fbpx

Колко време отнема лазерната епилация??

Колко време отнема лазерната епилация?

Този въпрос си задава почти всеки потенциален клиент на козметичния център. Отговорът е най-малкото шокиращ: в сравнение с бръснене, кола маска, кремове за депилация, восъчни ленти и други методи за премахване на излишните косми, лазерът ви позволява да се отървете от растителността за няколко минути.

Какво определя колко време трае лазерната епилация?

Продължителността на процедурата зависи от редица фактори: третираната зона (като площ);

вида на използваното оборудване;

размера на манипулата на устройството;

уменията на козметолога.

След като научават колко време отнема лазерната епилация, клиентите изпитват известно объркване, защото поради погрешни преценки, митове и спекулации около тази процедура, някои хора смятат, че скоростта на работа е признак за лошо качество. На практика скоростта е доказателство за високата квалификация на майстора.

 

Средно време за лазерна епилация:

Премахването на космите от отделни зони отнема от 5 до 60 минути. Например, премахването на космите от горната устна, слепоочията, областта на веждите, брадичката и линията на корема отнема не повече от 15 минути. В същото време по-сложните манипулации (обработка на корема, седалището, гърба, долната част на гърба, предмишниците, ръцете, бедрата, подбедриците и зоните на бикини) отнемат от 20 минути до 1 час, в зависимост от обема на предстоящата работа.

Продължителността на лазерната епилация на бикини варира от 20 минути до 1 час и зависи от това, което искате да третирате. Често, обръщайки се към козметолозите, жените използват пакетни оферти, включително епилация на дълбоко бикини, бедра и подбедрици. На този етап лазерът е един от най-ефективните методи за решаване на проблема с прекомерната растителност.

Въпреки това, за да се избегнат различни негативни последици, трябва да се обърне специално внимание на избора на Центъра за епилация. В крайна сметка, неспазването на техниката на работа, заедно с ниската квалификация на специалиста, може да доведе до ненужни разходи, здравословни проблеми и пълна липса на желания ефект. Трябва да се помни, че процедурата трябва да се извършва в оборудвано помещение. По време на манипулациите специалистът и клиентът трябва да носят специални очила, които предпазват очите от въздействието на остри светкавици, излъчвани от лазера.

Какво влияе върху продължителността на процедурата?

Опитът на вашата приятелка няма да помогне тук – продължителността на сесията се определя индивидуално. Преди процедурата специалистът ще ви прегледа, ще разбере особеностите на кожата и линията на косата, ще определи вашия фототип, структура на косата. Въз основа на комбинацията от тези признаци той ще изгради настройките на лазера и ще ви каже приблизителната продължителност на процедурата.

Какъв е ефектът след процедурите за лазерна епилация?

За да разберете дали има ефект след 1 процедура за лазерна епилация, трябва да се задълбочите в теорията. Същността на техниката е въздействието върху меланина, съдържащ се в косъма и части от космения фоликул. Загряването на пигмента започва процеса на разрушаване на косъма и фоликула. Върхът на косата обикновено е овъглен. След това в рамките на три седмици косата пада без чужда помощ. Насоченият лъч светлина обаче засяга само косата, която е в етап на активен растеж.

Ето защо първичната обработка ви позволява да се отървете от 20-30% от растителността. След известно време спящите фоликули навлизат в етапа на активен растеж и заемат мястото на тези, които изпаднаха в резултат на обработката. Ето защо, за да се постигне максимална ефективност, курса се провежда на няколко сесии с определена честота.

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции