fbpx

Колко е безопасно лазерното излъчване за тялото по време на епилация?

Как влияе лазерното излъчване на организма?

„Това са някакви светлини и още нещо…“

Работим с диоден апарат с дължина на вълната 808 нанометра, което съответства на инфрачервения спектър на светлината.

Инфрачервеният спектър на светлината е абсолютно безопасен ефект, изучаван дълго време и активно използван в медицината.

Например, в козметологията, като процедури против стареене и грижа. В медицината се използва във физиотерапевтични стаи, като загряваща процедура при отит. В гинекологията се използва за лечение на възпалителни процеси на вътрешните полови органи – матката, яйчниците, ендометрит и др.

Инфрачервената светлина се използва в много отрасли на медицината като физиотерапия и дори за лечение на алопеция (заболяване свързано със загуба на коса, най-често на скалпа). След присаждането на косата на пациентите се поставя специална шапка, която излъчва инфрачервена светлина. Това се прави, за да се вкоренят по-добре стволовите клетки, да се подобри микроциркулацията, обмяната на веществата, съответно косата се вкоренява и расте по-добре.

Доказано е, че инфрачервената светлина има лечебен ефект върху дермата.

Използването на инфрачервеното излъчване е особено благоприятно за имунната система на децата, за здравето на възрастните хора и за тези с увредено здраве. Инфрачервените лъчи ефективно елиминират възпалението, при настинки се потиска възпроизводството на патогенни бактерии не само в човешкото тяло, но и в околната атмосфера. Инфрачервеното излъчване има добър козметичен ефект – подобрява кръвообращението в кожата, в резултат на което се подобрява тена, бръчките се изглаждат, кожата изглежда по-млада.

Използването на инфрачервено излъчване допринася за възстановяването на редица кожни заболявания (псориазис, алергии, невродермит и т.н.), заздравяване на рани, порязвания. При йонизирането на въздушното пространство чрез инфрачервено лъчение, такова заболяване като алергия към праха намалява. Дълговълновото инфрачервеното излъчене е абсолютно безопасно, има лек здравословен ефект върху тялото на здрави хора.⠀

По своята същност инфрачервеното лъчение има противовъзпалителен ефект.⠀


Защо дразненето и врасналите косми изчезват и състоянието на кожата се подобрява с лазерна епилация?

Просто е: въздействието на инфрачервения спектър на светлината това е термична процедура, микроциркулацията се подобрява – кожата се подхранва по-добре отвътре, повишава се имунитета и се произвежда колаген. Колагеновите влакна се покриват със захар с възрастта и стават нееластични, под въздействието на инфрачервената светлина захарта се отбива от тези влакна, поради което се използва толкова широко като процедури против стареене, например същият RF – лифтинг.

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции