fbpx

Лазерна епилация – как да спестяваме време и пари

Лазерна епилация – как да спестяваме време и пари

Лазерна епилация – как да спестяваме време и пари?!

Лазерната епилация е ефективна и безопасна процедура, поради което много хора избират този метод за обезкосмяване. Но има още една добра причина, поради която си струва да направите избор в полза на тази процедура – нейната икономичност. Тук мнозина ще възразят и ще посочат като пример алтернативни методи за епилация, чиято цена е по-ниска от лазерната епидация. Не е трудно да убедим тези скептици, което ще направим в тази статия.

Процедурата за лазерна епилация не е необходимо да се повтаря често

Сравнение на лазерната епилация с два други популярни метода за обезкосмяване – шугаринг и кола маска ще постави всичко на мястото си. Лазерната процедура се прави по-рядко от другите две. И така, ефектът след кола маска продължава две до три седмици, а след лазер – от четири до шест седмици. Съответно, прибягвайки до лазерната процедура по-рядко, вие също трябва да плащате по-рядко, отколкото в случай на шугаринг и кола маска. Можете също така да използвате спестеното време по-ефективно.

Кола маска и шугарирането не само решават проблема с обезкосмяването само за известно време, но имат и много неприятен страничен ефект – врастване на космите, което надхвърля всички положителни страни на процедурата.

Лазерната епилация унищожава космените фоликули завинаги

Процедурите за лазерна епилация не са безкрайни. По време на процедурата космените фоликули са напълно унищожени. Лазерният лъч загрява пигмента и го унищожава по естествен начин. При условие, че хормоналният фон е стабилен, един курс на лазерна епилация (6-8 процедури) е достатъчен, за да реши проблема с нежеланото окосмяване веднъж завинаги. Разбира се, понякога има случаи на хормонални нарушения, които нарушават ефекта. В такива ситуации се появяват редки косми, които могат да бъдат премахнати с поддържаща процедура около веднъж на всеки шест месеца.

 

През целия си живот трябва да прибягвате до процедура със захар или восък, тъй като максималният ефект от тях продължава не повече от четири седмици, което не се вписва в спестяването на пари.

Елементарни изчисления

Сега нека сравним разходите за различните видове епилация, изразени в конкретни числа. Да вземем за пример зоната на бикини. Епилацията с восък ще струва около 15 лв., захар – 35 лв., лазер – 55лв. Може да се заключи, че премахването на космите с механични методи е много по-евтино. Но с помощта на лазер можете напълно да премахнете проблема за осем процедури (максимум), което в парично изражение е 440 лв.(абонаментите– са с намалена цена). Когато прибягвате до шугаринг и кола маска на всеки три седмици, ще трябва да харчите 180 лв и 420 лв.годишно. След две години – 360лв. и 840лв. и т.н. Съответно разликата в цената с лазерната епилация ще се увеличава всяка година според закона на геометричната прогресия.

След като направите своя избор в полза на лазерната епилация, можете да похарчите спестените пари не само за приятни дребни неща, но и за доста скъпи артикули. Така че още през втората година спестяванията ще бъдат еквивалентни на цената на ваканционно пътуване и след няколко години можете да си купите кола за спестената сума! И още един важен факт: лазерната епилация отнема време, равно на осем процедури, а алтернативните видове епилация ще отнемат времето ви постоянно.

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции