fbpx

Лазерна епилация в областта на веждите…

Лазерна епилация в областта на веждите...

Лазерна епилация в областта на веждите (между веждите) – малко повече за процедурата

Лазерна епилация в областта на веждите е универсален начин както за жените, така и за мъжете да се отърват от нежеланото окосмяване и да й придадат перфектна форма. Косата на лицето има важна защитна функция, миглите предпазват очите от прах и дребни частици, веждите предпазват от проникване на течности.

Днес значението на косата на лицето става по-малко значимо. От древни времена човечеството се стреми да се отърве от излишните косми по тялото и лицето. Но всички методи бяха временни и болезнени. С развитието на човечеството възникнаха по-надеждни методи като лазерна епилация. Тя може да ви спаси от болезнени процедури и да даде траен резултат за дълъг период от време.

Как работи лазерът при лазерна епилация в областта на веждите?

По време на отстраняването на космите в областта на веждите с лазер се получава светлинен импулс, който е насочен към пигмента на космения фоликул. Интензивният поток светлина се абсорбира от пигмента на фоликула, което от своя страна унищожава самия фоликул. Тази процедура е неинвазивна, т.е. тя изобщо не уврежда кожата, преминавайки в дермата с около 4 мм. тази дълбочина не нарушава работата на вътрешните органи, но е идеална за унищожаване на корена на косата в областта на веждите.

 

Колко процедури са необходими?

Лазерната епилация е системна процедура, тя изисква цял курс, състоящ се от 6 до 10 сесии. Този метод работи с тези фоликули, които са в активна фаза на растеж, което означава, че за една процедура можете да повредите от 15% до 30% от цялата коса.

Защо лазерната епилация в областта на веждите се избира от мъже и жени???

Нежеланото окосмяване по лицето може да донесе естетически дискомфорт както на мъжете, така и на жените. Излишното количество коса в областта на  веждите прави погледа ви по-мрачен, скривайки красотата на очите. Има няколко причини, поради които мъжете и жените избират лазерна епилация на веждите.

 1. Това няма да ви отнеме много време, сесията продължава буквално няколко минути.
 2. Ще забравите за врастналите косми.
 3. Резултатът от процедурата наистина ще бъде дълъг и след завършване на курса трябва да правите само 1 процедура годишно.
 4. Това е безопасна процедура, не уврежда кожата и не засяга работата на вътрешните органи.

 

Как да се подготвим за премахване и коригиране на формата на веждите?

За да получите най-добрия резултат от лазерната епилация, трябва да имате светла кожа и тъмна коса. Поради тази причина, няколко седмици преди процедурата, се откажете от солариумите и използвайте слънцезащитен крем. В допълнение, за 2-3 седмици трябва да се избягват пинсети и други методи, при които коренът е повреден. И поне 3 дни не използвайте алкохолосъдържащи и мазни средства.

Какви могат да бъдат противопоказанията за лазерна епилация в областта на веждите?

 1. епилепсия;
 2. диабет, докато приемате инсулин;
 3. херпес по време на обостряне;
 4. рак;
 5. сива и пухкава коса;
 6. кърмене;
 7. бременност.

Една жена изглежда добре само, когато се чувства перфектно и не усеща дискомфорт заради окосмяването по тялото и особено на видимите части, като лицето. Лазерната епилация е най-добрия начин за справяне с това несъвършенство и повдигане на самочувствието!

Успехът на лазерната епилация зависи и от специалиста, който извършва тази процедура. В студиото «Discret» работят специалисти.

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции