвуковият пилинг се препоръчва веднъж месечно или на всеки 60 дни.

При суха кожа не трябва да почиствате лицето си с този метод по-често от веднъж на тримесечие. Но ако преди това не сте почиствали кожата по никакъв начин (с изключение на основната домашна грижа), един път може да не е достатъчен и ще е необходим курс на интервали от 3-5 пъти през 1-ия месец. Често се извършва преди предстоящото тържество или някакво важно събитие, когато искате да изглеждате особено привлекателно. След събитието трябва да спазвате важно правило – не посещавайте сауната или солариума няколко дни и не плувайте през този период в естествени водоеми.

Ултразвуково почистване на лице възможност за сияйна кожа

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции