fbpx

Итензивен растеж на косъма – имаш същия проблем? Как да забавим растежа на косъма?????

Итензивен растеж на косъма – имаш същия проблем?

Интензивен растеж на косъма! Как да забавим процеса?????

Когато космите растат много бързо по лицето или тялото, а честото бръснене и кола маска причиняват дразнене на кожата, въпросът как да забавим растежа на косъма възниква от само себе си. Интензивността на растежа на космите при всеки човек е индивидуална, тя се влияе от различни фактори, като генетични, възрастови и хормонални промени.

Но има технологии, които позволяват не само да се намали активността на растежа на косъма, да се направят космите по-светли и по-меки, но и да се отървем напълно от тях за една година или повече. Една от тях е лазерната епилация.

Какво определя активността на растежа на космите?

Космите по тялото и лицето са нормални за човека, а интензивният им растеж често се дължи на генетиката. Например, при южните народи гъстите тъмни косми по тялото са норма, а епилацията е въпрос на комфорт и естетика.

Когато активността на растежа на косъма се повиши рязко и косъма се превърне от светъл пух в гъста тъмна четина, това вече говори за промени в организъма.

Честа причина за повишен растеж на космите са хормонални нарушения, повишаване на нивото на мъжкия хормон тестостерон или намаляване на нивото на женския хормон естроген. За да премахнете тази причина, преди да използвате козметика и процедури, трябва да се консултирате с ендокринолога и да се подложите на хормонална терапия.

Средства за забавяне на растежа на косъма:

Ако косата расте много бързо, един от най-ефективните методи за обезкосмяване е лазерната епилация. Видим резултат се забелязва след 1-2 процедури и продължава до 30 дни.

След първата процедура може да се появи още по-тъмна коса, тъй като лазерът засяга само корените на косъма, във фаза на растеж, а след тяхното унищожаване се активират така наречените „спящи“ косми.

По правило косата, която се появява след лазерно отстраняване, става по-светла, рядка и тънка, тоест по-малко забележима. Пълното обезкосмяване е индивидуален въпрос, за това различните хора се нуждаят от 6 до 10 процедури, но резултатът продължава година и повече.

Единственото нещо е, че само тъмните косми могат да бъдат премахнати с лазер, тъй като той действа върху меланиновия пигмент, а много светлите косми остават извън полето на действие на светлинния лъч и трябва да се изберат други методи за епилация, за да ги премахнете. Това може да проверите и коментирате със специалиста ни. Той ще Ви консултира и съдейства!

 

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции