fbpx

Лазерната епилация причинява ли рак?

Лазерната епилация причинява ли рак?

Повишават ли процедурите за лазерна епилация риска от рак на кожата?

Лазерната епилация се счита за най-ефективната процедура. Въпреки това, около нея има много митове и погрешни мнения. Много клиенти, които за първи път са решили за нея, се интересуват дали лазерната епилация причинява рак и как влияе на цялостното здраве. Резултатите от изследванията показват, че тя е абсолютно безопасна, статистиката не регистрира случаи на развитие на злокачествени новообразувания след използване на лазер за медицински или козметични цели.

Как действа лазерният лъч?

Принципът на процедурата е точковият ефект на фокусирания лъч върху фоликула на всеки косъм. Оборудването създава енергия, която меланинът абсорбира и под въздействието на която корена се унищожава. Съседната кожа не е засегната, светлинният лъч прониква в дермата с максимум 4 мм., така че не засяга кръвоносните съдове, вътрешните органи, не променя структурата на ДНК и не може да провокира развитието на онкологията.

Какво е диоден лазер? В прогресивните модели на оборудване се използва диоден лазерен лъч. Източникът на светлинна енергия е диод-катод / анод. С помощта на лещи се създава лъчение с дължина на вълната до 810 nm. В практиката се прилагат два вида диодни апарати: охлаждане – предотвратява прекомерното загряване на кожата и се прилага за обработка на подмишниците, брадичката, горната устна и на други зони с чувствителна кожа; с вакуум устройство – използва се за премахване на растителност на голяма площ – гърба, краката.

Какви са реакциите на кожата? Естествената реакция на епилацията може да бъде зачервяване на кожата, което бързо преминава и не изисква лекарствена терапия. В случай на грубо нарушение на правилата на процедурата, неправилен избор на мощност на устройството или нарушаване на препоръките за подготовка за процедурата, са възможни изгаряния.

Може ли да доведе до рак?

При професионална епилация няма отрицателни последици. Лъчът действа насочено и засяга изключително корена на косата. В допълнение, ефектът от лазерното лъчение има подмладяващ ефект и се използва при много козметични процедури. Днес това е най-модерната технология, чиято безопасност е доказана на практика.

Всъщност има апаратура, която генерира йонизирано лъчение, което може да повлияе на структурата на ДНК и да предизвика развитието на рак. Това е гама лъчение, използвано в томографи и рентгенови лъчи. Също така, ултравиолетовото лъчение може да провокира рак на кожата, именно той се използва в солариуми. Медицинските лазери са червено лъчение, което +не представлява опасност за хората.

Невъзможно е да се провокира рак на кожата от процедура с лазер, който е сертифициран като медицинско изделие. Затова ви съветваме винаги да проверявате апаратурата, с която ще ви третират. За да се стигне до такова тежко заболяване като рака, е необходимо да бъде наранена тъканта чрез йонизация.

Защо е невъзможно да се предизвика рак на кожата с лазер

Ракът на кожата е следствие на мутация на някои клетки. Смята се, че UV лъчите от слънцето са един от възможните причинители на този вид рак. Тези лъчи са в късия спектър на светлината, докато дължината на вълната на импулса на лазерите за епилация е в дългия – варира от 755 нм до 1064 нм. Тоест тя е съвсем различен тип светлина. Импулсът на лазера има свойството да се привлича от меланина (пигмента) в косъма. Там импулсната светлина се превръща в топлина и унищожава космената луковица, но не засяга околни тъкани.

Ракът на кожата се причинява от малформации на бенки. При третиране с лазер бенките задължително се зачертават с бял молив. По този начин разпръснатата светлина от лазера не може да ги засегне по никакъв начин. Така правим допълнителна защита на проблемните зони по кожата като бенките.

Към днешна дата в света няма нито един регистриран факт за появата на рак след лазерна епилация. Затова смело изберете доказан прогресивен метод и станете собственик на гладка кожа без риск за здравето.

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции