fbpx

На каква възраст вече може да се прави лазерна епилация??

Лазерна епилация – започвайки от каква възраст е разрешено да се прави??

Всъщност този въпрос тревожи много повече хора, отколкото си мислите. В юношеството, на фона на хормоналните промени при момчетата и момичетата, може да се наблюдава повишен растеж на косата по лицето и тялото, поради което тийнейджърите комплексират. Повечето родители не знаят на колко години може да се направи лазерна епилация и затова не разбират как да помогнат на детето в тази ситуация. В статията ще анализираме подробно темата за епилация и възрастта, ще подчертаем всички актуални проблеми, за да можете компетентно да подходите към този проблем.

Коя е най-добрата възраст за лазерна епилация?

Нежеланото окосмяване може да се появи на различна възраст, по различни причини и на различни части на тялото. След навършване на пълнолетие можете спокойно да отидете в салона за лазерна епилация, но ако този проблем възникне преди 18-годишна възраст, има много нюанси, които трябва да знаете.

Защо е позволено премахването на косми с лазер от осемнадесет години? По това време хормоналният фон ще се стабилизира и резултатът от процедурата ще бъде предвидим. От колко години е позволена лазерната епилация по принцип, няма категоричен отговор. В някои случаи специалистът може да извърши процедурата на пациент на 16-17 години, ако има сериозни медицински показания за това, например хирзутизъм.

Хирзутизмът е необичайна косматост, предимно по лицето. Ако няма сериозни причини, тогава лазерната епилация преди осемнадесетгодишна възраст е забранена. Но ако процедурата за епилация е необходима на толкова млада възраст, тогава трябва да намерите салон, където ще се извърши висококачествена лазерна епилация, тъй като днес има много оферти и клиентите не са много добре запознати с всички тънкостите на процедурата.

Внимание! Ако процедурата се извършва на лице на възраст под 18 години, родителите или настойникът трябва да дадат писмено съгласие.

Защо лазерната епилация има възрастови ограничения?

За максимална ефективност процедурата може да се направи, когато хормоналният фон се стабилизира, тъй като растежът на косата директно зависи от баланса на хормоните. На възраст от 12 до 15 години (понякога по-дълго – до 18 години) в организма протичат важни процеси – половите хормони влияят върху формирането на нервната и вегетативната система. Този период е придружен от редица соматични промени:

  1. появяват се косми по тялото и лицето;
  2. крайниците са непропорционално удължени;
  3. гласовете на момчетата стават груби;
  4. уголемяване на половите органи;
  5. при момичетата започва менструация;

 

Докато физиологичните процеси са активни, тази техника може просто да няма ефект, а в някои случаи дори да стимулира растежа на косата.

 

Нуждаят ли се тийнейджърите от лазерна епилация?

Момчетата и момичетата често понасят болезнено промените, които настъпват в тялото им, и се обръщат към родителите си с въпроса „Възможно ли е да се направи лазерна епилация в юношеска възраст?“. Още на 14-годишна възраст (и дори по-рано) косата започва да расте активно в областта на бикините, подмишниците и над горната устна. Бръсненето не дава желаните резултати и много хора клонят към лазерна епилация, защото това е най-ефективният и безболезнен начин. Клиентите на 17 години обикновено са преминали пубертет и за повечето от тях тази процедура е възможна.

 

Интересна информация!

Ако имате някакви съмнения относно ефективността или безопасността на лазерната епилация, прочетете статията Плюсове и минуси за лазерна епилация, за да разберете добре тази тема.

Във всеки случай, ако въпросът за необходимостта от лазерна епилация е остър, трябва да се консултирате със специалист. Най-често тийнейджърите се обръщат към лазерна епилация на горната устна. За недвусмислен отговор във всеки конкретен случай е необходима консултация с експерт.

 

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции