fbpx

Карбокситерапия – что е за процедура? С какво е полезна? Дали се заслужава да я пробваме?

Какво е карбокситерапия?

Съвременната естетична козметология предлага огромен избор от ефективни процедури за подмладяване на кожата. Една от тях е карбокситерапията. Методът помага в борбата с възрастовите промени, повишава еластичността на кожата, премахва бръчките и пигментацията, бори се с акнето.

Карбокситерапията е иновативен метод за епидермално подмладяване, базиран на свойствата на въглеродния диоксид.

Въглеродният диоксид има антиоксидантни, антисептични и възстановяващи свойства. Ето защо се използва в медицината повече от 50 години. Но в естетичната медицина техниката, използваща въглероден диоксид, започна да се използва не толкова отдавна.

Карбокситерапия – что е за процедура? С какво е полезна? Дали се заслужава да я пробваме?

Как действа карбокситерапията?

 

Основната причина за стареенето на епидермиса е недостатъчното количество кислород в тъканите.

Ефективността на карбокситерапията може да изглежда съмнителна, тъй като въглеродният диоксид причинява още по-голяма липса на кислород. CO2 обаче насища кожата много по-ефективно от кислорода. Епидермисът реагира на излагането на въглероден диоксид като на стрес и в отговор засилва кръвообращението и стимулира активното производство на колаген, който е основният строителен материал за клетките.

 

Карбокситерапията помага за борбата с различни козметични несъвършенства, а именно:

 • Подобрява кръвообращението.
 • Възстановява защитните свойства на кожата.
 • Премахва възпалението.
 • Подобрява общото състояние на кожата.
 • Бори се с промените, свързани с възрастта.
 • Повишава еластичността.
 • Елиминира пигментацията.
 • Бори се с акнето.

Запази час за Козметични процедури гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Разгледай цените

Плюсове и минуси на неинвазивната карбокситерапия:

📍Благодарение на неинвазивната карбокситерапия, висококачественият ефект на подмладяване на кожата без инжекции може да се усети моментално, безболезнено и безопасно. Неинвазивната техника запазва целостта на дермата и е по-удобна.

За разлика от инжекциите, след процедурата на неинвазивна карбокситерапия не се изисква период на възстановяване, което ви позволява незабавно да се върнете към нормалния си начин на живот.

 

Процедурата спомага за подобряване на цялостното състояние на кожата, както и за коригиране на дребни естетични несъвършенства. Въпреки това, при изразени промени, свързани с възрастта, неинвазивната карбокситерапия не е достатъчно ефективна като независим метод за подмладяване. За значителни промени и по-трайни резултати е необходим интегриран подход в комбинация с пилинг и апаратни процедури.

Карбокситерапия – что е за процедура? С какво е полезна? Дали се заслужава да я пробваме?

 

Плюсове: Недостатъци:
—     Изразени резултати без нарушаване на целостта на кожата още след първата процедура.

—     Странични ефекти и усложнения са изключени.

—     Подходящ за всеки тип кожа.

—     Няма възрастови ограничения.

—     Няма сезонни ограничения за процедурата.

—     Напълно безопасно и безболезнено.

—     Не е необходим период на възстановяване.

—     Достъпна цена

— Процедурата не може да елиминира изразени промени, свързани с възрастта.

— За постигане на изразен резултат се препоръчва интегриран подход в комбинация с други козметични техники.

— За да получите траен резултат, трябва да се подложите на курс от процедури.

— Неинвазивната карбокситерапия не се препоръчва за домашна употреба без предварително обучение в техниката.

 

Как се извършва карбокситерапията?

След почистване козметикът третира кожата с лосион и извършва ензимен пилинг. След това нанася се гел-активатор и маска за 15 – 20 минути. Препарата се прилага със специално устройство, благодарение на което активните елементи проникват в дълбоките слоеве на епидермиса. Благодарение на въглеродния диоксид кръвоносните съдове се разширяват по-интензивно, насищайки кожата с кислород и основни елементи.

Карбокситерапия – что е за процедура? С какво е полезна? Дали се заслужава да я пробваме?

След това козметологът премахва маската и нанася маска и SPF крем. Цялата процедура на неинжекционната карбокситерапия отнема около 1 час.

 

След курс на неинвазивна карбокситерапия кожата ще стане по-чувствителна, така че трябва да избягвате пряка слънчева светлина и задължително да нанесяте слънцезащитен крем след процедурата.

Неинвазивната карбокситерапия може да се използва като единична процедура за подобряване на цялостното състояние на кожата, но за да получите трайни резултати, разбира се, е по-добре да завършите пълния курс. В този случай неинжекционната карбокситерапия ще подобри кръвообращението, ще намали задръстванията, ще възстанови защитните свойства на кожата и ще я насити с кислород.

📍При незначителни проблеми с кожата, за нейното общо подобряване, козметиците препоръчват курс на неинжекционна карбокситерапия веднъж годишно, а при необходимост от по-интензивна интервенция курсът трябва да се повтаря два пъти годишно.

Противопоказания за карбокситерапия:

 • Бременност и период на кърмене.
 • Увреждане на целостта на кожата.
 • Остро възпаление.
 • Обостряне на хронични заболявания.
 • Следоперативен период.

❗️Няма странични ефекти след неинвазивната карбокситерапия. Но положителните промени се забелязват още след една или две процедури.

Какъв ефект има въглеродният диоксид върху кожата и тялото?Карбокситерапия – что е за процедура? С какво е полезна? Дали се заслужава да я пробваме?

 • Разширяване на кръвоносните съдове: тонизиране на мускулите на съдовата стена, нормализиране на трофизма на кръвоносните съдове. Увеличава притока на кръв към кожата и активира клетъчния метаболизъм.
 • Възстановяване на течливостта на кръвта: локално подобрява реологичните параметри на кръвта, осигурява активен транспорт на кислород до клетките.
 • Противовъзпалително действие: CO2 има изразен противовъзпалителен ефект. Помага за бързо потискане на възпалителните процеси и намаляване на появата на пост-акне.
 • Ефект на Бор (ефектът на CO2 върху способността на кръвта да пренася кислород): увеличаването на концентрацията на въглероден диоксид в тъканите води до увеличаване на абсорбцията на кислород от кръвта от тъканите, хемоглобинът започва да освобождава кислород по-интензивно от обичайно. В резултат на това се активира клетъчният метаболизъм.
 • Регенерация и възстановяване на тъканите: активирането на клетъчния метаболизъм и подобряването на микроциркулацията стимулира производството на компоненти на междуклетъчния матрикс, фибронектин, хиалуронова киселина, аминокиселини и полизахаридни комплекси.

По този начин неинвазивната карбокситерапия решава един труден проблем – тя насища клетките на кожата с кислород, което подпомага заздравяването на кожата и ѝ връща млад и сияен вид.

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции