fbpx

Микронидлинг: какво е това и за кого е подходяща процедурата.

Микронидлинг: какво е това и за кого е подходяща процедурата.

Процедура Микронидлинг

Какво е лицеви микронидлинг е известно от над 50 години. Въпреки това процедурата придоби широка популярност през последните години. През март 2013 г. Ким Кардашиян, американска риалити телевизионна състезателка, публикува снимка от сесията си за микронидлинг на страницата си в Instagram. Оттогава много момичета искат красива кожа като тази на Ким, а микронидлингът на лицето и тялото все по-често може да се намери в списъка с услуги на козметологични центрове и студия.

Микронидлинг: какво е това и за кого е подходяща процедурата.

Какво е микронидлинг и каква е неговата същност?

Microneedling е козметична процедура, която включва стимулиране на регенерацията на кожата и въвеждане на различни препарати против стареене с помощта на сноп тънки игли. Често се казва, че микронидлингът на лицето е нежна алтернатива на мезотерапията.

5 важни факта за техниката:

  1. Козметична процедура най-често се извършва в процеса на грижа за кожата на лицето.
  2. Въвеждането на препарати за микронидлинг става с помощта на мезоскутер или дермапен. Мезоскутерът е специален валяк със сноп тънки игли, дермапенът е козметично устройство с тънки игли, направено под формата на писалка.Микронидлинг: какво е това и за кого е подходяща процедурата.
  3. Процедурата е насочена към третиране на повърхностните слоеве на кожата, като включва появата на „кървава роса“ в засегнатата област.
  4. Микронидлингът се извършва при стерилни условия с накрайници за еднократна употреба.
  5. За разлика от класическата мезотерапия, микронидлинг едновременно има многоточков ефект върху повърхностните слоеве на кожата (което е по-малко травматично), докато в мезотерапията участват по-дълбоките слоеве на кожата.

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

 

Микронидлинг: показания Противопоказания за микронидлинг
·        Отпуснатост на кожата;

·        Дълбоки и повърхностни бръчки;

·        Пигментация;

·        Акне;

·        Наличието на пост-акне;

·        Разширени пори;

·        Стрии по кожата;

·        Белези по лицето;

·        Целулит;

·        Косопад.

·        остри инфекции;

·        кръвни заболявания;

·        изгаряния;

·        Увреждане на кожата;

·        Купероза;

·        инкоагулация на кръвта;

·        Наличието на онкологични заболявания;

·        Бременност и кърмене;

·        Колоидни белези;

·        Прием на хормони (кортикостероиди) и стимуланти на кръвосъсирването.

Микронидлинг: какво е това и за кого е подходяща процедурата.

Процедурата микронидлинг е насочена към подмладяване на кожата на лицето и тялото, лечение на акне и пост-акне, включително белези, както и коригиране на различни кожни промени (стрии, пигменти, целулит). По време на процедурата на микронидлинг се случва следващото:

Първо, възпалението се отстранява и еластичността и твърдостта се подобряват поради инжекции на антиоксидантни или колаген-стимулиращи лекарства в повърхностните слоеве на кожата.

Второ, клетъчната регенерация и метаболитните процеси в клетките се стимулират поради микроповреди на кожата със сноп тънки игли. Повърхностните слоеве на кожата се обновяват, елиминират се белези, пигментация, стрии. В същото време тонът на кожата се изравнява и се появява естествен блясък.

 

Микронидлинг: какво е това и за кого е подходяща процедурата.

Как протича процедурата и колко често може да се прави микронидлинг?

Етап първи. Почистване на кожата. В процеса на почистване на кожата на лицето и тялото гримът се отстранява, кожата се почиства и третира с антисептик. Ако е необходимо, върху кожата се прилага анестетик. По правило може да е необходимо за клиенти със свръхчувствителност.

Етап 2. Нанасяне на активен активен препарат върху кожата (това могат да бъдат различни серуми, както и витаминни коктейли на базата на колаген, хиалуронова киселина, рутин, мелилот и др.).

Етап 3. Излагане на кожата на лицето с мезоскутер или дермапен. За да се направи това, козметологът третира зона по зона стъпка по стъпка.

Етап 4. Почистване на кожата на лицето. По време на процедурата кожата се подлага на пробиване, поради което може да се зачерви леко, а понякога да се появят малки капки кръв. След приключване на микронидлинга кожата се третира и с антисептичен препарат.

Тъй като пробиванията в кожата са микроскопични, рехабилитацията след процедурата обикновено отнема не повече от един ден, понякога много по-малко. За постигане на подмладяващ ефект козметолозите препоръчват до 6 сесии с честота не повече от 1 процедура на седмица.

Микронидлинг: колко дълго трае ефекта?

Ефектът от курса на микронидлинг ви позволява да подмладите кожата и да запазите естествения красив блясък на кожата за шест месеца или година. Зависи от индивидуалните особености на кожата и избраните лекарства против стареене.

Микронидлинг: какво е това и за кого е подходяща процедурата.

В заключение отбелязваме, че процедурата е много търсена сред хората, които искат да подмладят кожата и да се отърват от промените, свързани с възрастта, без да прибягват до инжекции с ботокс или козметична хирургия.

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции