fbpx

Лечение на прекомерно изпотяване (хиперхидроза). Как е възможно?

Лечение на хиперхидроза с инжекции ботокс!

Срам ти е да си вдигнеш ръката през горещите летни дни защото имаш мокри петна?
Или понякога усещаш прекомерна миризма на пот, чувстваш се несигурно и дискомфортно?
Лечение на хиперхидроза – точно това от което се нуждаеш!

Лечение на прекомерно изпотяване (хиперхидроза). Как е възможно?

Хиперхидроза – какво е? Само на мен ли е свойствена тази „болест“?

Хиперхидрозата е повишено изпотяване, което може да се прояви както в определени области на тялото, така и да бъде общо. Активното отделяне на пот значително надвишава естествените нужди на тялото, като същевременно пречи на ежедневния живот на човека и носи физически и психологически дискомфорт. Лечението на хиперхидроза е базиран на инжекционни техники, които помогнат напълно да се отървете от проблема с прекомерното изпотяване.

За лечение се предписват инжекции с ботулинов токсин. Този ефективен и безопасен метод за корекция се основава на лекарството, блокиращо предаването на нервните импулси, които стимулират изпотяването. След процедурата е възможно да се постигне рязко намаляване на проявите на хиперхидроза в областта на приложение на лекарството.

Запази час за прекомерно изпотяване (хиперхидроза) гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Разгледай цените

Локалната хиперхидроза (прекомерно изпотяване) е патологично състояние, при което се наблюдава повишено отделяне на пот в определени области (длани, стъпала, подмишници). Това състояние е следствие от повишена активност на симпатиковата нервна система, може да има генетични причини, зависи от хормоналните нива и редица други заболявания.

Учените нарекоха механизма на хиперхидрозата своя патологичен кръг: пот – опит – пот. Според резултатите от проучване на британски учени е установено, че хората се тревожат още повече, когато разберат, че дрехите им подмишниците или ръцете са мокри, а изпотяването се увеличава още повече. Психолозите отбелязват, че не всеки човек може да прекъсне този порочен кръг без лекари.

Лечение на прекомерно изпотяване (хиперхидроза). Как е възможно?

 

Как протича подготовката за ботулинова терапия при хиперхидроза?

За да се определи  областта, където хиперхидрозата ще се лекува с инжекции, специалистът използва теста Минор. Същността му е следната: йоден разтвор се нанася върху зоните с прекомерно изпотяване и след като препаратът изсъхне, тези области се поръсват с нишесте. След изпотяване възниква реакция между съединенията, нанесени върху тази област на кожата, което води до черно петно. По този начин се идентифицират зоните на най-активно изпотяване и в тях се инжектира максимално количество ботулинов токсин.

 

Хиперхидроза. Как протича самата процедура?

 1. Съответната област на кожата се третира с дезинфектант.
 2. За облекчаване на болката се използва локална анестезия с помощта на специален анестетичен крем.
 3. В областта на излишната пот микродози ботулинов токсин се инжектират под кожата.
 4. Третираната зона се дезинфекцира повторно.

Продължителността на процедурата зависи от големината на засегнатата област и е средно 50 минути.

 

Лечение на прекомерно изпотяване (хиперхидроза). Как е възможно?

В съвременната медицина лечението на това състояние използва лекарството Dysport (Франция), което се прилага под формата на инжекции в кожата на засегнатата област.

Невротоксинът блокира предаването на импулси към потните жлези, намалявайки изпотяването. След интрадермални инжекции на ботулинов токсин изпотяването спира в рамките на 2-3 дни. Ефектът продължава 3-8 месеца.

Лечението на прекомерно изпотяване с Dysport е ефективен, надежден и най-важното безопасен начин да се отървете от прекомерното изпотяване за няколко минути. Препаратите от ботулинов токсин тип А, които са част от Dysport, се използват от доста време за лечение на нервни и мускулни патологии, а от 1994 г. те намират своето приложение при лечението на прекомерно изпотяване на подмишниците, краката и дланите и други части на тялото.

Корекцията може да бъде направена в следните области:

 • длани,
 • крака,
 • подмишници.

Процедурата за лечение на прекомерно изпотяване с Dysport включва инжектиране на лекарството под кожата с много тънка игла на дълбочина 1-2 mm. Поставят се няколко такива инжекции в цялата проблемна област.

Лечение на прекомерно изпотяване (хиперхидроза). Как е възможно?

Един от най-често срещаните проблеми е хиперхидрозата на подмишниците, която води до най-неприятните последици, като мокри петна по дрехите и неприятна миризма, като по този начин причинява много проблеми на собственика на аксиларна хиперхидроза. Лечението на прекомерното изпотяване на подмишниците е почти безболезнено, но ако е необходимо, можете да използвате анестетичен крем. Процедурата за инжектиране на Dysport в подмишниците ви позволява да се отървете от проблема с мокри подмишници за дълго време и да се чувствате комфортно при всякакви условия.

В зоната на инжекциите се блокира работата на повечето потни жлези и изпотяването практически спира. Ефектът на лекарството започва 3-5 дни след процедурата, засилва се до 3 седмици и продължава средно 3-8 месеца (понякога до една година).

Няма повишен риск от хидраденит при инжекциите Dysport, както при антиперспирантите. Действието на препаратите с ботулинов токсин тип А не се основава на образуването на „тапи” в порите на потните жлези, а на блокиране на нервната стимулация на потните жлези.

Ползи от лечението на хиперхидроза с ботулинова терапия:

 • Безопасност при инжектиране.
 • Бърз период за възстановяване.
 • Бързо постигане на желания резултат, независимо от зоната на тялото – можете да третирате подмишници, стъпала, длани и други зони.
 • Функцията за терморегулация на тялото не е нарушена

Брой процедури:

За лечение на хиперхидроза се нуждаете само от 1 процедура, по време на която специалистът ще инжектира лекарството в третираната зона. В зависимост от характеристиките на тялото, ефектът ще продължи 3-8 месеца, а при някои пациенти кожата остава суха много по-дълго.

Можете да повторите  отново за инжекции след връщане на симптомите на хиперхидроза. Ако редовно правите процедурата, с течение на времето интензивността на изпотяване ще намалее.

Показания за процедурата:

✅ Повишено изпотяване (хиперхидроза).

Лечение на прекомерно изпотяване (хиперхидроза). Как е възможно?

⛔️Противопоказания за процедурата:

 • Възпаление на местата на инжектиране.
 • Бременност и кърмене.
 • Хронични заболявания по време на обостряне.
 • епилепсия
 • Свръхчувствителност към компонентите на лекарството.
 • Нарушения на нервно-мускулната система.
 • Онкология.
 • Възраст до 18 години.

❗️Препоръки след процедурата:

 • Не посещавайте сауна, фитнес зала или солариум в продължение на 7 дни.
 • Избягвайте масаж на третираните зони в продължение на една седмица.
 • Не използвайте антиперспиранти в продължение на 3 дни.

Хиперхидрозата винаги ли се „връща“?

Разбира се, бих искал да реша проблема с изпотяването на подмишниците и дланите веднъж завинаги, но това е невъзможно. Въпреки това, ефектът от намаляване на изпотяването към изтичане на ефекта от ботокса се отбелязва от много пациенти.

В края на краищата стресовите емоции често причиняват хиперхидроза в подмишниците и други области.

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции