fbpx

Доколко е ефективна лазерната епилация в домашни условия?

Лазерната епилация в домашни условия – ефективно ли е?

Лазерната епилация е може би една от най-ефективните процедури в борбата с излишното окосмяване днес. Курсът не е евтен, но резултатът си заслужава. Въпреки това, липсата на време, а още по-често – пари, принуждават жените, след като са закупили подходящ епилатор, да извършват лазерна епилация у дома.

Доколко е ефективна лазерната епилация в домашни условия?

Но може ли това да се прави? Експертите ще отговорят недвусмислено: НЕ. Все пак винаги има скептици, които ще кажат, че салоните искат само пари. Ето защо, преди да решите да извършите самостоятелно епилация, ви препоръчваме да оцените всичките му предимства и недостатъци.

Същността на лазерната епилация:

В процеса на въздействието протича термичен ефект върху меланина, съдържащ се във всеки косъм. В резултат на интензивно нагряване съдовете, които хранят фоликула, се коагулират. Структурата на косъма се разрушава. Спира да расте и пада.

Най-добрите салони за красота са оборудвани с модерни ELOS и 3D устройства за епилация, които могат да се справят с всеки нюанс на косата, дори ако съдържат много малко меланин. С лазерен епилатор у дома такъв мощен и в същото време безопасен ефект е невъзможен.

Предимства от «домашната» епилация:

Няма много от тях и преди всичко – относително достъпна цена. Цената на лазерния епилатор бързо ще се изплати, особено ако бъде закупен модел от икономична класа. Основният недостатък обаче се крие в евтиността на устройството. Работи на евтин полупроводников лазер, който е значително по-нисък по мощност от професионалните салонни инсталации. Това се прави за безопасността на потребителите, но в резултат – ниска ефективност и прекомерна голяма продължителност на процедурата.

Вторият плюс е, че можете да го направите по всяко удобно време. Но на това, неговите предимства са изчерпани.

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Недостатъци на лазерната епилация в домашни условия или „домашната епилация“:

 

Малка мощност Неефективност Лазерното петно ​​е много малко. Подвеждащи ситуации
С оглед на това домашният епилатор няма да помогне на блондинките и тъмна кожа. Може да работи само при идеални условия, премахвайки тъмните косми върху светлата кожа. Лазерният епилатор е безопасен, но поради това е неефективен. Неговият лъч едва ли е достатъчен, за да има плитък краткотраен ефект.

 

За да убиете 1 фоликул, трябва да се „нацелите“ добре. А в интимната зона и на гърба това по принцип е невъзможно да се направи. Също така, поради малкия му диаметър, често е невъзможно да се премахнат всички съседни косми. След епилация, се появяват плешиви петна, които, меко казано, не изглеждат много естетично.

 

Епилаторът може да не работи, ако главата е разхлабена. Ето защо, където има много завои и гънки, например в зоната на бикини, ще бъде много трудно да направите епилация у дома сами.

 

Доколко е ефективна лазерната епилация в домашни условия?

Обработката дори на една зона ще отнеме много време. Причината за това е не толкова ниската ефективност, колкото необходимостта от целенасочени действия. Тоест космите се отстраняват една по една. Докато при професионалните устройства диаметърът на светлинното петно ​​е много по-голям, а действието е по-дълбоко. Изводите идват сами по себе си.

Ремонтът на лазерен епилатор в случай на повреда е много скъпо „удоволствие“. И поради честата липса на необходими части, отнема много време. Следователно все ще трябва да се обърнете към професионалисти, докато «домашният ассистент» е в ремонт.

Защо не се заслужава да се прави процедурата в домашни условия?

Дори да сте решили за лазерна епилация у дома и да сте въоръжени с „усъвършенстван“ епилатор, трябва да помните за противопоказанията. В салоните за красота преди сесията всеки пациент трябва да бъде прегледан от козметолог. Вкъщи може само да се гадае дали има ограничения за прилагането му. И епилацията не се препоръчва в следните случаи:

 

Доколко е ефективна лазерната епилация в домашни условия?

 

 • наличието на доброкачествени неоплазми и наранявания по кожата;
 • прояви на алергии и дерматологични заболявания;
 • диабет;
 • епилепсия;
 • заболявания на сърцето и кръвоносните съдове;
 • злокачествени патологии;
 • склонност към образуване на белези;
 • всякакви остри инфекции;
 • период на обостряне на хронични соматични патологии;
 • бременност и кърмене;
 • възраст до 16 години.

Въпреки че всъщност психологията на поведението на жените е такава, че дори и да имат подозрителни симптоми, те пак ще започнат да манипулират – все пак парите са похарчени.

Защо е по-добре да се доверите на специалистите?

В салона можете да получите пълна консултация. Той ще идентифицира възможни противопоказания, ще говори за нежелани събития, ще даде препоръки за грижа за кожата след сесията. Ако лазерната епилация ви е забранена по някаква причина, ще бъде предложена алтернатива. Но основното е, че козметологът правилно ще избере вида на инсталацията и мощността на лъча въз основа на фототипа на кожата.

Професионалните машини за епилация са много по-мощни и ефективни. Следователно процедурите и самият курс са много по-кратки.

Доколко е ефективна лазерната епилация в домашни условия?

Минимален риск от странични ефекти. В опитни ръце и с правилно подбран лазер те практически не съществуват.

Усложнение при лазерна епилация у дома:

Проблеми след лазерна епилация у дома могат да възникнат по две причини:

Първата е да се проведе на фона на съществуващите противопоказания. Освен това видът на страничните ефекти и видът на усложненията ще зависят пряко от формата на заболяването.

Втората причина е пренебрегването на препоръките и правилата за поведение след епилатора. Тоест посещение на сауни, бани и басейни, което може да доведе до инфекция на микротравми на епидермиса. Прекомерното излагане на ултравиолетова радиация води до пигментация на кожата. Неговото преждевременно третиране с ексфолианти и пилинг, което само ще влоши състоянието. Точно така, както и използването на козметика, съдържаща алкохол.

Коя процедура да изберете – салонна или домашна – зависи само от самата жена. За тези, които са готови да търпят неудобството и да прекарват часове в премахване на непокорни косми, домашната лазерна епилация е доста подходяща. Услугите на нашите специалисти трябва да бъдат предпочитани от всеки, който иска бързо и ефективно да се отърве от нежеланата растителност.

Доколко е ефективна лазерната епилация в домашни условия?

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции