fbpx

КОНТРАЦЕПЦИЯ И ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

КОНТРАКЦЕПЦИЯ И ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

КОНТРАЦЕПЦИЯ И ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

Има ли противопоказания?

Безопасността и високата ефективност при епилация се демонстрират от технологии, базирани на използването на диодно оборудване. Както при другите процедури, има редица противопоказания и ограничения по отношение на тази техника. Един от най-честите въпроси сред клиентите е дали лазерната епилация се извършва по време на приема на хормонални лекарства или е необходимо да се спре приема преди да се подложи на нея. Приемането на контрацептиви, наличието на ендокринологични заболявания може да бъде противопоказание за такава процедура. Затова всички състояния, заболявания и приемани лекарства трябва да се съобщават на специалиста.

Приемането на противозачатъчни не е противопоказание за лазерна епилация, но трябва да сте наясно с някои от нюансите предварително:

1 случай

оралните контрацептиви са хормонални лекарства, които предотвратяват нежелана бременност, но могат да бъдат предписани и за нормализиране на хормоналните нива – не по предназначение, в този случай не забравяйте да информирате нашия специалист за това, резултатът от процедурите може да е малко по-различен или ще им трябва още малко.

2 случай

при прием на контрацептиви е важно цикълът да е установен и хапчетата да не съдържат фоточастици. Ако току-що сте започнали да го приемате, тогава през първите няколко месеца тялото ще претърпи хормонални промени и процедурата за лазерна епилация може да бъде по-малко ефективна.

3 случай

С премахването на оралните контрацептиви се наблюдава повишаване на нивата на тестостерон, което от своя страна може леко да активира растежа на косата.

4 случай

когато приемате прогестогенни орални контрацептиви, може да са необходими и повече процедури.

5 случай⠀

особено внимание при приемане на спешна посткоитална контрацепция. Приемът на тази група лекарства може да доведе до значителни хормонални нарушения, а това от своя страна може да повлияе значително на дейността на космените фоликули.

6 случай

когато използвате трансдермален контрацептивен пластир, той не трябва да е в засегнатата област. Ето защо, когато използвате този метод на контрацепция, е по-добре да залепите пластира извън зоната на епилация.

Всички наши специалисти са компетентни и са готови да Ви консултират подробно по време на Вашето посещение.

Ако приемате някакви лекарства системно, винаги препоръчваме да се консултирате с Вашия гинеколог преди да започнете курса.

Discret Lazer означава модерно оборудване за лазерна епилация и висококвалифиран персонал!

Това е вашият най-добър избор!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции