fbpx

МОЖЕ ЛИ Е ДА СЕ ПРАВЯТ ПРОЦЕДУРИ ЗА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ПО ВРЕМЕ НА МЕНСТРУАЛНИЯ ЦИКЪЛ??

МОЖЕ ЛИ Е ДА СЕ ПРАВЯТ ПРОЦЕДУРИ ЗА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ПО ВРЕМЕ НА МЕНСТРУАЛНИЯ ЦИКЪЛ??

Разрешено ли е провеждане на процедури за лазерна епилация по време на менструация?

Темата за премахване на нежеланата коса е от значение за съвременните жени. Всяка се стреми да има добре поддържано тяло, въпреки всякакъв род проблеми, финансовия статус, здравословното състояние. Разрешено ли е да се прави процедури за лазерна епилация по време на менструация цикъл – въпрос, който интересува повечето жени. Често графикът на посещенията в салона съвпада с менструалния цикъл и, както знаете, не се препоръчва да се нарушава графикът. Какво да се прави в тази ситуация-отговорът ще намерите в тази статия.

Менструация и праг на болка

Менструалният цикъл преминава при всеки по различен начин. Някои жени не усещат присъствието на „тези“ дни и водят обичайния, активен начин на живот, дори продължават да спортуват. Но за други жени менструацията е истинско мъчение. Те са придружени от главоболие, промени в настроението, раздразнителност, нарушения на съня, болки в долната част на корема, долната част на гърба, краката. В такива случаи прагът на болката е занижен и всяко физическо въздействие изглежда многократно по-силно.

Ако през този период проблемът с отстраняването на косата е остър, тогава си струва да използвате най-щадящите методи, например бръснене. Той е малко ефективен, но не причинява болка. Процедури като кола маска и шугъринг вероятно не си струва да се прави. Когато усещанията са изострени, по-добре е да се направи лазерна епилация преди или след менструация. Ако имате достатъчно късмет да не страдате в критични дни, тогава няма противопоказания за процедурата.

Но не забравяйте противопоказанията:

 • бременност и кърмене;
 • диабет;
 • онкологични заболявания;
 • тромбофлебит (изключва процедурата на краката);
 • херпес в активен стадий (не можете да правите лазерна епилация на лицето);
 • хирургични интервенции в зоната на епилация, след които са минали по-малко от 3 месеца;
 • дерматологични заболявания;
 • свеж тен (по-малко от 2 седмици);
 • увреждане на кожата в зоната на епилация;
 • автоимунни заболявания;
 • възраст до 18 години.

Лазерна епилация по време на менструация

Няма сериозни доказателства, че лазерната епилация по време на менструация е вредна. Ако се чувствате добре, можете дори да се подложите на процедура в зоната на бикините, като спазвате, разбира се, хигиенните стандарти. Тъй като оборудването се стерилизира и консумативите се сменят след всеки клиент, нищо не застрашава организъма ви.

Внимание!

Ако по някаква причина не използвате тампони по време на менструацията, отложете лазерната епилация до края на критичните дни!

Ако нежеланата растителност трябва да бъде премахната в областта на ​​подмишниците на краката или на лицето, тогава това ще бъде по време на менструация или в друг период, няма никакво значение. Краката и подмишниците са най-малко чувствителни от всички области на тялото по отношение на лазерното възприятие.

Ако все още имате съмнения и процедурата трябва да се направи точно в този момент, можете да използвате болкоуспокояващи по време на процедурата.

 

Как лазерната епилация влияе върху здравето на жените?

Здравето на жените не е лесен въпрос, тъй като бъдещата или настоящата майка трябва да се отнася към себе си с особено внимание. В същото време, независимо от ситуацията, една жена винаги иска да остане добре поддържана. Мнозина се интересуват дали лазерната епилация е противопоказана при гинекологични заболявания. Всъщност има редица гинекологични заболявания, когато процедурата не може да се извърши:

 • аднексит (възпаление на яйчниците и матката);
 • ерозия на шийката на матката;
 • млечница;
 • всяко нарушение на микрофлората във влагалището;
 • обрив в областта на бикините.

След като се справите с тези заболявания, можете спокойно да отидете на лазерна епилация.

Интересна информация!!!

Излагането на козметичен лазер няма нищо общо с облъчването. Това са само топлинни импулси, действащи изключително върху фоликула.

Друг често задаван въпрос е „може ли да има забавяне нарешения на менструалния цикъл след лазерна епилация?“. Въздействието на козметичния лазер по никакъв начин не може да повлияе на менструалния цикъл или да причини гинекологични аномалии. За 20 години съществуване на метода за лазерна епилация, няма нито един записан факт за подобна връзка. Друго нещо е, ако менструацията ви закъснява, а по план има процедура за лазерна епилация, първо трябва да се прегледате. В крайна сметка може да е бременност и някакъв хормонален срив. В такива случаи трябва да отложите посещението.

По принцип женският физиологичен цикъл не пречи на лазерната епилация. Всичко зависи от това как се чувствате, но жените винаги имат желание да бъдат добре поддържани. Затова Ви очакваме и гарантираме високо качество на процедурите и добро настроение.

 

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции