fbpx

LPG масаж – Готов ли си да кажеш на целулита „Чао Чао“?

Какво е LPG масаж?

LPG масаж – Готов ли си да кажеш на целулита „Чао Чао“?

LPG масажът e апаратна техника, използвана за коригиране на лицето и тялото. Основава се на стимулиране на метаболитните процеси в подкожните мастни клетки. В резултат на това се подобрява микроциркулацията, лимфният поток става по-силен и дори старата, плътна мастна тъкан омекотява. Методът ви позволява да стимулирате всички подкожни мастни клетки, както и фибробластите, които реагират на това, като произвеждат колаген и еластин. Следователно, друг ефект от процедурата е повишаване на еластичността и стегнатостта на кожата.

Запази час за LPG масаж гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Принцип на действие на LPG масажа:

За да разберете как работи LPG масажът, трябва да разберете как влияе върху кожата. Вакуум ролков масаж се извършва със специален апарат. Режимът на работа на манипула-накрайника се избира за всеки клиент индивидуално, като се има предвид състоянието на кожата и тежестта на проблема.

В манипулата се създава вакуум и той мощно засмуква гънките на кожата. Вакуумът задейства активен метаболизъм и засилва лимфния отток. Ролерите омесват подкожната мазнина по масажните линии. Мастните клетки се пукат, разреждат се и се елиминират през лимфната система.

 

Вакуумът увеличава притока на кръв, така че тъканите в областта на корекцията се снабдяват по-добре с кислород, кожата се изглажда и стяга. Този процес се обяснява с факта, че вакуумът уврежда меките тъкани на микро ниво. Тези микроповреди провокират процесите на регенерация и самообновяване. Произвеждат се повече еластин и колаген, така че кожата след намаляване на обема на мастните натрупвания не увисва, а е стегната и изгладена.

 

Ефективност на процедурата:

Като резултат, от масажа се постигат следните ефекти:

 • премахване на локални мастни натрупвания;
 • оформяне на силуета;
 • изглаждане или премахване на целулита;
 • намаляване на обема на проблемните зони;
 • лифтинг на кожата;
 • премахване на отоци;
 • елиминиране на синдрома на болката;
 • подобряване на качеството на кожата;
 • лимфен дренаж и извеждане на токсините от тялото;
 • подобряване на микроциркулацията на кръвта и лимфния поток;
 • намаляване на периода на възстановяване при увреждания на сухожилия и мускули в резултат на операции, спортни травми, тежки и/или продължителни натоварвания;
 • премахване на тежестта в краката;
 • заздравяване на белези;
 • възстановяване на фигурата след бременност;
 • профилактика на разширени вени.

LPG масаж – Готов ли си да кажеш на целулита „Чао Чао“?

Показания и противопоказания за LPG масаж

Естетични показания:

 • целулит;
 • белези, стрии;
 • наднормено тегло;
 • мазни натрупвания;
 • отпусната кожа;
 • подуване по тялото и/или лицето;
 • неестетичен силует.

 

Подготовка за LPG масаж

Тъй като след масаж натоварването на бъбреците се увеличава, трябва да ги подготвите предварително. За да направите това, няколко дни преди процедурата трябва да увеличите консумацията на водата, до 2-3 литра вода на ден.

Препоръки за подготовка за процедурата:

изключете алкохолните напитки предния ден;

в деня на процедурата не пийте газирана вода и сладки напитки;

3-4 часа преди масажа не яжте, а консумирайте вода, 200-300 мл чиста вода;

По време на процедурите за LPG масаж е необходимо повече почивка и физическа активност. Важно е да сведете до минимум спортните тренировки, за да позволите на тялото да се възстанови. Но не ги премахвайте напълно.

Не забравяйте и за правилното хранене. Мазните, пържени, пикантни и пушени храни трябва да бъдат ограничени, тъй като те възпрепятстват отстраняването на токсините, задържат соли в тялото.

LPG масаж – Готов ли си да кажеш на целулита „Чао Чао“?

LPG масаж – топ проблеми, които разрешава техниката

Тази техника ви позволява да видите резултат още след първата процедура: намаляване на обема, подуване и т.н. След 6 процедури (минимален препоръчителен курс) не се появява нов целулит,  стария целулит забележимо намалява, фигурата се моделира. За по-дълготрайност на постигнатите резултати се препоръчват регуларни процедури.

 

Топ 9 Проблеми, които ще бъдат разрешени:

 • локални мастни натрупвания;
 • прояви на целулит;
 • излишен обем на тялото;
 • отпусната кожа;
 • неестетичен силует;
 • подуване;
 • белези, стрии;
 • токсини в тялото;
 • намален лимфен поток, задръствания поради заседнал начин на живот;

LPG масаж – Готов ли си да кажеш на целулита „Чао Чао“?

Как преминава самата процедура?

Специалистът отбелязва зоните, които трябва да бъдат третирани. Режимът на работа на оборудването се избира индивидуално. Процедурата се провежда в специален индивидуален костюм.

Накрайникът/ манипулата (ръкохватката) има ролки, въртящи се с различна скорост и аспирационна (вакуумна) система.

Дюзата се движи върху проблемните зони по посока на векторите на масажа. Използват се четири техники: люлеене, усукване, точене, плъзгане. Не е необходима анестезия, защото няма дискомфорт. Комбинацията от вакуум и ролки осигурява дълбоко третиране на проблемните зони.

 

Топ 5 въпроса относно процедурата:

 1. Колко често може да се прави LPG масаж на тялото?

За видими резултати е препоръчително да се подложете на поне 10 процедури. В зависимост от състоянието на кожата и желания ефект, специалистът може да предпише курс от 15-25 процедури. Специалистът ще посочи точния брой процедури по време на консултацията.

 

Много пациенти се интересуват колко често може да се направи процедурата. Не трябва да правите масаж твърде често. Оптималната честота е от един до три пъти седмично.

 1. Защо ви е необходим костюм за LPG масаж на тяло?

Нека да разберем защо са необходими костюми по време на LPG масаж.

 

Гащеризонът или костюма се носят върху голо тяло или бельо. На първо място, за хигиенни цели се използва защитен костюм от еластична тъкан. Манипулата не докосва самата кожа, а ролката не уврежда бенките и папиломите.

Благодарение на костюма, манипулата се плъзга лесно и работи върху всяка част от тялото. Костюмът предотвратява увреждането на кожата и образуването на хематоми, намалява дискомфорта. Пациентът не изпитва болка, така че се отпуска повече.

Костюмът може да се използва и за процедури за липомасаж, пресотерапия.

Също така костюмът е идеално решение за тези, които са алергични към всякакъв вид масажно масло (олио).

 1. Кога се виждат резултатите?

Ще усетите разликата още от първата процедура. Третираните зони са по-меки, не са толкова подпухнали; кожата е по-гладка и нежна.

До третата – четвъртата процедура, резултата е по-видим, защото намаляваме дебелината на подкожната мазнина, но това е временно и след шестата процедура „портокаловата“ кожа е значително загладена, фигурата тонизирана наблюдава се намаляване на обиколките.

 1. Болезнена ли е процедурата?

Въпреки че е доста интензивна, процедурата никога не трябва да е болезнена. Ако ви боли, настройките на машината не са подходящи за вас и трябва веднага да кажете на терапевта. Понякога клиентите искат по-висока степен, с цел по-добра ефективност, но това не е така. Напротив, само се травмира кожата.

 

 1. Трябва ли да спазвам диета по време на процедури?

Всичко зависи от вашите нужди и цели. Сами по себе си диетите водят до намаляване на теглото, но не въздействат върху локалните мазнини. В повечето случаи не отслабвате там където желаете, а губите повече вода и мускулна маса. Спортът стяга мускулите, но не въздейства върху кожата. LPG се съсредоточава точно на тези проблемни зони като паласки, корем, ръце. Идеалният вариант е да комбинирате масажите с балансирано хранене и спорт.

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции