fbpx

Расте ли косата след лазерна епилация??

Расте ли косата след лазерна епилация??

Расте ли косата след лазерна епилация??

Всяка жена иска да се отърве от нежеланата растителност по тялото и лицето завинаги. Обричайки се на болезнени методи за отстраняване, се надяваме на чудо, но то не се случва. Някои методи дават по-дълъг резултат, след някои космите се появяват вече на втория или третия ден. И човечеството продължава да търси надежден метод, който да направи кожата идеално гладка.

С появата на такава иновативна технология като лазерната епилация, всичко се промени. Сега е напълно възможно да се насладите на гладкостта на кожата след преминаване на курс от процедури. Но вярно ли е, че косата не расте след лазерна епилация? Нека поговорим за това в нашата статия.

Каква е разликата между епилация и депилация?

Не всеки разбира разликата между тези две понятия. Депилацията е премахване на видимата част от космите, тази по повърхността на кожата. Епилацията е разрушаването на космения фоликул, тоест премахването на самата причина за растежа на косата.

Тогава защо са необходими няколко процедури? Има три фази на растеж на косата: анаген- стадия на активен растеж, катаген –преходна стадия от растеж към сън и телоген-стадия на сън.

 

Лазерният лъч „вижда“ само космите, които са в анагена и ги унищожава. При следващата процедура ще въздейства върху други косми, които дотогава ще преминат в анаген. Така постепенно, в продължение на няколко сесии, всички фоликули ще бъдат унищожени. Интервалите между процедурите се определят точно от периода на смяна на фазите.

 

След лазерна обработка косата отслабва, не получава храна и опада в рамките на 10-14 дни. Косъма няма да се появи отново на това място.

Колко дълго траят резултатите?

Колко време космите не растат след лазерна епилация зависи до голяма степен от индивидуалните свойства на тялото. Ако няма ендокринни патологии и хормоналният фон е стабилен, тогава кожата ще остане гладка в продължение на 5-10 години.

От голямо значение е грамотността на специалиста, който ще извърши процедурата. Правилно зададените параметри на устройството за всеки клиент ще осигурят не само добър резултат, но и липсата на странични ефекти.

 

Припомняме, че най-добрата комбинация за работа на диоден лазер е светлата кожа и тъмната коса. В този случай лазерният лъч разпознава точно пигмента и напълно унищожава фоликула.

 

Колко дълго не растат космите по лицето след лазерна епилация зависи и от нивата на хормоните. Ако всичко върви добре, резултатът ще продължи пет или повече години. Трябва да кажем, че тъй като лицето е хормонално зависима зона, понякога може да изисква повече процедури, отколкото върху тялото.

Защо косата расте след лазерна епилация?

Основният въпрос, който тревожи клиентите на студиата за лазерна епилация, е дали косата расте след това? Това е разбираемо, тъй като след като изразходва финансови ресурси и година и половина време, за да завърши пълния курс, човек иска да получи максимален резултат.

За да поддържате кожата гладка, е необходимо да правите поддържаща процедура веднъж или два пъти годишно. Възможно е покълване на отделни косми, те ще бъдат отслабени и тънки. Дори ако растителността не се регенерира (не се възобновява), все пак трябва да третирате кожата с лазер, за да избегнете повторната поява на фоликулите.

 

!Ако забележите, че косата расте по-интензивно след лазерна епилация, трябва да се свържете с ендокринолог. Това показва хормонален дисбаланс в тялото ви.

5-7 години след края на курса на процедурите в здраво тяло настъпва цикъл на обновяване и започват да растат нови фоликули. За да предотвратите растежа им, не забравяйте да се придържате към графика на посещенията, който специалистът ще назначи. Ако спазвате всички препоръки, по правило една процедура годишно е достатъчна, за да се радвате винаги на гладка и добре поддържана кожа.

 

Много е важно да изберете правилното оборудване за лазерна епилация. Към днешна дата диодните лазери се считат за най-ефективните и безопасни. Това е последното поколение лазери, които са разработени, като се вземат предвид недостатъците на всички предишни устройства.

Диодните лазери са „златният стандарт“, осигуряват максимално отстраняване на нежеланата растителност – 97%, с минимален брой процедури.

 

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции