fbpx

Почистване на лицето през лятото – няколко факти и разсъждения

Почистване на лицето през лятото - няколко факти и разсъждения…

Може ли да се прави почистване на лицето през лятото?

Независимо от възрастта и социалния статус, всяко момиче, жена иска да изглежда очарователно, а първата стъпка към съвършенството е грижата за лицето. Днес е трудно да си представим пълноценна грижа без висококачествено почистване на кожата.

Почистване на лицето през лятото - няколко факти и разсъждения…

Процедурата ви позволява да премахнете много недостатъци, причинени от редица причини: стрес, недохранване, лоши условия на околната среда. Но не всеки знае правилата за извършване и дали е възможно да се прави почистване на лицето през лятото.

Значение на процедурата за почистване на лицето

През лятото трябва да се прави почистване на епидермиса, важно е само да се подходи разумно към тази процедура. Под въздействието на високите температури, както обикновено се случва през лятото, порите се отварят, в тях попада прах, мръсотия и дори бактерии, които се размножават бързо в топли условия. Запушва порите и декоративната козметика.

Ето защо през лятото, както и през други сезони, е необходимо да се грижите за лицето си, като го освобождавате от излишните мастни мазнини и прах.

Но си струва да запомните, че почистването на лицето през лятото трябва да бъде нежно, не можете да правите инжекции, които обновяват епидермиса, тъй като по време на такива процедури дермата е силно наранена, което при горещо време може да провокира развитието на възпаление. А също и през топлия сезон не можете да прилагате козметика, която изсушава кожата. По-добре е да ги замените с овлажняващи маски и кремове.

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Почистване на лицето през лятото - няколко факти и разсъждения…

Каква процедура да се извърши?

Козметолозите казват, че всички козметични процедури са сезонни, тоест нещо може да се прави само в един период от годината, нещо в друг. Добрият специалист в салона определено ще каже на клиентите какво може да се прави в момента и какво не. Но не винаги е възможно да се разчита на съвестността на козметолога, така че е важно жените да могат сами да разберат сезонността на всякакви манипулации.

Почистването на лицето през лятото е различно от почистването през зимата, но ежедневните хигиенни процедури остават същите – това се отнася за почистващите препарати за лице и средствата за отстраняване на грим.

През лятото освен запушване на порите, по лицето могат да се появят старчески петна, акне. Повечето от това се случва поради неправилна грижа. Ето защо е важно да знаете какъв вид почистване на лицето може да се използва в горещо време.

 

Почистване на лицето през лятото - няколко факти и разсъждения…

 

Днес има много различни опции за почистване на лицето, но в горещия сезон могат да се правят само тези:

 • ръчно (механично);
 • химическо;
 • ултразвуково.

Механичното почистване се извършва ръчно. Преди да започнете процедурата, е необходимо да разпарите добре лицето или да нанесете специални продукти, които разширяват порите, след което внимателно да премахнете всички съществуващи дефекти по кожата.

Такива манипулации са доста неприятни и болезнени, след което обикновено остават червени петна и дори микроскопични рани, така че след това лицето трябва непременно да се овлажнява. Този вид грижа се счита за най-ефективен и може, въпреки дискомфорта, да се използва през лятото.

Почистване на лицето през лятото - няколко факти и разсъждения…

Химическото отстраняване на несъвършенствата по кожата на лицето включва третиране на епидермиса с гликолова киселина. Когато порите се отворят под действието на веществото, в кожата се втрива смес с плодова киселина. Последният затопля дермата, разтваряйки себума. Такова почистване не се препоръчва за собствениците на суха кожа.

И също така козметолозите смятат, че този вид грижа за лятото не е подходящ, тъй като не влияе положително на кожата.

Ултразвуковото почистване се счита за най-безболезнената почистваща операция. Извършва се от специален апарат, чиято основна задача е премахването на подкожните мазнини, различни замърсители и елиминирането на токсините. Като правило има 10 сесии с продължителност 15-20 минути с честота веднъж на всеки шест месеца. През лятото този вид грижа е най-ефективен в сравнение с други методи. След него не остават следи по лицето, нито зачервяване, нито рани.

Противопоказания:

Всяка козметична процедура има своите противопоказания и почистването на лицето не е изключение.

Има редица общи ограничения, които включват:

 • наличието на възпалителни процеси по кожата;
 • екзема, херпес, демодекоза;
 • хронични кожни заболявания – псориазис, лишеи, автоимунни заболявания;
 • онкологични заболявания.
 • лошо съсирване на кръвта, кауголопатия;
 • хепатит, ХИВ, СПИН;
 • слединфарктно състояние;
 • период на бременност и кърмене;
 • менструация (поради разширяването на кръвоносните съдове в продължение на три дни и след критични дни са възможни травми на кожата и болка от процедурата поради намаляване на прага на чувствителност).

Почистване на лицето през лятото - няколко факти и разсъждения…Освен това всеки вид почистване има своите ограничения.

Механично. Не може да се извършва, когато има ожулвания, драскотини и други наранявания по лицето, както и за собствениците на твърде чувствителна кожа.

Химическо. Не се препоръчва за клиенти на салони за красота с голям брой огнища на възпалителни процеси. Освен това е възможна и вероятността за алергични реакции към използваните лекарства, следователно, преди да извършите химическо чистене, е необходимо да се консултирате с лекар по този въпрос. За да можете да използвате определени лекарства, трябва да имате здрави бъбреци и сърце.

Ултразвуковото почистване се счита за най-деликатното, но трябва да бъде отхвърлено от тези, които наскоро са претърпели процедура за лифтинг на лицето, бременни жени и хора, страдащи от разширени вени.

Но най-важното нещо, което трябва да запомните, преди да посетите салон за красота, е, че избраният козметолог трябва да бъде специалист от най-висока категория, който ще може правилно да извършва всички процедури, осигурявайки на кожата на своите клиенти желаната чистота.

 

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции