fbpx

Лазерни процедури – Може ли е да се правят през лятото?

Лазерни процедури – дали може да се правят през лятото?

Много източници на информация се опитват да убедят хората, че лазерните процедури през лятото са изключително нежелани. Това се обяснява с факта, че се предполага, че процедурата, направена по време на активния период на слънцето, води до пигментации. Но това е заблуда. Статистиката показва, че в САЩ, където активността на слънцето е максимална както през зимата, така и през лятото, лазерните процедури имат стабилно търсене през цялата година. Как може да се обясни това?

Важно е да се разбере, че пигментацията се появява не поради самата процедура, а в резултат на излагане на слънце. Затова трябва да предпазвате кожата от слънчевите лъчи, като следвате препоръките. Винаги имайте под ръка слънцезащитен крем SPF 50 и го нанасяйте върху откритата кожа, преди да напуснете къщата. Също така покривайте тялото си от слънчевите лъчи с дрехи и летни шапки. Като се придържате към тези прости правила, можете да избегнете негативните ефекти от ултравиолетовото лъчение.

Различни лазерни процедури ще помогнат за поддържането на безупречен външен вид по всяко време на годината. Как да се правят безопасно през лятото, ще разгледаме по-нататък.

Лазерна епилация

Възможно е да се отървете от ненужните косми с помощта на лазерни лъчи дори през лятото, ако действате разумно. Имайте предвид, че ако трябва да почивате в топли райони, тогава не трябва да извършвате процедурата непосредствено преди нея, тъй като косопадът продължава две седмици след лазерната епилация. Също така не се препоръчва процедурата да се прави веднага след завръщане от ваканция. Загорялата кожа съдържа много меланин, което може да доведе до изгаряния по време на процедурата. Резултатът от лазерната епилация през лятото няма да има негативни последици, ако спазвате точно определени правила:

  1. Можете да се подложите на процедурата след две седмици от момента на получаване на активен тен.
  2. След лазерна епилация не можете да взимате слънчеви бани в продължение на две седмици.
  3. Не забравяйте да нанасяте слънцезащитни кремове за един месец върху области на тялото, които не са защитени от слънцето.

Често е трудно самостоятелно да се определи степента на тена, така че клиниката Discret Laser предоставя безплатни консултации, където можете да изясните този въпрос, както много други.

Лазерно подмладяване

Подмладяването на кожата с лазер може безопасно да се извършва и през лятото. Само за процедурата се използва по-малко мощност, отколкото през есента, за да се сведе до минимум вероятността от увреждане на кожата. Следователно процедурата Fraxel е най-добрият вариант за подмладяване на кожата през лятото, тъй като тук лазерната вълна прониква в дълбоките слоеве на кожата, без да засяга горните. Съветите на специалиста ще помогнат за удължаване на положителния ефект от процедурата възможно най-дълго, което ще помогне да се осигури правилна грижа за кожата. Не забравяйте за слънцезащитен крем със SPF 50+, нанесете го върху кожата си половин час преди да излезете от вкъщи. Продължителното излагане на слънце ще отслаби ефекта на продукта, така че нанасяйте отново на всеки два часа.

 

Лазерно премахване на бенки.

През лятото премахването на бенки е разрешено, ако има причини за спешна процедура. Промените в цвета и размера на неоплазмата, както и сърбеж и болезненост в областта на бенката изискват незабавна намеса, тъй като може да доведе до негативни последици. Ако бенката е само естетически дефект, който не причинява дискомфорт, тогава е по-добре да планирате премахването й през есента. Лечението ще премине бързо и без странични ефекти.

Ако все пак е необходимо да премахнете неоплазмата през летния период, резултатът ще бъде успешен, просто трябва неотклонно да следвате препоръките и да използвате слънцезащитен крем.

 

Съвременната козметология непрекъснато се развива, което дава възможност на всеки да стане млад и красив сега. Discret Laser  предлага да се възползвате от лазерните процедури, за да изглеждате безупречно по всяко време на годината!

 

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции