fbpx

Лифтинг на лице с мезоконци!

1. Мезоконци

Мезоконци са много тънки, безтегловни, невидими нишки, изработени от естествен самоабсорбиращ се материал. С тяхна помощ козметологът укрепва тъканта, което ще предотврати проявата на гравитационна птоза поне още една година. Такива мезоконци няма да останат с вас завинаги – те ще се разтворят след 3-4 месеца. През това време обаче веществото, от което са създадени, образува плътна рамка от колагенови връзки, които ще поддържат тъканта.

Лифтинг на лице с Мезоконци!

Мезоконци. Какво е?

Колагеновата основа е това, което придава на кожата ни твърдост и еластичност. С напредване на възрастта производството на колаген в тялото намалява, което води до отпускане на кожата.

Мезоконците за фейслифтинг е най-новата техника, състояща се от водач-игла за инжектиране и конец, прикрепен към края й. Благодарение на иглата конецът се вкарва в кожата, позволявайки тя да бъде изкуствено „подсилена“. В рамките на 6-9 месеца нишката се разтваря, но еластичната и опъната кожа остава още 0,5-1,5 години.

Водачът на иглата е изработен от висококачествена медицинска стомана. Благодарение на повишената гъвкавост на иглата, козметологът има още повече възможности за ефективно оформяне на текстурата на кожата.

Нишките са изтъкани 3D структури, направени от уникалния биосъвместим конец полидиаксон. Те са напълно безвредни за организма и не предизвикват алергии или реакции на отхвърляне.

Запази час за Лятна Козметична процедура гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

2. За метода на процедурата с мезоконци:

Същността на процедурата е въвеждането на нишки с помощта на тънка направляваща игла. Игла и конец се прекарват през подкожния слой по определени вектори. След това се маха, но конецът остава. Гладките нишки подсилват тъканите, образувайки в тях нещо като решетка, около която еластиновите и колагенови влакна отново стават опънати и еластични.

Методът на въвеждане на нишки е ниско травматичен. Технологията не изисква никакви разрези, така че накрая не остават белези. По желание на пациента може да се използва местна или дори обща анестезия.

Мезоконците се състоят от полидиоксанон и са покрити с полигликолова киселина отгоре. Тези вещества не предизвикват отхвърляне от човешкото тяло, така че процедурата може да се счита за възможно най-безопасна.

Лифтингът с мезоконци се съчетава добре с ботулинова терапия, биоревитализация, контурна пластика и различни видове апаратна козметология.

Относно резултатите от симулацията:

Много хора наричат ​​процедурата за въвеждане на мезоконци в кожата „лифтинг на лицето“ – това не е съвсем вярно. Гладките, тънки нишки не могат да осигурят истински повдигащ ефект или да преместят тъканта в друга позиция. За да се измести мастната тъкан и мускулите (т.е. да се извърши лифтинг на лицето), се използват мезоконци с дълбоко вмъкване, които се закрепват към костни структури, например Spring Thread, Happy Lift. Предназначението на конците е да укрепват и уплътняват тъканите, да подобряват структурата и вида на кожата.

Лифтинг на лице с Мезоконци!

Тази техника с мезоконци е чудесна за:

  • премахване на бръчки и отпусната кожа;
  • изглаждане на назолабиалните гънки;
  • стяга кожата, прави я по-еластична;
  • постигане на лек лифтинг ефект без разместване на тъкан (поради образуването на съединителна тъкан на местата, където са поставени конците).

Възстановителен период:

7 дни преди поставянето на мезоконци се препоръчва да спрете приема на лекарства, които съдържат антикоагуланти и ацетилсалицилова киселина. Също така 2 часа преди процедурата не се препоръчва да пиете алкохол, да пушите, да се занимавате с активен спорт или да изпитвате други тежки физически натоварвания. Това ще помогне да се избегнат синини по лицето след поставяне на мезоконци.

Основните нежелани реакции са леки синини и подуване, които обикновено изчезват в рамките на една седмица. Обикновено се появяват при пациенти с тънка кожа, с кръвоносни съдове, разположени близо до нейната повърхност.

Първите дни след процедурата не трябва да докосвате и масажирате лицето си, както и да използвате декоративна и поддържаща козметика. През следващите седмица или две трябва да избягвате да посещавате баня, спа, гореща вана или душ.

Лифтинг на лице с Мезоконци!

Показания за процедурата с Мезоконци:

Благодарение на мезоконците е възможно да се възстанови стегнатостта и еластичността на кожата, визуално подмладявайки я с няколко години. На лицето мезоконците могат да подобрят контурите и значително да намалят промените, свързани с възрастта, намалявайки:

  • назолабиални гънки;
  • назозигоматична бразда;
  • лабио-ментални гънки и бръчки;
  • бръчки около очите;
  • бръчки по челото;
  • гравитационна птоза (отпусната кожа).

❗️Отговори на популярни въпроси

Колко мезоконци са необходими за постигане на желания ефект?

Необходимото количество зависи от степента на проява на възрастовите промени и от частта на лицето, върху която е планирана процедурата. За „пачи крак“ са необходими около 5 броя, а за назолабиалните гънки и зоната на веждите ще са ви необходими двойно повече. За обемно укрепване на средната и долната част на лицето се използват минимум 20 нишки. Но козметологът определено ще отговори на този въпрос след предварителен преглед и консултация.

Колко издържат мезоконците?

Ако не се вземат предвид индивидуалните особености на всеки организъм, можем да кажем, че средно концовият лифтинг с мезоконци дава резултат от 2-4 години. Процедурата се комбинира добре с други нехирургични техники против стареене, като в този случай продължителността на ефекта може да се удвои.

На каква възраст може да се почне с мезоконците?

Студиата и клиниките имат право да извършват процедурата на пациенти, които са навършили пълнолетие и нямат противопоказания. Ако говорим за реалната нужда, тогава всичко зависи от степента и естеството на промените, свързани с възрастта. Процедурата може да бъде приложима както на 25, така и на 40 години. Средната възраст е 30 години.

Лифтинг на лице с Мезоконци!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции