fbpx

Карбонов пилинг (Холивудски пилинг) – почувствайте се като суперзвезда

Карбонов пилинг

Карбоновият пилинг е сравнително млада процедура на пазара на индустрията за красота, но вече е придобила голямо признание и огромна популярност благодарение на отличните резултати в почти всяко приложение!!! Всеки, който е извършил процедурата за карбонов пилинг, отбелязва забележим резултат още след първата сесия!

Карбонов пилинг (Холивудски пилинг) - почувствайте се като суперзвезда

Карбоновият пилинг има удивителен ефект върху състоянието на кожата! Ще ви помогне да постигнете следните резултати:

  • отваряне на порите и тяхното ефективно стесняване;
  • ексфолиране на мъртвите частици на кожата и тяхното отстраняване;
  • почистване на епидермиса;
  • стимулиране на производството на колагенови и еластинови влакна, както и хиалуронова киселина;
  • активиране на възстановителните процеси;
  • нормализиране на мастните метаболитни процеси в кожата;
  • борба с патогенни и условно патогенни микроорганизми; премахване на първите признаци на стареене – изглаждане на малките бръчки, кожата ще стане по-еластична и гладка;
  • изглаждане на тона на лицето, избелващ ефект.

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Карбонов пилинг (Холивудски пилинг) - почувствайте се като суперзвезда

Процедурата може да бъде полезна на всяка възраст. Ще помогне на тийнейджърите да забравят за акнето, да премахне възпалението, черните и непривлекателните точки. В по-напреднала възраст ще прави възможно изравняването на кожата, премахването на следите от акне, премахването на първите бръчки и предотвратяването на по-нататъшното им появяване. С изразени процеси на стареене на кожата ще подобри нейната еластичност, ще я направи по-млада, копринена и гладка.

Какво представлява карбоновият пилинг?

Името на процедурата идва от думата carbon (въглерод). Смисълът му е в действието на лазера и наночастиците на въглероден диоксид върху кожата. Карбоновия гел е в състояние да проникне както в повърхностните, така и в дълбоките слоеве на епидермиса, извличайки различни замърсители от тях. Използването на лазерни лъчи допълнително допринася за премахването на мъртвите клетки и качествено почиства кожата, активира синтеза на еластин и колаген. Резултатът от това е равномерна повърхност на лицето с красив цвят.

Карбонов пилинг (Холивудски пилинг) - почувствайте се като суперзвезда

Карбоновия лазерен пилинг се използва и за подмладяване и лечение на различни кожни заболявания: акне, розацея и др. Особеността на процедурата е, че веднага след първата процедура ще видите ясни резултати. Освен това не провокира дразнене и зачервяване, които са следствие от много други пилинги.

Процедурата е известна още като „холивудско почистване“, тъй като може да помогне за постигане на перфектно състояние на кожата за кратък период от време. Основното предимство на карбоновия пилинг е пълната липса на болка. Процедурата не използва анестетици и не предизвиква никакъв дискомфорт. Дава много бързи резултати и може да се използва като бърза мярка преди значимо събитие.

Кожата се ексфолира само за 1-2 дни, което е много по-малко, отколкото при други методи. Затова спокойно можете да правите пилинг през уикенда, а до началото на седмицата ще можете да излезете сред хора с перфектна кожа. Пилингът може да се извършва независимо от времето на годината – както в горещините, така и при студове или времена на силен вятър. Това не предполага никакви ограничения по пол или възраст.

Карбонов пилинг (Холивудски пилинг) - почувствайте се като суперзвезда

Също така, предимството на техниката е нейният комплексен ефект. Няколко сесии на карбонов пилинг ще ви помогнат да получите изразен лечебен ефект, да почистите кожата и да я подмладите.

Лазерният карбонов пилинг на лицето се прави само в салонни условия. При предварителна консултация специалист трябва да направи тест за поносимост към карбоксилна киселина. За тази цел малко количество от приготвената смес се нанасят върху задната повърхност на ръката и след 5-10 минути се оценява резултатът.

Ако няма парене и сърбеж, подуване и други характерни симптоми на алергична реакция, тогава лекарството може безопасно да се използва за лицето. Процедурата включва два етапа – нанасяне на маска и използване на лазер. Но първо лицето се почиства от различни замърсители и козметика. За целта епидермисът се третира с антисептичен гел, който елиминира микроорганизмите и предотвратява възпалението. След това върху кожата се нанася маска с тънък слой, който включва наночастици от въглероден диоксид.

Маската е смес от фино диспергирани въглища и минерални масла. На този етап се отделят 5-8 минути, през които най-малките частици проникват дълбоко в кожата и ги подготвят за по-нататъшно използване на лазера.

Карбонов пилинг (Холивудски пилинг) - почувствайте се като суперзвезда

Маската изсъхва и започва вторият етап, включващ използването на лазер. Козметологът третира лицето с лазер, като улавя всеки милиметър от епидермиса. В този случай всички слоеве на кожата се затоплят дълбоко. В резултат на това порите се почистват активно, мъртвите частици се ексфолират и се активират процесите на производство на хиалуронова киселина, еластин и колаген.

Процедурата на карбонов пилинг като цяло продължава 25-30 минути, като вие ще усетите само приятна топлина. В края на процедурата маската се отмива с топла вода и се нанася специална смес, която има за цел да успокои и предпази лицето.

Процедурата включва курс от 3-7 сесии, интервалите между които са най-малко пет дни. Продължителността на курса се определя от желаните резултати и първоначалното състояние на кожата. Като такъв няма период на възстановяване по време на процедурата. Но все пак има някои нюанси. В края на процедурата няма да има зачервяване и подуване на кожата, но са необходими до две седмици, за да се възстановят напълно. През този период трябва да спазвате определени правила, които ще помогнат за предотвратяване на усложнения и негативни реакции:

Карбонов пилинг (Холивудски пилинг) - почувствайте се като суперзвезда

В деня на процедурата за карбонов пилинг е важно да не миете лицето си. Ако е необходимо, лицето може да се почисти с мека пяна или мицеларна вода. През първите няколко дни е по-добре да избягвате използването на декоративна козметика. За избърсване на лицето се препоръчва използването на антисептик – воден разтвор на хлорхексидин.

През първата седмица е забранено използването на козметика на алкохолна основа. Важно е кожата да се овлажни добре, тъй като може да се лющи. Използвайте специални кремове за това.

В продължение на две седмици е забранено посещението на сауна и солариум, слънчеви бани. През лятото използвайте слънцезащитен крем, преди да излезете навън. През същите две седмици се въздържайте от използване на ексфолианти, скрабиране на лице и други видове пилинг. Можете да използвате маски и да прибягвате до мезотерапия.

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции