fbpx

Лазерна епилация над горната устна – малко за процедурата..

Лазерна епилация над горната устна - малко за процедурата..

Лазерна епилация над горната устна.

Ако за мъжете излишната коса над устната е норма, то жените в своя ред се опитват да се отърват от нежеланите мустачки по всякакъв възможен начин. От незапомнени времена жените успяват да измислят много инструменти и техники за премахване на космите над горната устна, доскоро скубането или бръсненето се смяташе за единствено ефективни (макар и временни) решения.

И ако първият вариант се отличаваше със сравнителна болка, докато вторият беше с ниска ефективност, то в момента, с развитието на апаратната козметология, по-ефективни и по-малко болезнени алтернативи започнаха да се появяват в списъците с услуги на салони за красота и клиники по естетична медицина. По-специално, говорим за лазерна епилация над горната устна, която ви позволява да премахнете досадната растителност, ако не завинаги, то за доста дълъг период от време!

Но преди да се свържете с козметик, трябва да разберете защо лазерна епилация над горната устна е отлична алтернатива на класическите методи, както и да проучите списъка със съвети за повишаване на ефективността на процедурата!

Епилация над горната устна за жени.

„Традиционното” бръснене може да причини възпаление на кожата и врастнали косми, а след 3-5 дни на мястото на третиране ще се появят твърди косми. Използването на пинсети е непрактично от гледна точка на дискомфорт: скубането на косата една по една е твърде дълга и невероятно болезнена процедура.

Разбира се, можете да премахнете космите над горната устна и с помощта на восък или специални кремове, но практиката показва, че подобно решение е временно и не е подходящо за всички.

Лазерът действа върху самата структура на космения фоликул: при обработката на проблемната област светлинната енергия провокира нагряване на меланина и започва процеса на унищожаване на фоликула, който е в стадий на активен растеж, без да засяга околните тъкани.

Но тъй като светлинният лъч действа върху косата в стадий на активен растеж, за да премахне напълно растителността, Лазерна епилация над горната устна изисква няколко процедури с периодичност, определена въз основа на индивидуалните показания на клиента.

В същото време трябва да се отбележи, че ефективността на процедурата зависи от редица фактори, сред които важна роля играе спазването на режима преди и след процедурата.

Списъкът с препоръки е следният:

  • След няколко (5-7) дни трябва да спрете приема на антивирусни и хормонални лекарства;
  • В продължение на 2-3 седмици преди и след процедурата трябва да се избягва прякото излагане на слънчева светлина;
  • За да ускорите процеса на заздравяване на кожата, можете да използвате специален слънцезащитен крем (SPF> 40);
  • В рамките на 24 часа си струва да ограничите посещенията на бани, сауни, плувни басейни, горещи бани и интензивни спортове;

Повечето специалисти съветват да се изоставят механичните методи за премахване на излишните косми (с изключение на бръснене) и използването на декоративна козметика на алкохолна основа.

Освен това, тъй като процедурата има продължителен ефект, в дългосрочен план Лазерна епилация над горната устна допринася за значителни икономии на средствата, използвани за премахване на мустачките.

Дразнене след епилация над горната устна…

При липса на противопоказания, правилна подготовка и професионално провеждане на процедурата не се наблюдават негативни последици. С помощта на диодно устройство се прави точков ефект върху корена, съседната кожа не се наранява. Веднага след процедурата може да се появи зачервяване на кожата, което се счита за нормално. За да го премахнете, използвайте успокояващ спрей или препарати с пантенол. Зачервяването изчезва след максимум два часа.

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции