fbpx

Колко процедури за лазерна епилация са ти необходими да си безупречно гладка??

Колко процедури за лазерна епилация са ти необходими да си безупречно гладка??

В хода на активна борба с прекомерната растителност по тялото хората са успели да измислят стотици методи за премахване на досадните косми. Нито един от тях обаче не може да се сравни с ефективността на лазерната епилация. В днешно време именно тази техника се счита за едно от най-ефективните решения на проблема, с който се сблъсква почти всеки съвременен човек.

В момента в социалните мрежи има мит, че лазерът ви позволява да се отървете от космите веднъж завинаги. Това твърдение е само частично вярно и не е нищо повече от рекламен трик. Работата е там, че лъчът засяга меланина, който е в структурата на активните космени фоликули, без да засяга космите, които са в стадий на „сън“. След като прегледа тази информация, потенциалният клиент може да има напълно логичен въпрос: колко процедури за лазерна епилация са необходими, за да спре това завинаги? Нека се опитаме да го разберем!

Колко процедури за лазерна епилация трябва да направите за видим ефект?

За видим резултат средно са необходими 2 до 3 процедури за лазерна епилация. Защо? Просто е! Човешкия косъм се развива на 3 етапа: Активен растеж; Отделяне на стъблото от корена; Стадий на покой.

Лазерното излъчване засяга само активно растящите косми, разрушавайки ги заедно с фоликула, докато космите на етапи 2 и 3 се увреждат, забавяйки растежа им. Първата процедура ви позволява да премахнете до 80% от активните фоликули (приблизително 20-30% от третираната площ). Практиката показва, че след 3-5 седмици „неактивните“ косми излизат от фазата на сън и започват да растат. Ето защо специалистът назначава втора процедура за епилация. Средно са необходими 6-8 процедури на лазерна епилация за премахване на 95% от космите в третираната зона.

Колко процедури за лазерна епилация са необходими за всяка отделна зона?

Поради естеството на растежа на космите в различни области на кожата са необходими определен брой процедури, за да се отървете от космите в определени зони. И така, нека разгледаме всеки от тях поотделно:

  • Колко процедури за лазерна епилация на бикини са ми необходими?

Изключително трудно е да се даде еднозначен отговор на този въпрос, тъй като броят на процедурите зависи от индивидуалните характеристики на клиента. Но средно 5-7 процедури са достатъчни, за да премахнете напълно космите от интимните зони;

  • Колко процедури за лазерна епилация са необходими за горната устна и лицето?

В повечето случаи курсът се състои от 8 процедури с честота 3-4 седмици;

  • Колко процедури за лазерна епилация подмишниците са ми необходими?

Средно пълното премахване на досадните косми в тази област настъпва след 6-7 процедури на лазерна епилация. Количеството обаче зависи от индивидуалното представяне на организма;

  • Колко процедури са необходими за лазерна епилация на краката?

В зависимост от чувствителността към лазера и спазването на препоръките, забележим ефект при епилация на краката се наблюдава след 2-ра процедура. За пълно отърване от космите са необходими 5-6 процедури.

След колко време се насрочва следващата процедура?

Интервалите между сесиите за лазерна епилация зависят от много фактори: вида на лазера, третираната зона, ефективността на процедурите и характеристиките на линията на косата на клиента. Графикът за всяко студио може да варира, но приблизителната структура изглежда така.

Интервали между процедурите за лазерна епилация:

Първа процедура;

+ 4 седмици – втората;

+ 4 седмици – третата;

+ 5 седмици – четвъртата;

+ 6 седмици – пета;

+ 8 седмици – шестата;

Интервалът на всяка следваща процедура се увеличава с два месеца (броят зависи от площта и резултата от предишните); Профилактични процедури след края на курса – 1-2 процедури годишно. Да се ​​предписват процедури по-често от 4 месеца е маркетингов трик.

През това време не растат толкова много спящи косми, колкото за един месец, следователно честото обезкосмяване ще бъде по-малко ефективно. Това няма да донесе много вреда на кожата, но броят на процедурите ще се удвои.

Оптимален брой процедури за лазерна епилация.

Комбинацията от светла кожа и черна коса е идеална за лазерна епилация. В този случай лъчът ще достигне целта си много по-бързо и почти безболезнено. Ето защо няколко седмици преди посещение в салона се препоръчва да ограничите слънчевите бани и да спрете да посещавате солариума: по този начин ще намалите инсолацията на кожата и ще ускорите процеса на постигане на желания ефект! В същото време е невъзможно да се каже направо колко процедури за лазерна епилация са необходими, т.к. Тялото на всеки реагира на такива процедури по различен начин. Дори опитен специалист ще може да изрази оптималния брой процедури само след като проучи реакцията на косата на след първоначалната процедура.

 

Би било полезно да споменем, че въпреки доста дълготрайния ефект, след няколко години можете да забележите, че косата в третираните зони започва да расте отново. Ето защо козметолозите препоръчват провеждането на поддържащи процедури, за да се изключи вероятността от появата и активния растеж на нови космени фоликули. В същото време, като се придържате към препоръките, можете да разчитате на най- дълготраен ефект.

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции