fbpx

Лазерна епилация за мъже: всичко за процедурата

Лазерна епилация за мъже: всичко за процедурата

Лазерна епилация за мъже: всичко за процедурата

Лазерната епилация придобива особена популярност в наши дни. Това е надежден и удобен начин да се отървете от нежеланата растителност по кожата не само за жените, но и за мъжете. Нужна ли е лазерна епилация за мъже? Несъмнено е необходимо.

Косата при мъжете е много по-дебела, отколкото при жените. В същото време косъсът е по-твърд, а епидермисът е по-плътен. Освен това косата при мъжете в определени зони е визуално по-забележима и расте по-бързо. Това изисква по-внимателна и честа грижа.

Мъжете правят ли лазерна епилация? Разбира се, че го правят! Например танцьори, спортисти. По естеството на дейността си често им се налага да оголват определени части от тялото. Въпреки че процедурата е подходяща за всеки представител на силния пол, който реши да опрости процеса на грижа.

Подготовка към лазерна епилация за мъже

Не е необходима специална подготовка за процедурата на лазерна епилация за мъже. Важно е да обръснете космите в желаната зона непосредствено преди епилацията, така че лазерът да унищожи космените фоликули под кожата, а не космите отгоре.

Например, преди диоден лазер е необходимо да се бръсне максимум 12 часа, а при александритния лазер – 48 часа преди началото на лазерното отстраняване. Не се препоръчва да третирате местата за епилация с средства, съдържащи алкохол. Продължителността на процедурата зависи от областта на косата, която трябва да бъде премахната.

Особеностите на лазерната епилация за мъже на отделни части на тялото:

Процедурата е почти безболезнена. За да се намали чувствителността, козметикът може да приложи обезболяващ крем върху кожата преди излагане на лазер.

След края на епилацията е възможно леко зачервяване на кожата. Следите от дразнене изчезват след няколко дни. Ефектът от 1 сесия продължава от един до три месеца.

Както и:

Необходими са от 7 до 10 процедури, за да спрете напълно растежа на косата.

След лазерна епилация е по-добре да се въздържате от физическо натоварване.

Глава

Някои мъже използват лазерна епилация, за да възпроизведат своя имидж. Често косата се отстранява в онези области, където косата не е паднала сама при мъжете. Лазерната епилация на главата е добра алтернатива на използването на бръснач върху тънка чувствителна кожа.

Лице

Една от най – популярните процедури е мъжката лазерна епилация на лицето. Премахването на космите с лазер в тази зона не изисква анестезия. Резултатът е гладка кожа без четина. Понякога се прибягва до отстраняване в областта на веждите, по слепоочията и над ушите. В тези области линията на косата се елиминира за естетически цели.

Гръдна област

Не е тайна, че някои мъже имат обилно окосмяване по гърдите. Благодарение на техниката за лазерна епилация, можете да се отървете от космите завинаги. Така мъжете могат не само да издържат по-лесно горещия сезон, но и да подобрят естетиката на тялото, ако изобилието от косми носи дискомфорт.

Лазерна епилация на корема

Мъжете също имат по-интензивна линия на косата в тази област. Понякога растителността е покрита не с ивица в долната част на корема, а почти целият корем. Също така често причинява дискомфорт. Затова козметолозите включват и корема в списъка на услугите за лазерна епилация.

Подмишници

Лазерната епилация на подмишниците се прави от много мъже с естетична цел. Плувци, спортисти и артисти също премахват нежеланата растителност с помощта на лазерни процедури, за да опростят подготовката за представления/конкурси.

 

Гръб

Друга мъжка зона, където косата може да расте интензивно, е гърбът. Косата на тази част на тялото изглежда неестествено и не естетически приятно. Благодарение на процедурата мъжете получават желания резултат и по-лесно понасят горещината.

Ръце

Мъжете често прибягват до лазерна епилация на ръцете си, за да се отърват от интензивното окосмяване по ръцете и раменете.

Лазерна епилация на крака

Линията на косата на краката под коленете се счита за норма при мъжете. Поради тази причина епилация на тази част от тялото се извършва, ако космите растат в областта на бедрата. Също така е свързано с преноса на топлина на кожата и естетическия ефект. Понякога космите се отстраняват от външната страна на пръстите на краката.

Противопоказания за лазерна епилация за мъже:

  • специална чувствителност към лазерно излагане;
  • онкологични образувания;
  • хронични заболявания в острата фаза;
  • диабет;
  • инфекциозни заболявания;
  • предразположение към развитие на келоидни белези.

Лазерна епилация за мъже е от голямо значение както за самите мъже, така и за жените им. Тя изпълнява не само естетическа функция, но и им помага да издържат комфортно на високи температури през горещия сезон.

Когато търсите салон за лазерна епилация, препоръчваме да обърнете внимание на мощността и генерирането на използвания лазер. Също така преди процедурата е важно да се консултирате с професионален козметолог относно противопоказанията и броя на процедурите, необходими за постигане на желаните резултати.

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции