fbpx

Лазерна епилация на светла коса

Лазерна епилация на светла коса???? Дали е възможно и колко е ефективно??

Днес лазерната епилация е една от най-търсените, безопасни и ефективни процедури за премахване на нежеланото окосмяване по лицето и тялото.

Русите хора определено имат проблем с епилирането  и това е така, защото техните кожи са много светли, а космите им са светли и тънки – предизвикателство за голяма част от лазерите за епилация. Нека да разучим въпроса малко по-подробно.

Популярността на лазерната епилация се дължи на следните фактори:

забележим резултат след първата сесия;

безопасност за кожата без риск от изгаряния и други повреди;

почти пълна безболезненост на процедурата;

дълготраен ефект след завършване на курса;

процедурата няма да отнеме много време;

Въпреки това, за да се постигне максимална ефективност на процедурата, е много важно да се избере правилното устройство, на което ще се извършва, като се вземат предвид особеностите на тона на кожата и цвета на косата.

За да се решите да осъществите процедурата, трябва да разберете съществуващите видове лазери:

Диоден,

Александрит,

Неодим.

Те са обединени преди всичко от принципа на действие, който се състои в топлинния ефект върху пигмента в космения фоликул, поради което той се разрушава. Най-широко разпространеният и популярен е александритният лазер. Това е така, защото повечето хора имат нежелана коса, която обикновено е тъмна и груба. Именно когато работите с тях, александритният лазер показва блестящи резултати.

Има обаче хора, които се нуждаят от епилация на руса коса. За тях александритният лазер не е подходящ: както бе споменато по-горе, лазерният лъч действа върху пигмента меланин.

 

Този пигмент във фоликулите на русата и рижевата коса е изключително малък, а в сивата коса изобщо липсва. Това означава, че александритният лазер в този случай ще бъде неефективен.

Всяка лазерна система за обезкосмяване „обича“ черните плътни косъмчета. Ако те са съчетани и с бяла кожа, това означава, че имате перфектната комбинация за лазерна епилация.

Когато косъмчетата не са съвсем светли и притежават някакъв цвят, то тяхната редукция е напълно възможна с правилната апаратура и оператор.

Защо лазерната епилация на светла коса се счита за специална?

Премахването на русата коса е по-специална процедура. Всички известни методи за апаратната епилация работят на един принцип: поток от радиация се насочва към косата, която се абсорбира от тъмния му пигмент – меланин. Разликата между тях е само във вида на радиацията и нейната мощност. От училищния курс по физика всеки знае, че черният цвят максимално абсорбира светлинните лъчи и ги преобразува в топлинна енергия. Поради това тъмните предмети се нагряват повече от останалите.

В процеса на епилация се създават такъв температурен режим и такъв енергиен ефект, които безвъзвратно унищожават космения фоликул, който осигурява неговото хранене. Колкото повече меланин в косата, толкова по-тъмни са те, съответно, те се нагряват повече и по-добре натрупват енергия, разрушаваща фоликулите. Светлата коса отразява по-голямата част от радиацията, така че много устройства просто не могат да се справят с тях. Същото важи и за фината коса, която също е с ниско съдържание на меланин.

Но не бързайте да се отчайвате. Специално за собствениците на светла коса има диоден лазер. Това устройство се счита за универсално, тъй като е подходящо за премахване на всякакъв вид окосмяване от всякакъв тип кожа. Това означава, че може да се използва за успешна и ефективна лазерна епилация на светли косми. Самия процес на лазерната епилация на светли коси преминава по същия начин както и при тъмните косми, няма абсолютно никаква разлика.

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции