fbpx

Щитовидна жлеза и лазерна епилация…

Щитовидна жлеза и лазерна епилация...

Щитовидна жлеза –  лазерна епилация при заболяване на щитовидната жлеза…

Разрешена ли е лазерната епилация при заболяване на щитовидната жлеза, възможно ли е да се правят процедури с такова ендокринно разстройство? Нека заедно да разгледаме този труден въпрос.

Как работи щитовидната жлеза?

Щитовидната жлеза е жлеза, която е подобна по форма на пеперуда. Въпреки малкия си размер, тя играе огромна роля в живота на тялото.

Щитовидната жлеза произвежда хормони, които контролират метаболизма, което означава, че колко ефективно човек ще изразходва енергията си, ще зависи именно от тироксина и трийодтиронина. В допълнение към метаболизма, тези вещества влияят върху репродуктивната функция, работата на червата, мозъка и сърдечно-съдовата система. Ако количеството хормони в кръвта надвишава нормата или става много по-ниско от нормалното, човек изпитва широк спектър от симптоми, един от които може да бъде хирзутизъм.

Хирзутизмът е ендокринно заболяване, по време на което настъпва растеж на окосмяване от мъжки тип в хормонално зависими области: горна устна, брадичка, ореол на зърното на гърдата, гърди, линия на корема и др. Казано по-просто, една жена има голямо количество коса там, където не трябва да бъдат.

Причините за посещение при ендокринолог могат да включват:

  1. повишена умора;
  2. рязко намаляване или рязко наддаване на тегло;
  3. нарушаване на работата на сърцето;
  4. нарушения в менструалния цикъл.
  5. косопад или повишеното им количество в хормонално зависими области.

Лазерна епилация при заболявания на щитовидна жлеза:

Лазерната епилация е популярна не само при жените. А заболяването на ендокринната система, за съжаление, е често срещано, независимо от пола. Нека разберем защо този метод е толкова популярен и как работи.

Лазерната епилация не наранява кожата. Интензивен поток от светлина прониква в кожата с не повече от 4 мм, именно на тази дълбочина се намират космените фоликули. Лазерът реагира на меланин-пигмент, който се намира в косата. Той е проводник на радиация към фоликула. Лазерният лъч загрява корена на косъма, в резултат на което той се унищожава. С течение на времето косата отслабва и пада. Лазерът не влияе върху работата на вътрешните органи, както и върху производството на хормони.

Защо да изберете лазерна епилация?

  • това е модерен метод, който дава траен резултат;
  • като правите лазерна епилация, ще забравите за врасналите косми, които са особено забележими на такива деликатни участъци от кожата като горната устна, брадичката, шията и др.;
  • минимални противопоказания.

Какъв е ефектът от лазерната епилация?

Струва си да се помни, че лазерната епилация трябва да се извършва на курс, с интервал от 4 седмици, с всяка следваща процедура към интервала се добавят още 2 седмици. Това е свързано с фазите на растеж на косата. Лазерният лъч намира само онези фоликули, които са в активна фаза на растеж. И това е 15-30% от цялата коса, независимо от зоната на тялото. Пълният курс отнема приблизително 1 година. Но ако трябва да премахнете косата с лазер в хормонално зависима зона, може да са необходими повече процедури.

След като прочетете нашите препоръки, можете спокойно да отидете на процедурата и да дадете на кожата си гладкост, а на себе си – отлично настроение. Обадете се и се запишете веднага.

Заболяването на щитовидната жлеза не е пряко противопоказание за процедурата. Но за да се изключат всички възможни варианти за развитие на заболяването, е необходимо да се консултирате с вашия ендокринолог преди лазерна епилация.

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции