fbpx

Криотерапия – вълшебната сила на студа!

Дълго време много представители на кралската кръв предпочитаха да спят в хладна стая, за да запазят красотата и младостта си. Медицината отдавна е доказала, че студът има освежаващо, тонизиращо и подмладяващо действие върху човешкия организъм. Днес ледът спира кървенето, студените компреси лекуват ожулвания и много жени, вместо традиционно измиване, изтриват лицето си с кубче лед сутрин.

Криотерапия – вълшебната сила на студа!

Криотерапия – от какво се получава

В медицината течният азот се използва като студено вещество. Въз основа на използването му са разработени много козметични техники, които най-общо могат да бъдат наречени криотерапия.

Уникалността на течния азот е, че е безцветен, без мирис и кипи при много ниски температури, превръщайки се в газ. В същото време излъчва сух студ, който има висока способност да отвежда топлината.

Контактът на течния азот с кожата за 20-30 секунди води до клетъчна смърт под въздействието на ниски температури. Тази процедура се използва за лечение и премахване на последиците от акне. В резултат на излагане на температура не само клетките на нежеланите тумори умират, но и тонусът на кожата се повишава, процесите на регенерация на клетките се активират поради ефекта на пилинг.

Запази час за процедури с Криотерапия гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Разгледай цените

Криотерапията, прилагаща се в естетичната дерматология, се използва предимно за ревитализация на отпусната, уморена и безжизнена кожа, но е еднакво полезна и при лечение на мазна, проблемна, кожа с разширени пори или при възстановяване вследствие на агресивни химически пилинги и хирургически интервенции.

Криотерапия – вълшебната сила на студа!

 

Какво е криотерапия?

За да разберем какво представлява криотерапевтичното лечение, нека навлезем малко по-дълбоко в историята. Тази техника се появява за първи път през 1978 г., тя е изобретена от японския лекар Ямагучи. Той забеляза благотворния ефект от излагането на студ при лечение на артрит. Според лекаря ниските температури стимулират отделянето на ендорфини и намаляват болката. В резултат на изследванията на Ямагучи се появиха криокамери с изключително ниски температури – до минус 120 градуса.

Криотерапията е ефективен метод за подмладяване на кожата на лицето и тялото чрез силен студ.

След криотерапия кожата ви ще стане гладка, стегната и сияйна. Процедурата има не само козметичен, но и лечебен ефект: укрепва имунната и ендокринната система, ускорява метаболизма.

Криотерапия: принцип на действие

Криотерапията включва локално излагане на ниски температури върху кожата (температурите могат да достигнат -200C). В този процес съдовете се стесняват много бързо, стимулирайки интензивен отлив на кръв. В резултат на това капилярите се разширяват и кръвта отново тече към третираната зона. Това осигурява насищане на кожата с кислород, стимулират се процесите на регенерация и клетките получават полезни вещества от козметиката, използвана по време на козметични процедури.

Криотерапия – вълшебната сила на студа!

Тъй като минусовите температури значително намаляват чувствителността, криотерапията е безболезнена. В същото време положителният ефект се забелязва почти мигновено – след процедурата ще видите промени. За постигане на максимални резултати се препоръчва пълен курс от процедури.

Криотерапия: процедури за лице.

Криомасажът може да облекчи мускулното напрежение, да премахне отока и да изглади кожата. По време на масажа специалистът използва специални лъжици, като работи върху всеки участък от кожата в продължение на няколко минути. Процесите на регенерация се ускоряват няколко пъти, малките кожни увреждания се лекуват бързо. Има и въздействие върху бактериите, затова процедурата се препоръчва при определени видове кожни възпаления. Въпреки студа този масаж е удобен и не причинява болка. Единственото нещо е, че след процедурата може да се появи сухота или лющене, но това ще премине бързо, трябва да използвате обикновен крем за лице.

Криотерапията на лицето е козметична процедура, чиято същност е третиране на кожата със студен – течен азот. Използването на тази технология ви позволява да подмладите кожата и да запазите нейната красота, както и да се отървете от редица кожни несъвършенства. Криотерапията на лицето се извършва в комбинация с други козметични процедури (почистване на лице, мезотерапия, пилинг и др.).

Ефективността на криотерапията на лицето

Под въздействието на ултраниски температури съдовете на епидермиса се спазмират за кратко време,

Криотерапия – вълшебната сила на студа!

след което се разширяват максимално. В резултат на това има силен приток на кръв, който е наситен с кислород и всички необходими микроелементи. Това води до активиране на метаболитните процеси в кожата, както и до увеличаване на производството на колаген и еластин. В резултат на това кожата става по-здрава и свежа.

Процедурите с криотерапия на лице ви позволяват да постигнете следните резултати:

 

  • подобряване на кръвообращението в тъканите;
  • обогатява кожата с витамини и кислород;
  • стегнете и почистете порите;
  • премахване на подпухналостта и мазния блясък на кожата;
  • ускоряване на регенерацията на тъканите;
  • забавяне на стареенето на кожата;
  • повишаване на стегнатостта и еластичността на кожата.

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции