fbpx

Странични ефекти от лазерната епилация

Странични ефекти от лазерната епилация

Възможни странични ефекти от лазерната епилация

Много потенциални клиенти на салона за лазерна епилация са спрени от процедурата от негативните последици от лазерната епилация. Разбира се, както всяка козметична процедура, лазерната епилация има някои недостатъци. Но като цяло тази техника се счита за една от най-безопасните и ефективни в наше време. Това се доказва както от клинични проучвания, така и от прегледи на клиентите. Усложненията са по-скоро изключение при извършване на лазерна епилация. Решихме да разберем какви са последствията след лазерната епилация и в какви случаи се появяват, както и как да ги избегнем.

Възможни усложнения/ефекти след лазерна епилация

Помислете за възможните странични ефекти след лазерна епилация:

  • Струва си да се отбележи, че подуването се появява доста често след процедурата. Но този страничен ефект се счита за нормален. Отокът обикновено изчезва сам в рамките на няколко часа след лазерната епилация. След процедурата, ако се появи оток в епилираната област, се препоръчва да се избягва излагането на ултравиолетово лъчение в продължение на 14 дни.
  • Изгаряне. По правило се появява в два случая: ако клиентът не се е подготвил правилно за процедурата и не е спазвал правилата за грижа за кожата след епилация, а също и ако сесията е извършена от майстор без подходяща квалификация. Ако се получи малко изгаряне, може да се използва D-пантенол. Ако изгарянето е много болезнено, най-добре е незабавно да се консултирате с лекар.
  • Пигментация. В повечето случаи след епилация се появяват старчески петна по краката. Като правило причината е неправилната грижа за кожата преди и след сесията. Но не се страхувайте твърде много от такъв страничен ефект – обикновено пигментацията изчезва сама след два до три месеца.
  • Дразнене на кожата. По правило се появяват раздразнения по кожата при наличие на противопоказания за епилация. Най-често това е алергична реакция. Случва се клиентът да има индивидуална чувствителност към лазера и не винаги е възможно да се предвиди това.

  • Зачервяване на кожата. Почти веднага след сесията може да се появи зачервяване на кожата в епилираната област. Не се паникьосвайте, това е нормална кожна реакция. В повечето случаи зачервяването преминава от само себе си след няколко часа. Понякога зачервяването продължава един ден.
  • Инфекция. Понякога има инфекция на кожата, но това се случва само ако има рани или други увреждания. Такъв страничен ефект от лазерната епилация е резултат от факта, че самият клиент или специалиста не са забелязали драскотина по кожата. Ето защо е много важно внимателно да прегледате кожата за увреждане преди процедурата.
  • Фоликулит. Много рядък ефект. Обикновено такива проблеми след лазерна епилация се появяват поради факта, че клиентът посещава басейна или сауната, без да чака, докато изтече препоръчаното време след епилация.
  • Уртикария/Копривна Треска. Кожните обриви в повечето случаи са резултат от алергична реакция към анестетик.
  • Херпес. Среща се при хора, склонни към херпесни изригвания. Ако клиентът някога е имал херпес, се препоръчва да се пие антивирусно средство една седмица преди сесията.

Последици от лазерна епилация след слънчево изгаряне

Противопоказанията и последствията от лазерната епилация са взаимосвързани. Едно от противопоказанията е загорялата кожа, така че не можете да посещавате нито плажа, нито солариума 14 дни преди диодната лазерна епилация. Такова оборудване включва въздействието на светлинната енергия върху кожата, а ако е с тен, рискът от изгаряне е много висок.

Причини за странични ефекти

Обобщавайки горното, има 4 причини, поради които може да има последствия след лазерна епилация на лицето или друга област:

Некомпетентност на специалиста. Неграмотен специалист може да настрои неправилно параметрите на лазерното устройство, да не установи дали клиентът има противопоказания, да не види увреждане на кожата и т.н.

Пренебрегване от страна на клиента на правилата за подготовка за процедурата, грижа за кожата след сесията. Например, ако отиде на солариум преди процедурата.

Мълчание от клиента за наличието на противопоказания. Дори такава на пръв поглед невинна дреболия като малка драскотина в епилираната област може да причини неприятни последици.

Индивидуални характеристики на тялото на клиента. Това се случва рядко, но понякога е просто невъзможно да се предвиди реакцията на тялото.

Задачата на специалиста е да предаде на клиента важността на спазването на правилата за подготовка за епилация. Също така, за да избегнете проблеми след лазерна епилация, трябва предварително да разберете дали клиентът има противопоказания.

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции