fbpx

Как протича процеса на падане на косата след лазерната епилация на диоден апарат???

Как протича процеса на падане на косата след процедури за лазерна епилация ???

Как косата изчезва след лазерната епилация на диоден апарат???

Прекомерната растителност по тялото е един от основните проблеми на съвременните жени. За щастие бързото развитие на науката позволи въвеждането на иновативни методи за премахване на излишната коса на ненужни места. Става въпрос за лазерни техники. Практиката показва, че такива процедури имат най-голяма ефективност, което ви позволява да почистите третираната зона от косата и да забравите за нея за дълго време.

Някои пациенти на козметологичните клиники обаче може да имат известни съмнения, тъй като противно на гръмките изявления в рекламите, първата процедура премина и косата след лазерна епилация не падна. Нека се опитаме да разберем механизма на лазерното действие и да разберем как точно фокусираният лъч помага за премахване на досадната растителност!

Как протича процеса на падане на косата след лазерната епилация на диоден апарат???

Колко скоро косата пада след лазерна епилация?

За да разберете колко скоро можете да очаквате желания ефект, трябва да разберете как и защо косата пада след лазерна епилация?

Лазерната епилация се заключва в ефекта върху меланина. Поглъщайки енергията на лазерната светлина, пигментът се нагрява, което води до разрушаване на фоликула и последващо падане на косата. Въпреки това, не всички космени фоликули са податливи на лазерно лъчение. Техният жизнен цикъл може да бъде разделен на 3 фази: Анаген. Период на активно развитие; Катаген. Характеризира се с подготовката на фоликула за третия етап; Телоген. „Сън“ и постепенно отхвърляне на косата, чиито клетки не получават правилното хранене.

За максимална ефективност на процедурата фоликулите в третираната зона трябва да преминат през анагенна фаза. През този период структурата на косата е наситена с меланин по цялата дължина. След излагане на лъча фоликулите се унищожават поради прегряване. След това се активира растежът на „спящите“ фоликули. Следователно е почти невъзможно да се отървете от досадната растителност за 1 посещение в салона.

Първата сесия ви позволява да се отървете от 15-30% от растителността, която е в етап на активен растеж. Процесът на загубата им е незабележим и безболезнен. Ефектът може да се наблюдава след 1-3 седмици от момента на първата процедура. Но като се има предвид, че лазерът не влияе на фоликулите и космите, които са във фаза „сън”, са необходими поне 3-5 сесии с различни интервали за постигане на очаквания ефект.

Как да съдействаме за по-бърза падане на косата след лазерна епилация?

Възможно ли е по някакъв начин да се повлияе на падане на косата след епилация и струва ли си да използвате традиционните методи за премахване на растителността след процедурата? Този въпрос е от интерес за всеки, който поне веднъж е използвал разработките на съвременната козметология в козметологичните клиники. За да консолидирате резултата, достатъчно е да следвате прости правила:

Ограничете водните процедури;

Защитете третираната зона от излагане на слънчева светлина;

Не използвайте продукти, съдържащи алкохол;

Не посещавайте солариума и не използвайте автобронзиране;

Не масажирайте и не търкайте кожата;

Премахване на топлинните ефекти;

Някои клиенти, които имат тъмна, фина, дълбоко залегнала коса или много дебела кожа, могат да получат черни точки след епилация.

Особено често това се случва на краката, където кожата е по-дебела. Моля, имайте предвид, че косата не враства под кожата, не се възпалява, те просто не могат да паднат сами и имат нужда от малко помощ.

За да няма черни точки, нашите специалисти не препоръчват често бръснене, по-лесно е дългата коса да падне.

Също така 10-14 дни след процедурата можете да скрабирате кожата.

Как да се прави това деликатно:

▫️ Леко разпарете кожата във ваната

▫️ Използвайте неагресивен скраб с естествен състав (не препоръчваме със силиконови частици или киселинни – може да са опасни).

Падане на косата изисква няколко процедури на лазерна епилация, но да постигнете желания резултат – окончателно отърване от косата по цялото се изисква цял курс на лазерна епилация.

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции