fbpx

Лазерна епилация и татуировка: може ли да се прави лазерна епилация върху татуировки?

Лазерна епилация и татуировка: колко са съвместими??

Напоследък татуировките придобиха особена популярност сред хора от различни възрасти. Освен това представителите и на двата пола прибягват до такава украса на тялото. За допълнителни неудобства обикновено се мисли по-късно. Те могат да възникнат поради факта, че космите продължават да растат на местата, където се прилага татуировката.

Разбира се, можете да използвате традиционния метод за обезкосмяване. Но ефектът от такава процедура няма да бъде дългосрочен. Друго нещо е да премахнете космите с лазер. Но може ли да се прави лазерна епилация върху татуировка? Този въпрос възниква за всеки, който се съмнява в съвместимостта на лазерната епилация и татуировките, тъй като техниката за премахване на татуировки е широко известна по същия метод.

Как лазерът влияе на пигмента на рисунката на татуировката?

Лазерната епилация е единственият начин за трайно премахване на космите от кожата. За епилация се използват различни лазери, тъй като те се различават по своите характеристики и възможности.

Лазерна епилация и татуировка

При излагане на лазер цветният пигмент на рисунката може да бъде унищожен. На това място се получава изгаряне на кожата, което прилича на мехури. След заздравяване върху татуировката остават белези и бели петна. Тук обаче има изключение. Противно на мнението на скептиците, бързаме да ви уверим, че лазерната епилация на татуировка е напълно приемлива. Но тук има някои нюанси.

 

 

Рубинен лазер Александритен лазер Диоден лазер Неодимов лазер
Рядко се използва за епилация при наличие на татуировка. Рядко се използва за епилация при наличие на татуировка. Рядко се използва за епилация при наличие на татуировка. Най-често се използва за епилация при наличие на татуировка.
Дължината на вълната му е 694 nm. Неговото излъчване прониква в кожата на дълбочина от 1 мм. Това устройство се използва на светла кожа, тъй като такова излъчване не може да се справи с меланина. Не се препоръчва използването на рубинен лазер за лазерна епилация с татуировка, направена със зелени, сини или лилави багрила и техните нюанси, както и с черни и пурпурни пигменти.

 

Дължината на вълната на такъв лазер е 755 nm. Прониква в дълбочината на кожата с 1,8 милиметра. Използва се и за епилация на кожата със светъл пигмент. Не прилагайте при обработка на татуировки в черно, синьо, зелено и оранжево оттенъци.

 

Има дължина на вълната 808-810 nm. Прилага се за епилация на всички видове коса. Работи най-добре на тъмна коса. Поради това диоден лазер не се препоръчва за епилация на татуировки с тъмни нюанси и черно.

 

Дължината на вълната на такова устройство може да се регулира от 532 до 1064 nm. С негова помощ можете да извършите лазерна епилация на светли и тъмни косми. При кратко излагане на неодимов лазер върху мястото на татуировката не причинява изгаряния. По време на първоначалната обработка картинката може да стане по-тъмна. С последващи сесии за лазерно излъчване, зоната на татуировката като правило придобива по-бледи нюанси.

 

 

Как можете да премахнете нежеланото окосмяване в зоната, където има татуировка?

  • Преди да вземете решение за лазерна епилация в областта на татуировката, консултирайте се със специалист. Определено ще бъдете посъветавани дали е възможно да направите лазерна епилация за татуиране и кой метод е по-добре да използвате във вашия случай.
  • Нежеланите косми върху татуировката могат да се справят по няколко начина:
  • Използвайте един от механичните методи (бръснач, восък, захар). Ефектът от такива процедури ще бъде краткотраен. Имайте предвид, че някои опции за премахване причиняват дискомфорт.
  • Татуировката може да се направи след лазерна епилация. Този метод ще бъде най-оптималният. Първо направете лазерна епилация на определена област, изчакайте, докато кожата се възстанови, и след това нанесете рисунка на тялото. Този метод е подходящ за тези, които все още вземат решение за татуировка.
  • Преди да използвате лазера, бо
    ядисайте татуировката с бял козметичен молив. Тъй като лазерните лъчи действат върху специфичен пигмент, по време на процедурата може да се получи изгаряне от лазерна епилация на татуировката. За да избегнете това, по-добре е да покриете всички елементи на картината с бяло. Тази техника помага за предпазване на кожата от изгаряния.
  • Извършете лазерна епилация, без да докосвате зоната за рисунката. Можете да опитате да унищожите космените фоликули около татуировката или между контурите на картината. Въпреки че има възможност лазерното лъчение да закачи цветния пигмент и след лазерна епилация на мястото на татуировката ще остане изгаряне.
  • Използвайте неодимов лазер. Това е единственият безопасен начин лазерната епилация и татуировката да бъдат съвместими. По време на процедурата капилярите, които хранят фоликулите, са запечатани. В резултат на това космите падат. Самата процедура не отнема много време и не причинява болка.

Надяваме се, че нашият материал е бил полезен за вас. И напомняме, че ако имате татуировка и искате да се подложите на курс на лазерна епилация, свържете се с професионален козметолог. Специалистът ще ви разкаже за наличните методи за епилация във вашия случай, както и ще извърши процедурата правилно и безопасно.

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции