fbpx

LPG масаж и Лимфодренажен масаж – идеална комбинация стройна фигура!

Характеристики на LPG масажа:

LPG масаж е резултат от комбинирането на 2 техники. И двете се основават на механично въздействие върху мускулите и подкожната мастна тъкан. Манипулацията за него се състои от:

LPG масаж и Лимфодренажен масаж – идеална комбинация!

От вакуумната манипула, която засмуква участъци от кожата;
Масажни ролки за работа на меките тъкани.
LPG апарата се използва предимно за отслабване. Но апарата може да работи с различни режими. Някои са предназначени за ефективна борба с мазнините и целулита, докато други са по-добри в намаляването на увисването.
Комбинация на LPG с други видове масаж
Апаратната терапия може да се комбинира с ръчен масаж. Оборудването трябва да бъде избрано така, че:
 • Да имат същия или подобен ефект;
 • Взаимно се допълват.

Запази час за процедури с Криотерапия гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Разгледай цените

LPG масаж и Лимфодренажен масаж – идеална комбинация!

След LPG процедурата ръчният масаж може да бъде отлично допълнение, което спомага за засилване на положителните резултати и предоставя максимални ползи за кожата и тъканите. LPG процедурата, базирана на механично въздействие, активира лимфните и кръвоносните кръгове, стимулирайки процесите на липолиза и подобрявайки тонуса на кожата.
Мануалният масаж след LPG масаж допълва този ефект, като помага за по-интензивно разпределяне на течности и токсини, подобрявайки лимфния дренаж. В допълнение, ръчният масаж може да помогне за подобряване на еластичността на кожата, отпускане на мускулите и цялостно усещане за комфорт.
Тази комбинация ви позволява да постигнете не само видимо подобрение на формата, но и поддържа цялостното здраве и благосъстояние на кожата.
След LPG масаж, извършването на ръчен лимфодренажен масаж може да засили ефекта от отстраняването на течности и токсини, като спомага за засилване на цялостния ефект от процедурата.

 

Лимфодренажният масаж е вид нежен масаж на тялото. Стимулира извеждането на излишната течност от тялото и ускорява метаболизма. Резултатът от този ефект е премахване на отоци, намаляване на наднорменото тегло и намаляване на появата на целулит. Лимфодренажният масаж осигурява не само козметичен ефект, но е и терапевтична процедура при определени заболявания.

Какво представлява лимфодренажният масаж?

Първо трябва да разберете какво е лимфата.

LPG масаж и Лимфодренажен масаж – идеална комбинация!

Лимфата е безцветна течност, която събира протеини, токсини и метаболитни продукти от тъканите и след това ги прехвърля в кръвта за по-нататъшно изхвърляне.

Течността тече през лимфните съдове и се движи от върховете на пръстите на краката и ръцете към гърдите. По пътя той преминава през лимфните възли, където клетките на имунната система улавят и унищожават патогени: вируси, гъбички и бактерии.

Следователно лимфната система играе ключова роля в имунната защита на организма.
Лимфата винаги е в движение. Ако спре, се появява оток. Това се дължи на факта, че излишната течност се натрупва в определени области на тялото. Метаболитните процеси също се забавят и имунитетът страда.

Масажът помага да се коригира този дисбаланс. Включва нежни манипулации с тялото, с помощта на които специалистът влияе върху движението на лимфата и спомага за правилното й изтичане от тъканите в кръвоносните съдове.

Мануален/ръчен лимфодренажен масаж

Друго име на процедурата е ръчен лимфодренажен масаж. Не трябва да се бърка с класическия масаж. Това са напълно различни подходи, които се различават по методологията, въпреки че външно могат да изглеждат сходни.
LPG масаж и Лимфодренажен масаж – идеална комбинация!
Мануалният лимфен дренаж се извършва без използването на медицински изделия, а само с помощта на ръцете на масажиста. Леките движения ви позволяват да нормализирате изтичането на лимфна течност и да получите естетичен и терапевтичен ефект.

Ефект от процедурата

Лимфодренажният масаж въздейства на много процеси в организма. Той помага за отстраняването на метаболитни продукти и токсини от тъканите, а също така увеличава притока на кислород и хранителни вещества.

Основни ефекти от лимфодренажния масаж:

 • подуването изчезва;
 • целулитът намалява;
 • метаболизмът се ускорява;
 • еластичността на кожата се увеличава;
 • отслабване;
 • капилярите се укрепват;
 • дискомфортът, сковаността и болката изчезват.
 • В допълнение, общото благосъстояние се подобрява.

LPG масаж + Лимфодренажен масаж

Това е идеална комбинация!
Същността на комбинираната процедура LPG масаж + лимфодренаж е омесване на подкожната мастна тъкан със специален вакуумно-ролков накрайник.
 • Отслабване особено в проблемните зони
 • Целулитът се премахва
 • Подобрява кръвообращението и премахва токсините
 • Премахване на подпухналостта
 • Лимфодренажен ефект
 • Стриите и белезите са значително намалени

  LPG масаж и Лимфодренажен масаж – идеална комбинация!

 • Стимулира се производството на колаген и еластин.

 

Можете да постигнете бързи резултати за кратко време – чудесен вариант за подготовка за плажния сезон.

Наш специалист ще изследва вашите проблемни зони и ще изготви индивидуална за вас програма: ще изчисли броя, честотата и продължителността на процедурите.

Обикновено курсът е от 10 – 12 процедури на антицелулитен масаж и отнема 1 месец с честота 2-3 процедури седмично, но за жени, които спортуват и се хранят здравословно, той може да бъде намален до две седмици и съответно 6 – 8 процедури.

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции