fbpx

Лазерна епилация в зоната на бикини – кажи СТОП на дискомфорта в тази област…

Лазерна епилация в зоната на бикини - кажи СТОП на дискомфорта в тази област...

Лазерна епилация в зоната на бикини – най-ефективно премахване на космите завинаги…

Вероятно почти всяка европейска жена поне веднъж е мислила за това как напълно да премахне косата в зоната на бикините. В края на краищата, така се случи, че в 21-ви век в повечето страни по света еталон се счита за идеално гладка кожа във всички части на тялото, включително интимната зона. ПРЕМАХВАНЕ НА КОСАТА В ЗОНАТА НА БИКИНИ

Вероятно почти всяка европейска жена поне веднъж е мислила за това как напълно да премахне косата в зоната на бикините. В края на краищата, така се случи, че в 21-ви век в повечето страни по света еталон се счита за идеално гладка кожа във всички части на тялото, включително интимни. Въпреки че тази процедура се е зародила в древни времена и през всички векове до наши дни е преминала през много етапи на усъвършенстване. Макар че тази процедура се е зародила в древни времена и през всички векове до наши дни е преминала през много етапи на усъвършенстване.

 

Методи за трайно обезкосмяване:

Преценете сами: в праисторическата епоха примитивното общество не се притесняваше от естетическата страна на този въпрос. Човешката коса изпълнява пряката си цел-защитава кожата от негативните фактори на околната среда.

Интересно е да се знае!
Египтяните започнаха да премахват косата чрез изстъргване от повърхността на кожата без предварителна подготовка с различни остри предмети, но по-късно преминаха към по-деликатен метод – използваха смес от мед и восък за депилация;

Древните гърци предпочитат да скубят косата с пинсети, а тези, които нямат достатъчно средства за такава дълга и скъпа процедура, просто изгарят косата си;

Римляните вече подходиха към процеса на депилация по-съзнателно – те извършиха необходимите манипулации в термите. Въпреки че косата все още е толкова дълга и болезнено изтръгната с помощта на нишки, кожата все още е пара и навлажнена, което означава, че страда по-малко.

 

Защо лазерната епилация е по-добра от другите методи за обезкосмяване?
Тези, които са опитвали различни методи за обезкосмяване в зоната на бикини, знаят, че почти всички от тях са придружени от доста силни болкови усещания. Изключенията са бръснене и използването на кремове или депилиращи гелове, но процедурите с тяхното използване също не могат да се нарекат приятни. Кожата в зоната на бикини е доста чувствителна и лесно се дразни при химическо или механично въздействие. Да не говорим за восъчна или захарна епилация на интимната част на тялото!

Мнозина все още използват тези техники, като се позовават на факта, че с тяхна помощ растежът на космите се забавя, а в структурата си те стават по-тънки и по-невидими. Но е трудно да се издържи на такава процедура дори за човек с висок праг на болка и като „награда“ все още се получават многобройни възпаления и враснали косми.

Поради труднодостъпността и неравностите на този участък, възниква и въпросът как да премахнете косата в зоната на бикините самостоятелно? В края на краищата, по никакъв начин у дома не може да се постигне перфектна гладкост, а бръсначът може да направи порязвания.

При избора на подходяща техника е препоръчително да се разглеждат различни аспекти от нея в съвкупновст: достъпност, ефективност, комфорт и други.

За да сте сигурни, че лазерната епилация е най – добрият начин за премахване на космите в зоната на бикините, трябва да разгледате по-подробно основните му предимства в сравнение с други методи.

Какво дава лазерната епилация?

Лазерната епилация в зоната на бикини ви позволява да не страдате няколко часа в неудобни пози, да не понасяте болка и да не страдате от сърбеж и обриви по кожата.

  1. Безболезнено обезкосмяване в зоната на бикини е възможно благодарение на съвременните лазерни апарати с вградени охладителни системи
  2. Голямата площ на работното място на най – новото оборудване ускорява процедурата в няколко пъти – премахването на линията на косата в зоната на бикини ще отнеме 10-15 минути.
  3. За разлика от другите инструменти за премахване на нежеланото окосмяване у дома, лазерът действа върху фоликула, а не само върху частта от косъма, която се вижда на повърхността на кожата, като кожата не се уврежда по време на процедурата. Ето защо е по-добре да премахнете космите в зоната на дълбоко бикини, където рискът от врастване и дразнене е най-голям, чрез лазерна епилация.
  4. Главното предимство на лазерната епилация в зоната на бикини е дългосрочният резултат. Пълнмят курс от процедури позволява да се насладите на гладкостта на кожата НЕ само 2-3 седмици – ефекта на методите за премахване на косми в зоната на бикини като шугаринг или кола маска, а 2-3 години. Впечатляваща разлика, нали? Освен това в бъдеще този резултат може лесно да бъде удължен, което се дължи на поддържащи процедури 1-2 пъти годишно. Ето защо, ако се повдигне въпросът как да премахнете трайно космите в зоната на бикини, тогава първото нещо, което идва на ум, е лазерът.

Тук, разбира се, все още можете да си спомните за електроепилация или фотоепилация. Но първият метод е остарял морално не по-малко от другите: процедурата е много трудоемка, дълга, болезнена и оставя белези по кожата след процеса на възстановяването. Вторият метод е тясно фокусиран – той е подходящ само за собствениците на много светла кожа и като последствия е получаване на изгаряния, пигментни петна, прекомерна сухота и лющене на кожата.

Колко процедури за лазерна епилация са необходими, за да се отървете от космите в зоната на бикини завинаги?

Поради факта, че лазерът засяга онези фоликули, които са във фаза на активен растеж, по време на първата процедура можете да се отървете 15-30% от нежеланото окосмяване на всяка част на тялото, включително зоната на бикини. Графикът на всички следващи посещения в салона за лазерна епилация се регулира точно от цикъла от етапи, през които преминава фоликулът по време на своето развитие. С всяка следваща процедура интервалът на изчакване за смяна на фазата се увеличава с 2-4 седмици.

Обикновено 6-8 процедури са достатъчни, за да се отървете напълно от растителността в зоната, изложена на лазер.

Както бе споменато по-горе, няколко години след приключване на курса на епилация с лазер, в зависимост от индивидуалните характеристики на тялото, може да са необходими 1-2 поддържащи процедури годишно. Те ще ви помогнат да запазите кожата безупречно гладка завинаги.

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции