fbpx

Плазмолифтинг – чудо на съвременната козметология

Плазмолифтинг – чудо на съвременната козметология

Процедура за плазмолифтинг

Вероятно за никого не е тайна, че кожата е една от първите страда от негативното въздействие на околната среда. Какво е околната среда, често самите ние доброволно излагаме кожата на агресивно въздействие! Например, ако използваме нискокачествена козметика или изсушаваме косата си със сешоар. Всичко това се отразява негативно на състоянието на кожата, тя става суха, губи естествения си цвят, появяват се бръчки. Плазмената терапия ще помогне за премахване на всички тези несъвършенства. И за да ви е по-лесно да разберете за каква процедура става въпрос, в тази статия ще ви разкажем за плазмолифтинга, какво представлява, какви показания има, как протича и т.н.

Плазмолифтинг: какво е?

Плазмолифтингът е козметична процедура, чиято същност е въвеждането на собствена плазма на пациента в кожната тъкан. Такава процедура може да премахне много често срещани петна, било то бръчки, сухота, бледов цвят на кожата и т.н.

Но защо специалистите избраха плазмата като средство за инжекция?

Има две основни причини за това:

 1. Автоплазмата не дразни кожната тъкан, не активира възпалителни процеси и не предизвиква странични ефекти.
 2. Плазмата е богата на тромбоцити, витамини, аминокиселини, протеини и други полезни вещества, които имат най-положителен ефект върху клетките на кожата: кожата се подхранва и овлажнява в дълбочина, активират се регенерационните процеси и се повишава защитата на кожата.

Поради тези два фактора плазмолифтингът е една от най-безопасните и ефективни козметични процедури.

Какво дава плазмения лифтинг??

Много клиенти, които решават да се запишат за процедура на плазмолифтинга, отбелязват, че първите резултати могат да се видят още в самото начало на курса: след 1-2 процедури. За да постигнете максимален ефект, ще трябва да преминете през пълен курс на плазмолифтинга. Това обаче не означава, че пациентът ще трябва да се „регистрира“ в салона: пълният курс на плазмения лифтинг обикновено се състои от три до пет сесии, които се провеждат на всяка седмица или веднъж на 2 седмици. Колко дълго ще продължи курсът, специалитът решава след снемане на анамнеза.

И така, какво дава плазмолифтингът?

Резултати от плазмолифтинга:

 • бръчките и гънките се изглаждат;
 • проявата на хиперпигментация намалява;
 • връщане на здрав цвят и релеф на кожата;
 • повишаване на еластичността;
 • премахва акне и пост-акне;
 • връща естествения тон на кожата;
 • общото състояние на дермата се подобрява, кожата възвръща привлекателния си вид.

Процедурата често се препоръчва след 30-годишна възраст, тъй като преди тази възраст хората обикновено не се нуждаят от сесии на плазмотерапия. Плазмолифтингът се препоръчва особено след 50 години.

Как протича процедурата?

Плазмолифтингът започва с вземане на необходимото количество кръв от вената. Кръвта в стерилна ампула се поставя в специална медицинска центрофуга, която я разделя на две фракции: самата плазма и кръвните клетки. Докато центрофугата работи, специалистът третира кожата с анестезия (при необходимост).

Когато плазмата се изчисти от кръвта, лекарят ще я инжектира в проблемната зона на кожата. В този случай плазмата се инжектира не с една инжекция, а с много малки. Благодарение на това автоплазмата се разпределя равномерно върху цялата площ на третиране. Процедурата завършва с препоръка за правилна грижа за кожата. Въпреки това, следпроцедурният период обикновено не създава проблеми, тъй като общите инструкции за грижа са доста прости:

 1. В следващите две седмици трябва да изключите посещенията на бани, сауни, плажове, солариум, фитнес.
 2. Нанасяйте слънцезащитен крем преди да излезете навън.
 3. Не използвайте декоративна козметика.
 4. Не мийте косата си няколко дни, не използвайте сешоар и стилизиращи продукти, срешете косата си внимателно и с изключително внимание (след плазмолифтинг на главата).
 5. По възможност, пийте повече чиста вода..
 6. Ако процедурата е извършена върху скалпа, се препоръчва редовен масаж на главата.

В допълнение към общите предписания, специалистът може да даде и индивидуални препоръчки.

Често след процедурата се появяват малки папули по лицето или тялото на мястото на инжектиране, кожата може да се зачерви и леко да се подуе. Това е естествена кожна реакция, която ще премине в рамките на няколко дни.

Подготовка за плазмолифтинга

Както виждате, плазмолифтинга не е толкова проста процедура. Ето защо не е изненадващо, че се изисква известна подготовка. Първо, необходимо е да се изготвят сертификати, че пациентът няма ХИВ, сифилис, хепатит B и C. Второ, за да подобрите качеството на плазмата, няколко дни преди вземането на кръвни проби, ще трябва да се откажете от пържена и вредна храни. На трето място, по-добре е процедурата да се извършва на празен стомах, следователно в деня на процедурата (или поне няколко часа преди нея) употребявайте само чиста негазирана вода. Четвърто, трябва предварително да си запишете час при специалист. Разбира се, специалистът се нуждае да събере анамнеза и въз основа на нея да планира процедурата и да идентифицира противопоказанията. Освен това пациентът се нуждае и от информация, за да разбере какъв ефект дава плазмолифтингът, как правилно да се подготви за процедурата и т.н. Като цяло можете да получите цялата необходима информация, така да се каже, от първа ръка.

На кои части на тялото се извършва плазмолифтинг?

 • Лице.
 • Окосмена част на главата.
 • Врат.
 • Деколте.
 • Ръцете.
 • Корем.

Противопоказания за плазмолифтингф

1.ХИВ, сифилис, хепатит В и С.

 1. Бременност и кърмене.
 2. Ракови заболявания.
 3. Автоимунни заболявания.
 4. Инфекциозни заболявания.
 5. Непоносимост към хепарин.
 6. Инфекциозни заболявания.
 7. Обостряне на хронични заболявания.
 8. Прием на антибиотици или антикоагуланти.
 9. Захарен диабет.

Можете да идентифицирате съществуващите противопоказания при консултация със специалиста. Можете да си запишете час както за консултация, така и за процедура в нашия център!

 

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции