fbpx

Лазерна епилация: всичко, което искате да знаете!

Лазерна епилация: всичко, което искате да знаете!

Има различни начини да се отървете от нежеланото окосмяване по тялото, но лазерната епилация с право се счита за най-ефективната. Методът ви позволява да забравите за космите в продължение на много години! Това е безопасно, ефективно и удобно: не е нужно да се притеснявате да повтаряте процедурата веднъж седмично или дори на всеки няколко дни.

За да оцените предимствата и недостатъците на лазерната епилация, е важно да разберете каква е процедурата.

Отговаряме на често срещаните въпроси в Лазерната епилация:

Лазерна епилация: всичко, което искате да знаете!

 1. Какви методи за премахване на нежеланото окосмяване съществуват?

Сред най-популярните техники са шугаринг (захарна епилация), восъчна епилация, електро- и фотоепилация, лазерна епилация.

Кола маската и шугарингът са механична епилация. Космените фоликули не са засегнати по никакъв начин, така че процедурата трябва да се повтаря постоянно, приблизително веднъж на 2-3 седмици.

По време на електроепилацията в корена на косъма се прилага малък електрически разряд. Методът е болезнен и много бавен, тъй като всеки косъм трябва да се обработва отделно.

Фотоепилацията причинява смъртта на фоликулите под въздействието на светлинни вълни. Недостатък на технологията: не всички космени фоликули се унищожават, доста трудно е да се получи идеално гладка кожа.

За разлика от други методи, лазерната епилация премахва космите бързо, комфортно и почти завинаги.

Запази час за Лазерна епилация гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Разгледай цените

 1. Как работи лазерната епилация?

Пигментът меланин, който се съдържа в космения фоликул, привлича и акумулира лазерна светлинна енергия. Тя се превръща в топлинна енергия: фоликулът се нагрява и се разрушава. Това е всичко, на това място няма да расте повече коса.

Съвременните лазерни системи използват принципа на селективната фототермолиза. Те са с дължина на светлинната вълна, подбрана така, че лазерът да въздейства само на космените фоликули и да не уврежда околните тъкани – кожа, кръвоносни съдове, лимфни възли.

Лазерна епилация: всичко, което искате да знаете!

 1. Колко време отнема процедурата?

Времетраенето зависи от обработваните зони. Първите 3 процедури се правят по-бързо, след това времето на процедурата се увеличава. Колкото е по-малка обработваната площ, толкова по-бързо става. Това се дължи на броя изпуснати импулси.

 

 1. Каква е подготовката за процедурата?

В  повечето случаи не се изискват специални действия преди процедурата за лазерна епилация, но е важно спазването на следващи няколко прости правила:

Избягвайте посещението на плажа или солариума 2 седмици преди процедурата

2-4 седмици преди началото на курса за лазерна епилация трябва да спрете да изскубвате космите по всякакъв начин (кола маска, шугаринг, пинсети, механичен епилатор и др.)

1 ден преди посещението в салона е необходимо да се избръснете, като за целта се ползва САМОБРЪСНАЧКА/БИКЧЕ – процедурата се извършва изключително върху гладка кожа

непосредствено преди процедурата почистете кожата на участъците от тялото, където ще се прави епилация – не е необходимо да използвате дезодорант, фон дьо тен и др.

След диодна лазерна епилация кожата на жената се нуждае от период на възстановяване, така че моля:

Въздържайте се от дълбок пилинг на лицето, ако процедурата е извършена на него, разбира се.

Не използвайте процедури за епилация, които включват отстраняване на космите от корена (восък, пинсети, шугаринг или механичен епилатор)

В продължение на 2 седмици ПРЕДИ И СЛЕД процедурата се опитайте да не правите слънчеви бани, парни бани, плаж, солариум.

Лазерна епилация: всичко, което искате да знаете!

 1. Какво се случва след процедурата за лазерна епилация?

Ефективността на лазерната епилация е доказана от дългогодишна практика. Най-модерният и безопасен лазер за тази процедура е диодният лазер, който ние използваме.

След първата процедура, най-малко 10-30% от космените фоликули на третираната зона на тялото са унищожени. При по-нататъшни процедури резултатът се запазва, като всеки следващ път поне 10-15% от космените фоликули се унищожават.

Процедурата по епилация се повтаря до пълно спиране на растежа на космите. Самият брой на необходимите процедури и интервалите между тях зависят от структурата на косъма на пациента. Различните области на тялото може да изискват различен брой повторения на процедурите, но средно курсът варира от 8 до 14 процедури на интервал от 3-6 седмици.

Постигнатият резултат от лазерна епилация се задържа дълго време, но въпреки това космените фоликули са склонни да се възстановяват, периодът обикновено варира от 1 до 8 години – това е именно периодът, в който се правят 2-4 поддържащи процедури годишно за поддържане на постигнатия резултат и което на практика можете да забравите думата „епилация“. Периодът на възстановяване на фоликулите зависи единствено от индивидуалните характеристики на тялото (предимно хормонални нива и генетично предразположение към голямо количество косми по тялото).

Лазерна епилация: всичко, което искате да знаете!

 1. За кого е подходяща лазерна епилация?

Диодната лазерна епилация е не само естетическа красота и начин за значително опростяване на ежедневните процедури за грижа за тялото. Има случаи, когато такава епилация може да бъде единственото решение за борба с излишните косми, а класическите методи за епилация просто не са приложими поради индивидуалните характеристики на конкретен пациент. Например, ако:

 • косата ви расте бързо и обилно
 • Процедурите за депилация (кола маска, шугаринг) Ви причиняват болка или дразнене на кожата
 • имате много врастнали косми
 • страдате от фоликулит (възпаление на космените фоликули)

Във всички описани случаи лазерната епилация ще ви помогне да се отървете от неприятните усещания, излишното окосмяване и значително ще опрости и улесни живота ви.

Лазерна епилация: всичко, което искате да знаете!

 1. На кого е противопоказана процедурата за лазерна епилация?

Преди да се запишете за процедурата за лазерна епилация, не забравяйте да прочетете следния списък с противопоказания, при които лазерната епилация не се препоръчва или разрешава:

 • бременност и кърмене
 • фотодерматит
 • наличие на разширени вени (степен 2+), херпес, псориазис или келоидни белези в третираната зона
 • родилни белези на косата в областта на третиране
 • множество бенки по тялото
 • нарушения на кръвосъсирването (левкемия)
 • различни форми на диабет
 • онкологични заболявания
 • употребата на хормонални и някои болкоуспокояващи (необходима е задължителна консултация с Вашия лекар)
 • епилепсия
 • някои видове вирусни заболявания
 • повишена фоточувствителност

 

 1. Колко болезнена е процедурата за лазерна епилация?

Лазерната епилация е почти 100% безболезнена. Тя причинява много по-малко дискомфорт, отколкото например електроепилацията, кола маската или добре познатия шугаринг. За разлика от механичната епилация, базирана на скубане на косми, няма дразнене на кожата.

 

Дискомфортът може да се появи при жени и мъже с повишена чувствителност към болка. Има обаче начини да се справите с неприятните усещания и да направите процедурата възможно най-удобна.

 1. Има ли странични ефекти?

Ключът към процедурата за лазерна епилация без усложнения и последствия е спазването на препоръките на специалиста, висококачественото оборудване и опита на персонала. В Discret Lazer работят квалифицирани лекари и козметологични сестри. Ние използваме последно поколение лазери, за да направим процедурите възможно най-комфортни.

 

Възможните нежелани реакции включват:

Оток той често се появява поради индивидуалната реакция на тялото. Няколко часа след процедурата оттоците изчезват без следа.

 

Изгаряния ако пациентът не спазва правилата за грижа за кожата след процедурата. Забелязали ли сте силно зачервяване, което не изчезва след 4-5 часа, или изгаряне? Задължително се консултирайте със специалист, не се лекувайте сами!
Пигментация появява се, ако пренебрегнете Sunscreen/ слънцезащита или правите слънчеви бани/плаж след епилация.
Фоликулитът е много рядък ефект, който възниква поради посещение на басейн или сауна веднага след лазерна епилация. Това е малко червено петно ​​или възелче около косъма, което се възпалява. Лечението на фоликулит е просто: просто третирайте увредената област с антисептик.

 

Днес лазерната епилация е най-ефективният и безопасен начин за премахване на космите от всяка част на тялото, било то лицето, краката или бикини зоната. Все повече жени по света се обръщат към нейната помощ. Погрижи се за себе си и ти!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции