fbpx

«Подводни камъни» в лазерната епилация…

Лазерната епилация е един от най-модерните начини за премахване на нежеланото окосмяване. Отличава се с безболезненост и безопасност за кожата, както и с дълготраен ефект – от няколко месеца до няколко години, в зависимост от индивидуалните особености на тялото.

Процедурата е подходяща за чувствителна кожа и интимни места, при правилно изпълнение не оставя следи и преминава без болка и последствия за организма.

Лазерът има термичен ефект върху космения фоликул и го унищожава отвътре, а дупката, където се е намирал, се стяга без следи. Така кожата става гладка, а косата на мястото на разрушения фоликул спира да расте за дълго време.

Както всяка друга апаратна козметична процедура, лазерната епилация не е подходяща за всеки и има редица ограничения и дори противопоказания, така че преди да отидете да се отървете от нежеланото окосмяване, спецификата на този метод все още си струва да се проучи.

Кога лазерната епилация е противопоказана?

Въпреки факта, че лазерната епилация е най-ефективното обезкосмяване, има редица заболявания, при които процедурата е нежелана, тъй като това заплашва с усложнения за здравето на пациентите. Между тях са:

 • кожни заболявания: витилиго, херпес, невродермит, псориазис;
 • флебевризма ;
 • вирусни и възпалителни заболявания;
 • кандидоза;
 • онкология;
 • бенки и други неоплазми;
 • отворени рани и дълбоки драскотини на местата на епилация;
 • диабет;
 • епилепсия;
 • туберкулоза;
 • алергични реакции и фотодерматит;
 • хипертония и други патологии на сърцето и кръвоносните съдове.

Освен това лазерната епилация не трябва да се прави по време на бременност и кърмене, както и върху кожа със свеж тен. За пациенти под 18 години процедурата се извършва само със съгласието на родителите.

Има и времеви ограничения, например, за лазерна епилация на бикини – това са кожни обриви, началото на менструалния цикъл, хормонални нарушения и патологии на шийката на матката.

Лазерната епилация също не се препоръчва върху кожата с татуировка, тъй като под действието на лазера боята под кожата се нагрява и това заплашва с изгаряне и повреден рисунък. Минималното разстояние от татуировката, на което може да се извърши процедурата, е 2 см.

Също така, не отивайте на лазерна епилация на лицето веднага след инжекциите с ботокс.

Всеки от тези фактори е причина да откажете процедурата за лазерна епилация в студио, което се грижи за вашето здраве.

Преди процедурата е важно да уведомите специалиста за съществуващите заболявания, извършените процедури и приеманите лекарства.

Какви са последствията от лазерната епилация?

Подводните камъни на лазерната епилация включват и последствията, които могат да възникнат, ако препоръките след процедурата не се спазват от клиента и пренебрегване на предпазните мерки за безопасност и невнимание от страна на специалиста.

При неправилни настройки на лазера и повишена плътност на енергийния поток може да възникнат изгаряния поради неопитност на специалиста.

При повишено изпотяване и лоша хигиена клиентите в редки случаи могат да развият възпаление на космените фоликули – фоликулит.

Друг краткотраен страничен ефект е акнето в третираната област. Възможни са и алергични реакции и дерматит.

При епилация на областта на веждите, ако пациентът не е бил с очила, може да се появи конюнктивит.

Ако започнете да правите слънчеви бани по-рано от 2 седмици след лазерната епилация, съществува риск от хиперпигментация на кожата.

Ето защо, ако планирате лазерна епилация за трайно обезкосмяване без странични ефекти, вземете предвид всички рискове предварително, направете необходимите изследвания и се консултирайте с лекари. Обръщайки се към студиото, фокусирайте се върху наличието на лицензи и сертификати, както и на опита и квалификацията на майсторите.

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции