fbpx

Първи резултати след лазерна епилация

Първи резултати след лазерна епилация

Първи резултати след лазерна епилация.

Колко дни след диодната лазерна епилация косата започва да пада?

Обикновено, когато идвате за първи път за лазерна епилация на зоната на бикини с диоден или александритен лазер, вероятно задавате на специалиста въпроси за отзивите, за кой ден след първата сесия и колко бързо косата ви ще започне да пада и изчезва. Нека се опитаме да Ви отговорим. В края на процедурата растежът не спира, тъй като лазерът действа върху фоликула, а не върху самата коса. Действието на диодния апарат е насочено към унищожаване на фоликула и пигмента, космите остават на място, но са лишени от хранене. Те постепенно отмират, падат и изчезват.

Още 7-14 дни космите под кожата продължават да растат и се движат навън, тъй като не са се унищожили. Не мислете, че след сесията цялата коса ще падне бързо. Това ще се случи, когато цялата дължина, която е била под кожата, е навън. След процедурата косата изчезва постепенно, се очаква резултати след лазерна епилация постепенно. По това време можете да използвате бръснач, за да поддържате кожата гладка. Растежът на мъртвата коса ще бъде по-бавен, отколкото преди процедурата, така че не е нужно да се притеснявате, че ще имате отново четина.

Косопадът след лазерна епилация зависи от тяхната подкожна дължина, както и от хормоналния ви фон и дори от фазата на менструалния цикъл. Това са косми от онези фоликули, които са били в активна фаза и са били унищожени от лазера.

Изчезват ли космите напълно след лазерна епилация? Кога да очакваме резултати след лазерна епилация??

Както вече разбрахме, седмица-две след посещението на първата процедура част от космите изчезват. Не става веднага, резултати след лазерна епилация имат имат натрупващ ефект. Диодният и александритният лазер въздействат върху фоликула, а космите отмират постепенно. Когато всички те растат напълно, ще започне постепенна загуба. Ако през цялото това време постепенно ги подрязвате, най-вероятно дори няма да забележите как падат. Ще бъде възможно да се види и оцени ефектът от първата процедура след 2-3 седмици, когато мъртвите косми вече са паднали, а тези, които са били в спящи фоликули, все още не са пораснали.

Не се тревожете, ако не видите ефекта между втората и третата процедура. Може да забележите, че нищо не се е променило и има повече косми, отколкото преди месец. Това се дължи на факта, че фоликулите под кожата са в различни фази на растеж и между процедурите броят на активните фоликули се увеличава драстично. Забележим и дълготраен ефект ще бъде видим след петата процедура.

За целия курс 90% от космите ви ще паднат, тъй като почти всички фоликули ще бъдат унищожени. Курсът трябва да бъде завършен, за да се унищожат всички фоликули, които постепенно ще преминат от фазата на покой към активен растеж.

За да поддържате кожата идеално гладка, ще трябва да правите 1-2 поддържащи процедури годишно, за да забравите за постоянно бръснене завинаги.

Защо косата не падна след известно време след лазерна епилация и какво да правим, ако това се случи?

Основното нещо е да не се паникьосвате. В края на процедурата специалистът ще ви разкаже по-подробно кога може да започне падането на косата и кога ще видите резултати след лазерна епилация.

При някои косопадът може да започне още на седмия ден след процедурата. Всичко зависи от това колко активни фоликула сте имали, както и от това на каква мощност е включено устройството. Мощността се избира от специалиста по време на процедурата въз основа на вашия тип кожа, както и прага на болка. Ако ефектът на лазерния лъч ви се струва твърде болезнен, можете да поискате да се намали мощността, но космите в този случай ще падат по-бавно.

В края на пълния курс 90% от космите ще паднат, а останалите 10% ще отслабнат, изсветлят и ще растат много бавно. За да се разбере как точно ще реагира тялото ви и да се каже колко процедури ще трябва да направите, за да постигнете такъв ефект, трябва да знаете особеностите на цялото ви. Няма да е излишно да наблюдавате няколко месеца в кои области космите падат по-бързо и в които си струва да добавите мощност на лъча към устройството.

Обратната връзка от нашите клиенти в края на целия курс на процедурите говори сама за себе си. Повечето не можеха да повярват, че ще се разхождат с абсолютно гладки крака, подмишници и бикини зона, без да се борят с постоянно растяща коса.

Лазерната епилация е процедура, при която фоликулът не се изгаря заедно с косата, поради което ефектът от него не се проявява веднага. Бъдете търпеливи и ако нещо ви притеснява, винаги можете да се консултирате с козметика, който е извършил процедурата.

Как да се подготвим за поддържащи процедури?

За да се гарантира, че кожата винаги остава гладка и кадифена, козметолозите препоръчват да се провеждат една или две поддържащи процедури годишно. Ефектът на лазера върху меланина няма да ви лиши от 100% растителност. Една десета от космите ще продължи да расте под формата на лек пух. Именно те ще трябва да бъдат премахнати в поддържащи сесии. Това може да бъде отделен участък от кожата или самотни косми в определена зона. Поддържащите процедури протичат по същия начин като основния курс. Единствената разлика е, че космите са по-малко. Тъй като козметикът все още ще третира напълно цялата зона, независимо от наличието или отсъствието на косми, не е необходима допълнителна подготовка.

Правилата за подготовка за основни и поддържащи процедури са еднакви. Основното е да избягвате пряка слънчева светлина 1-3 дни преди сесията и да не използвате лосиони, съдържащи спирт, 3 дни преди да посетите козметичния кабинет.

Ще трябва да преминете през всички обработени зони с бръснач преди процедурата. Може да имате руси, пухкави косми, които не забелязвате в ежедневието си. От въздействието на лазера косата изгаря, ако е на повърхността на кожата, това може да причини неприятни усещания.

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции