fbpx

Може ли да се сменя апарата за лазерна епилация по време на курса?

Разрешена ли е смяната на апарата за лазерна епилация по време на курса?

Възникват ситуации, които могат да повлияят на решението на клиента да смени салона за лазерна епилация и заедно с това и апарата за лазерна епилация. Например, настоящия салон се затваря, специалистът напуска салона и др. Предполага се, че заедно с салона се сменя и лазерно устройство.

Защо решението за смяна на апарата за лазерна епилация не е най-добрата идея?

Тези, които вече са преживели смяна на салона, могат веднага да заявят, че това не е най-добрият избор. Преминаването към друго лазерно устройство може да повлияе на крайния резултат в по-лошо състояние. И ето защо:

Друг салон може да използва различен тип лазер. Например, в началото на курса е използван диоден лазер, а в другия салон е александрит. Съответно ще има различна дължина на вълната и опции за настройка.

Дори ако типът на устройствата е един и същ, те могат да се различават. Те могат да имат различна дължина на вълната, енергийна плътност или продължителност на импулса.

Специалистите могат да използват различни технологии, един козметик може да бъде по-опитен от друг. Освен това по време на курса специалистът следи състоянието на косата, тяхната дебелина и цвят. Със всяка сесия мощността се увеличава. Важно е да се знае по какви параметри са извършени предишните сесии и дали тези параметри отговарят на действителните, тъй като на «китайското» оборудване рядко декларираните параметри отговарят на действителните.

Ако просто продължите процедурата при същите настройки, тогава косата може да бъде премахната лошо. Или работата изобщо няма да доведе до никакъв резултат. За да се избегне това, специалистът записва използваните параметри и ги проверява при следваща процедура.

Не забравяйте, че има такъв нюанс като регресия след първите процедури. Представете си, че клиентът е завършил успешно първите процедури, при които са отстранени косми, които са били в анагенен стадий (стадий на активен растеж). Останала коса в латентна фаза или дори активирани неактивни фоликули. След известно време той отива в друг салон, където може да извършва процедурата с необходимите параметри, но ще му се струва, че епилацията не се случва. Той може да си помисли, че растителността продължава да се появява и че е безсмислено да продължава курса. Всъщност просто трябва да изчакате този етап на правилните интервали и да продължите курса до края.

При смяна на салони често не се спазват интервалите между процедурите. Това може да зависи от клиента, натовареността на козметика и т.н. Интервалите се определят в съответствие с индивидуалните характеристики, като тип кожа, наситеност с пигмент на тъмната коса, плътност на растителността и хормонални нива. С всяко посещение продължителността на интервала се увеличава. Козметика следи за спазването на сроковете, защото тяхното нарушаване ще доведе до намаляване на ефективността на епилацията. Същото може да се каже и за спазването на препоръките и противопоказанията – графикът се разваля, нарушават се времевите интервали между посещенията на плаж, басейн, сауна и т.н., което също спомага за намаляване на ефекта от лазерната епилация.

По този начин заключаваме, че за постигане на максимални резултати е идеално да завършите пълен курс от 8-10 процедури с един майстор, използвайки едно лазерно устройство. Подлежи на правилно зададени настройки на мощността, интервали от време между процедурите и препоръки. Преминаването от салон в салон и мисълта, че трябва да смените устройството за лазерна епилация във всеки случай, ще създаде определени трудности и ще повлияе на крайния резултат.

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции