fbpx

Лазерна епилация – топ 10 въпроса

Лазерна епилация – 10 най-често задавани въпроси за нея….

Лазерната епилация е козметична процедура, която ви позволява бързо и лесно да се отървете от нежеланото окосмяване по тялото. Тя има свои особености и в същото време е напълно безопасна за здравето на човека.

Ще отговорим на най-често задаваните въпроси за лазерната епилация.

Какво е лазерна епилация? Какво оборудване се използва по време на процедурата?

Лазерната епилация е метод за премахване на нежелано окосмяване с лазерен лъч. По време на процедурата излъчването не засяга цялата повърхност на кожата, а само пигмента меланин, който се намира във вътрешността на космения фоликул. Лъчът унищожава меланина чрез нагряване. Нашия център използва диоден лазер. Дължината на вълната на лъча е 808 nm.

Безопасно ли е лазерното лъчение? Вярно ли е, че излагането на лазер може да причини рак на кожата?

Лазерното излагане е абсолютно безопасно. Дълбочината на проникване не е достатъчна, за да се направят сериозни промени. Лазерната терапия се използва в медицината от началото на 20 век. През цялото това време нито едно изследване не е разкрило връзка между образуването на ракови клетки и излагането на лазерен лъч.

Дали лазерната епилация е болезнена процедура?

Нашият лазер има специална охлаждаща дюза, която свежда всички неприятни усещания по време на процедурата до минимум. Но за хора с нисък праг на болка може допълнително да се използва специален анестетичен крем.

Могат ли да се появят врастнали косми след лазерна епилация? Вярно ли е, че след процедурата могат да се появят белези?

Една от индикациите за лазерна епилация е липсата на враснали косми. Обикновено се появяват при кола маска и шугаринг. Това се случва поради факта, че горният слой на кожата започва да се загрубява, а космите, напротив, стават по-тънки и не могат да проникнат в слоя на дермата, в резултат на което започват да растат навътре. Лазерният лъч действа селективно и само върху меланиновия пигмент, така че не могат да се появят белези.

Трябва ли да си бръсна косата при подготовка за епилация?

Не се препоръчва да бръснете косата си напълно. Оптимална дължина: 2-3 мм.

Ще изпадат ли космите след една процедура? Колко общо процедури са необходими за премахване на космите?

Лазерният лъч въздейства само върху зрели космени фоликули. На повърхността на кожата има от 5 до 20% такива. Разрушените космени фоликули вече не растат, но поникват нови косми. Следователно лазерната епилация се счита за курсова процедура. Продължителността на курса се определя индивидуално от специалиста, но средно е 8-10 процедури.

Защо не се препоръчва лазерна епилация при тен?

По време на излагане на слънце пигментът се отлага в кожата и тъй като целта на лазерния лъч е меланинът, рискът от изгаряния се увеличава. Затова препоръчваме да не правите слънчеви бани две седмици преди процедурата и две седмици след нея.

Може ли да се направи лазерна епилация на руса коса?

Идеалният вариант за лазерна епилация е тъмната коса. За съжаление, руса, пухкава, сива коса не се отстранява, тъй като не съдържа пигмент.

Може ли да се прави лазерна епилация по време на бременност или веднага след раждане? Влияе ли менструалният цикъл върху процеса на лазерна епилация?

Въпреки факта, че лазерната епилация е абсолютно безопасна процедура, препоръчително е да се въздържате от нея по време на бременност и веднага след раждането, тъй като това може да бъде ненужно натоварване за тялото. Периодът на менструация не е противопоказание за лазерна епилация, но в този момент прагът на болката рязко намалява, поради което се препоръчва използването на анестетичен крем.

Как реагира кожата на процедурата?

След процедурата обикновено се наблюдава леко зачервяване, което изчезва в рамките на 15 минути. Но ако имате много чувствителна кожа, тогава зачервяването може да продължи до два дни. Може да се появят и микрокорички, но всички тези явления са временни.

Лазерната епилация се извършва в специализирани институции от професионални козметолози, които разполагат с цялото необходимо оборудване за прилагане на тази техника за епилация. Процедурата изисква най-внимателно и прецизно отношение. Професионалното обезкосмяване в салон за лазерна епилация е най-модерното, напълно премахващо вредното въздействие на кожата и абсолютно безопасно.

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции