fbpx

Как да се грижим за кожата преди и след процедура за лазерна епилация?!?

Как да се грижим за кожата преди и след процедура за лазерна епилация?!?

Лазерната епилация ви позволява да забравите за бръснене завинаги и да се отървете от бодливостта по тялото Ви, още след първата процедура косъма става забележимо по-мек и по-тънък!

Ако космите растат по лицето, ръцете и други видими части на тялото, като същевременно доставят постоянно неудобство, тогава лазерната епилация ще бъде отлична инвестиция на парите.

Важно е сериозно да подходите сериозно към лазерната епилация и да се подготвите както преди, така и след процедурата.

❓Как да се подготвим за процедурата за лазерна епилация, за да бъде максимално ефективна и безопасна?

Следвайте препоръките и се насладете на резултатите:

🌿Започнете процедурата не по-рано от 3 седмици след депиляция/кола маска;

🌿 Седмица преди процедурата не правете слънчеви бани/не ходете на солариум/не нанасяйте автотен;

🌿 Седмица преди процедурата изключете ползване на скрабове за тяло, пилинга или всякакви други манипулации, които нараняват кожата.

🌿 Ако е възможно, не използвайте никакви кремове върху епилираните участки ден преди процедурата, някои частици могат да повлияят на проникването на лазерно лъчение.

🌿Преди процедурата обръснете космите. Зоната на лицето и ръцете може да бъде съкратена с тример. 1-2 мм е най-добрата дължина за лазерна епилация – специалистът трябва да види линията на косата, но в същото време твърде дългата коса може да направи процедурата по-чувствителна.

🌿Устройствата за лазерна епилация не са най-добрият вариант за татуирана кожа. Не се препорчва правяне на татуировки точно преди процедурата. По време на процедурата лазерът въздейства върху пигмента и унищожава мастилото в татуираната област на кожата. Излагането на татуировка на лазер може да причини много интензивни и неприятни болкови усещания. По тези причини можем да заключим, че лазерната епилация и татуирането са абсолютно несъвместими. Можете обаче да вземете курс на лазерна епилация върху участък от кожата, където няма рисунки. Нашите специалисти спазват всички мерки за безопасност. При обработка на кожата с лазер, заобикаляйте страната на татуировката с няколко сантиметра. Дори и при такова положение, се препоръчва да изминат поне 6 месяца след правянето на татуировката.

Спазвайте правилата за грижа и след самата процедура:

🌿 Няколко дни след процедурата вземайте само топъл душ, като използвате нежни гелове и пяни. Водата не трябва да е гореща. Без гъби за тяло или сапун!Изключете посещение на парна баня, сауна, турската баня, горещата вана – кожата трябва да си почине.

🌿 Кремът в първите дни след лазерната епилация трябва да е с възможно най-лека текстура. Получете индивидуална препоръка от наш специалист.

🌿 Не излагайте епилираната кожа на пряка слънчева светлина поне една седмица след процедурата. Не забравяйте да използвате слънцезащитен крем, за предпочитане SPF 50. UVA лъчите работят по всяко време на годината и климат. Автотена може да се ползва поне 3 дни след сесията.

🌿 Както преди, така и след процедурата не можете да използвате продукти, които премахват космите с корени! Депилиращи кремове и бръсначи могат да се ползват.

🌿 Ако имате враснали косми (често срещано следствие от кола маска), не се опитвайте да ги „издърпате“ изпод кожата, нарушавайки целостта на кожата. Те попадат под действието на лазера и тъй като епидермисът се обновява, естествено, те сами ще излязат на повърхността. Това ще отнеме известно време, но застоялите петна от опити за ускоряване на този процес, например с помощта на пинсети, ще останат за несравнимо по-дълъг период.

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции