fbpx

Премахване на татуировки без следа – мит или реалност?!

Премахване на татуировки без следа – мит или реалност?!

Премахване на татуировки без никаква следа и белези, дали е възможно??

В повечето случаи татуировката се прави за цял живот. Дори когато се отстраняват посредством най-често срещаните методи, остатъците от картинката остават върху кожата с различна степен на видимост. Ето защо много хора, които искат да се отърват от рисунките на тялото си, се интересуват дали е възможно да се премахне татуировката без абсолютно никаква следа. За щастие, съвременното ниво на развитие на технологиите в лазерната козметология ви позволява да се отървете от татуировките практически без следа. Пациентите в козметичните салони могат да премахнат татуировката си с една от трите лазерни машини. В нашата статия ще Ви споделим как можете да премахнете татуировката без следа.

Премахни татуировката без следа

Ако трябва да се отървете от татуировки без белези, тогава преди всичко трябва да обърнете внимание на Q-Switched ND: Yag и SPECTRA лазери. Принципът на действие на двата апарата е един и същ: лазерният лъч с определена дължина на вълната действа върху пигмента. От това пигментът в кожата се нагрява с последващо разрушаване. В същото време кожата не е засегната по никакъв начин, следователно този метод ви позволява да премахните татуировката без следа под формата на белег. А остатъците от разрушения пигмент по-късно ще бъдат отстранени от лимфната система. Каква е разликата между Q-Switched ND: Yag и SPECTRA? Q-Switched ND: Yag има една фиксирана дължина на вълната, която ще засегне само по-тъмните пигменти: черно, тъмно сиво, тъмно синьо и т.н.

Устройството SPECTRA има възможност за смяна на приставките. Следователно, за процедурата, можете да изберете различни дължини на вълната, за да намалите татуировката без следи от почти всеки нюанс.

И двете процедури се извършват с малък или никакъв дискомфорт. По правило в повечето случаи са необходими няколко процедури. Техният брой директно зависи от размера на рисунката на тялото, както и от броя на цветовете.

Премахване на татуировки без следа – мит или реалност?!

Лазерът Lancet работи на съвсем различен принцип: по време на процедурата той изгаря слой на епидермиса заедно с пигмента на татуировката в него. Най-често процедурата, извършена с този лазер, изисква анестезия на третираната зона. За съжаление, едва ли ще ви подхожда, ако искате да премахнете татуировката без следи. Това се дължи на факта, че след излагането му има възможност за образуване на белези по кожата. Освен това, в повечето случаи се използва за отстраняване на малки татуировки. Но лазерът Lancet има значително предимство – той може да премахва изображения като цяло от всякакъв цвят. Тъй като лазерът най-често се използва за премахване на малки татуировки, обикновено една процедура е достатъчна за пълно премахване на изображението.

Как преминава процедурата за премахване на татуировка с лазер?!

Първото нещо, което трябва да направите, е да се консултирате със специалиста, който ще премахве вашата татуировка. Първата среща е необходима за:

  • идентифициране на съществуващите ограничения на процедурата,
  • определяне типа на лазера, който е по-подходящ за вас,
  • получаване на кратка консултация, в която специалистът ще ви определи дали е възможно да премахнете татуировката без следа.

Самата процедура продължава около 20-30 минути. През това време се премахва или част от татуировката, или цялата рисунка (малки размери). След това на кожата се нанася успокояващ крем.

Едно от най-важните изисквания след лазерно премахване на татуировка е да се предпази кожата от ултравиолетово лъчение и прегряване. Също така, изисква се специална грижа за участъците от кожата, третирани с лазера. Ще получите препоръки за грижа от специалиста при първата Ви среща или в края на процедурата.

При продължително премахване на татуировката (случаи, които изискват няколко процедури) средно премахването на татуировка може да отнеме от 5 до 10 процедури с лазер. Трябва да се спазва интервалът между процедурите от 60 дни, през това време клетките на кожата, в които се намира пигментът, се регенерират и разрушеният пигмент се отстранява напълно от тялото чрез лимфата.

С всяка процедура цветният пигмент постепенно ще се разтваря в кожата и кожата ще се върне към първоначалния си вид.

 

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции