fbpx

Колко дни след процедура за лазерната епилация ще падат косъмчетата?

След колко дни  ще започнат да падат косъмчетата?

Около седмица след първата процедура можете да забележите, че косата ще падне сама, а нови няма да растат. Растежът на косата по лицето спира в рамките на един месец, по тялото – 1,5 месеца.

Защо отнема време след процедурата за желания резултат – отърване от нежелателните косъмчета?

След лазерна епилация фоликулите се разрушават и е необходимо известно време, за да изчезнат напълно. Средно процесът на отпадане на косъмчетата отнема от пет до десет дни.

Защо са необходими няколко процедури за лазерна епилация, а не само една?

Факт е, че косменият фоликул има постоянно циклично развитие, фази на анаген, катаген, телоген, които постоянно се сменят взаимно.

При извършване  на процедурата, не всички косми са едновременно в активна фаза на растеж, а само част, която се отстранява с лазера. Останалите фоликули са временно неактивни и не могат да възприемат лазерния лъч, тъй като са разположени дълбоко.

Нормално е след около 30 дни от процедурата по третираните зони да започнат да растат косъмчетата, тъй като излиза спящата коса, която обикновено вече е по-тънка и по-светла. Това се случва поради повторното израстване на косата на цикли. Необходимо е да се отстранят космите от всички фази, поради което е необходимо да се проведе цял курс на лазерна епилация.

Препоръчваме ви да прочетете и статията как да изберете правилния тип лазерна епилация и каква е разликата между тях.

Колко сесии ще са необходими, за да спрат да растат косъмчетата?

За да повлияете на всички фази на растежа на нежеланото окосмяване и да спрете растежа им, трябва да вземете курс от 5-10 сесии. Необходими са допълнителни процедури за поддръжка, като правило, 1-2 пъти годишно. В същото време ще остане едва забележим лек пух, тъй като това е естествената защита на тялото от външната среда, защото цялото ни тяло е покрито с пух, който не се забелязва.

В същото време трябва да разберете, че ефективността на курса и траен резултат са възможни при стабилен хормонален фон. Въпреки че хормоналният дисбаланс не е противопоказание за процедурата, той значително увеличава броя на процедурите.

Как реагират косъмчетата след лазерна епилация?

Лазерната епилация е ефективен метод с бързи, но не и доживотни резултати.

За загуба на коса трябва да вземете пълен курс с интервал от 1-1,5 месеца. Точното количество процедури зависи от индивидуалните особености на организъма и зоната, която се третира.

След завършване на курса се отстранява приблизително 90% от растителността. Останалата част от косата расте бавно, но под формата на лек пух, който не разваля хармонията на тялото. За да ги премахнете и да поддържате резултата, трябва да се подлагате на корекция поне веднъж годишно. Козметиката премахва начупените косми – помага за поддържане на гладкост.

Колко дни след лазерна епилация косъмчетата ще паднат напълно?

Резултатът от първата процедура е пълното премахване на всички растящи косми върху третираната зона. От общия „обем“ на косата това може да бъде, в зависимост от зоната, от 15 до 30% от космите. С всяка следваща процедура ще има все по-малко косми по тялото, а интервалите между сеансите ще бъдат по-дълги. В хормонално зависимите области на тялото (подмишници, в зоната на бикините, при мъжете – в областта на бузите и брадичката) има повече окосмяване в анагенен стадий, те могат да бъдат от 30 до 50% от общ обем, съответно, и визуалният ефект след първата процедура може да бъде по-осезаем.

Процесът на косопад е незабележим и безболезнен. Косата след първата лазерна епилация опада постепенно в рамките на 7-10 дни, оставяйки след себе си зони с идеално гладка кожа.

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции