fbpx

Какви процедури не са препоръчителни след лазерната епилация???

Какво не се прави след лазерна епилация??? Какви процедури не са препоръчителни??

Лазерната епилация е метод, който е доказал своята ефективност, като по този начин придоби огромна популярност сред жените и мъжете. Лазерната епилация се използва широко на почти всяка част от тялото и лицето, като се избягва само областта на клепачите. За да бъде процедурата не само ефективна, но и безопасна, трябва да спазвате правилата. Нека заедно разберем какво не трябва да правите след лазерна епилация.

Какво не се препоръчва да се прави след процедура за лазерна епилация??

  1. Лазерната епилация на различни области на тялото е системна процедура, която се извършва на интервали. Не забравяйте, за да бъде обезкосмяването безопасно, трябва не само да спазвате правилата за подготовка, но и определени правила след процедурата.
  2. Не забравяйте, че веднага след процедурата кожата ви е много възприемчива към слънчева светлина и може да почувствате леко изтръпване, като след слънчево изгаряне. В никакъв случай не правете слънчеви бани и не посещавайте солариума. Когато излизате навън, не забравяйте да използвате слънцезащитен крем с най-малко SPF 30.
  3. Както писахме по-горе, епидермисът става чувствителен след лазерната епилация, така че не трябва да правите процедури, които могат да причинят дразнене на кожата, например, използване на ексфолианти и пилинг.
  4. Не скубете космите 2-3 седмици преди процедурата и след нея – използвайте само бръснач. Не забравяйте, че лазерната епилация може само да „неутрализира“ непокътнат фоликул.
  5. Кола маска, пинсети, механичен депилатор – са строго забранени.
  6. Ограничете плуването в открити води, басейни, бани. Тези мерки са необходими, за да се предотврати появата на дразнене и алергии, както и инфекция.
  7. Три дни след процедурата откажете масажите. Първо, масажното масло може да запуши порите и да причини дразнене, и второ, масажът след процедурата определено няма да изглежда релаксиращ, а напротив, ще причини болка.
  8. Не е най-доброто решение е посещаване на бани и сауни след лазерна епилация. Сауната е сух горещ въздух, който може да причини дразнене.

ВАЖНИ МОМЕНТИ

➥избягвайте затоплящи процедури на мястото на лазерна епилация;

➥откажете се от физическа активност за 1 седмица, включително посещение на фитнес.

➥препоръчително е временно да се откажете от употребата на алкохол и цигари по време на курса за лазерна епилация.

Защо трябва да избягвате слънчево излагане като тен и солариум???

Факт е, че лазерът действа върху кожата по същия начин като слънчевата светлина. Загорялата кожа ще получи допълнително леко натоварване и в резултат на това има риск от изгаряне.

Освен това лазерът работи много по-точно и ефективно, ако кожата е светла, а косата е тъмна. Необходимо е да се подхожда много отговорно към подготовката за процедурата. Лазерната епилация е особено търсена през студения сезон, когато контактът със слънцето е практически изключен.

Защо трябва да спазвате правилата за подготовка?

Защо подготовката за лазерна епилация е толкова важна и какво може да доведе до неспазване на правилата? Слънчевото изгаряне е нежелателно, тъй като контрастът между цвета на кожата и косата дава най-добър резултат. Следователно, върху загоряла кожа, лазерният лъч може просто да не „вижда“ косата. Освен това след процедурата може да има изгаряне на такава кожа.

Същото може да се случи и при прием на тетрациклинови антибиотици, тъй като те повишават фоточувствителността на кожата.

‼Интересна информация

Ако приемате антибиотици или препарати, съдържащи флуорохинолони, не се препоръчва всяко излагане на ултравиолетово лъчение, както на плажа, така и в солариума. Необходимо е да се изключи използването на средства, съдържащи алкохол, за да не се пресуши кожата, тъй като самото лазерно излагане изсушава кожата. Ето защо след сесията специалистът прилага „Пантенол“ или други заздравяващи средства и препоръчва нанасяне на такова в рамките на 3 дни след процедурата.

☝Всички видове депилация са нежелателни, с изключение на бръснач. Кола маска, пинсети и др. може да повреди фоликула или косъма и тогава лазерът няма да „работи“.

Какво се случва, ако пренебрегнете правилата ¿

Колкото и безопасна да е процедурата за лазерна епилация, тя е безусловен стрес за кожата. Ето защо, ако пренебрегнете правилата на следпроцедурния период, могат да се появят пигментни петна, изгаряния, дразнене и белези по кожата.

Убедително настояваме за стриктно изпълнение на препоръките от специалиста, защото от това зависи вашето здраве!

 

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции