fbpx

Лазерна епилация при бременост….

При бременост разрешено ли е извършването на процедури за лезерна епилация??

Периодът на бременност е доста труден етап в живота на жената. Заедно с тревожното очакване на бебето, много жени трябва да се справят с различни здравословни проблеми. Подпухналост, токсикоза, излишни килограми, болки в гърба – тези и други явления често съпътстват бременността. Но въпреки всичко, една жена винаги иска да бъде красива, добре поддържана и привлекателна.

Ако през последните векове жените, чакащи раждането на бебе, стриктно се придържаха към народните вярвания и дори не се подстригваха през целия период на бременността, то в наши дни това е без значение. Повечето бъдещи майки се подстригват, боядисват косата и ноктите си, посещават козметици и се стремят да премахнат нежеланото окосмяване по тялото и лицето. Разрешена ли е лазерна епилация по време на бременност, ще навреди ли процедурата на плода и майката? Тези въпроси често се задават от клиенти, така че днес ще разгледаме подробно темата в тази статия.

Как хормоните влияят на растежа на косата?

Подготвяйки се за раждане на дете, тялото претърпява редица промени. Променя се хормоналният баланс, за да се осигури правилното хранене на плода, засилва се кръвообращението и се активира работата на вътрешните органи. Всички тези процеси, разбира се, се отразяват във външния вид. Най-често срещаното явление е повишеният растеж на космите. Бременността и лазерната епилация са доста несъвместими, така че е необходимо да изберете други методи за епилация за това време.

Вредна ли е лазерната епилация по време на бременност?

Въпреки факта, че процедурата е безопасна за здравето и лазерната епилация се извършва с модерно оборудване, все пак е по-добре бременните жени да се въздържат. Нека разгледаме по-подробно причините и аргументите:

  • всякакви промени в хормоналния фон могат да доведат до неефективност на процедурата – косата изобщо не се отстранява или лазерното излагане стимулира растежа на косата;
  • психоемоционалното състояние на бъдещата майка е непредсказуемо и ако по време на процедурата жената изпитва болка или страх, това може да повлияе неблагоприятно на хода на бременността или на нервната система на детето;
  • според гинеколозите и ендокринолозите през този период без спешна нужда трябва да се изоставят всякакви интервенции в тялото и манипулации;
  • няма надеждни данни за вредата или безопасността на ефекта на лазера върху развитието на плода или тялото на бъдещата майка, така че не е известно със сигурност дали лазерната епилация може да се направи от бременни жени.

!Интересна информация

Ако лазерната епилация е била безболезнена преди бременността, това не означава, че ще бъде така по време на бременност, тъй като през този период прагът на болка може значително да намалее поради хормонални колебания.

За да се избегнат възможни негативни последици, тази процедура трябва да се отложи, докато жената спре да кърми бебето и телата им не са физически свързани едно с друго.

Лазерна епилация на бикини по време на бременност

Един от най-неудобните моменти е, че с увеличаването на корема става по-трудно за жената да се грижи за тялото си. Това важи особено за деликатните зони. И въпросът “ Може ли бременните да направят лазерна епилация на бикини?“ е остър.

Хипотетично лазерът може да предизвика тонус на матката, което ще доведе до заплаха от спонтанен аборт, а това не трябва да се допуска. Следователно бръсненето ще бъде най-приемливият и безопасен начин за този период от живота на жената, тъй като не причинява болка и алергични реакции.

Случва се, косата става черна, дебела и гъста, особено на брадичката и над горната устна. Теоретично е възможно да се извърши лазерна епилация на лицето по време на бременност, но ако сте сигурни, че няма да изпитате болка и стрес.

Забележка!

Процедурата има ограничения, прочетете статията Противопоказания за лазерна епилация, за да знаете за всички предпазни мерки.

Защо е по-добре да отложите процедурата

В този кратък и прекрасен период, когато майката и бебето са свързани от един организъм, най-добре е да избягвате всякакви негативни емоции, болка и медицински интервенции. Личната грижа трябва да бъде възможно най-естествена и нежна. Ако сте претърпели агресивни процедури или сте имали тежки физически натоварвания, отложете всичко това до раждането на бебето. И ако преди бременността сте започнали да се подлагате на процедури за лазерна епилация, спрете курса. През тези месеци една жена трябва да има само гарантирани безопасни движения и положителни емоции. Погрижете се за себе си и ние ви очакваме, когато настъпи щастливото майчинство.

 

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции