fbpx

Хидрафациална процедура (Hydrafacial): новаторство в козметологията.

Хидрафациална процедура (Hydrafacial): новаторство в козметологията.

Процедура Hydrafacial

Hydrafacial е нова процедура в областта на апаратната козметология. Тя е насочена към почистване на кожата, премахване на кератинизирания слой от клетки, както и обилно овлажняване на кожата. Техниката е подходяща за редовна и периодична употреба.

Хидрафациална процедура (Hydrafacial): новаторство в козметологията.

Хидрафациално (Hydrafacial) комплексно почистване: характеристики

Струва си да се отбележи, че хидрофешл е вид мек пилинг на лицето. Техниката често се нарича хидропилинг, аквапилинг и често се използва като алтернатива на механични и хардуерни методи (механично почистване, IPL, микродермабразио, химически пилинг). За извършване на процедурата се използват устройства HydraFacial®, произведени от Edge Systems (САЩ). Уредите съчетават функциите на почистване, пилинг, лифтинг, подмладяване, както и овлажняване и лечение на кожата.

Процедура Hydrafacial: сияние на кожата и не само

Устройствата HydraFacial комбинират неабразивно диамантено дермабразио и вливат в кожата коктейл от полезни серуми. Благодарение на вакуумната дюза се почистват повърхностните слоеве на кожата и се отстраняват кератинизирани частици, следи от акне, черни точки. В същото време кожата получава подхранване и хидратация чрез нанасяне на меки серуми върху почистената повърхност.

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Хидрафациална процедура (Hydrafacial): новаторство в козметологията.

Hydrafacial почистване на лице: технология 4 в 1

 • Премахване на повърхностния слой клетки и пилинг – хидроексфолиране на кожата, включително мъртви клетки, следи от пост-акне;
 • Почистване на порите;
 • Стимулиране на регенерацията на клетките поради излагане на вакуум;
 • Хидратиране на кожата със серуми.

В допълнение към почистващия, подмладяващ ефект, както и интензивната хидратация (и всичко това по време на една сесия), техниката има още едно предимство. Това е минималният ефект върху кожата. Процедурата е безболезнена и изобщо не изисква рехабилитация. Дори и да се появи леко зачервяване след процедурата, като правило те изчезват за по-малко от час.

Кога и колко често може да прави процедурата???

Както вече беше отбелязано, Hydrafacial техниката е деликатна, поради което няма специални ограничения по отношение на почистването на лицето по този начин.

Hydrofeshl се изпълнява като алтернатива на механичното почистване, за системна грижа за суха и дехидратирана кожа, както и за периодична грижа за кожата на лицето и като начин за почистване на повърхностните слоеве на кожата при подготовка за по-интензивна козметична грижа. Няма възрастови ограничения за процедурата. Хидрафациалното почистване може да се извършва доста често, дори веднъж седмично, за да се поддържа свежест и красота.

Показания и противопоказания за процедурата:

Хидрафациалното почистване е подходящо за всички типове кожа, включително за чувствителна кожа. Обикновено се препоръчва за следните задачи:

 

Що се отнася до противопоказанията, въпреки деликатността на техниката, те също са налични:

 

·        Дехидратация на кожата;

·        Тъп тен;

·        Наличието на повърхностни и дълбоки бръчки;

·        Наличие на черни точки и затворени комедони;

·        Мазна кожа;

·        Наличието на комедони и папули по лицето;

·        Разширени пори;

·        Наличието на хиперпигментация;

·        Наличието на следи от акне;

·        Неравномерен тон на лицето;

·        Наличието на врастнали косми.

·        Наличието на кожни заболявания в остра форма;

·        Отворени рани по повърхността на кожата;

·        Розацея в засегнатата област;

·        Псориазис и екзема в засегнатата област;

·        Наличието на брадавици, папиломи и други кожни образувания по кожата, които могат да затруднят обработката на кожата;

·        Акне под формата на комедони и папуло-пустулозен обрив, както и наличие на подкожно възпаление в тъканите под формата на кисти и възли;

·        Слънчево изгаряне;

·        Индивидуална чувствителност към ефектите на апарата, по-специално вакуум.

Хидрафациална процедура (Hydrafacial): новаторство в козметологията.

Има различни стандартизирани протоколи за работа с машината HydraFacial, включително почистване на лице, Business Beauty, Red Carpet Hydrafacial, Oily HydraFacial MD, Anti-Spot Hydrafacial, Hydrafacial Make Up, Light Hydrafacial.

 

Тези видове грижи са насочени към дълбоко почистване, подмладяване, освежаване на кожата, лечение на акне I-II стадий, борба с пигментацията и се прилагат в зависимост от показанията и желанията на клиентите на козметични центрове. Използвайки примера за дълбоко почистване на лицето, нека разгледаме как Hydrafacial протича на етапи.

По правило апаратно почистване на лицето Hydrafacial включва три ключови етапа, по време на които се използват различни дюзи:

Хидрафациална процедура (Hydrafacial): новаторство в козметологията.

Етап 1. Хидроексфолиране. Благодарение на въздействието на апарата и мекия серум (заедно с вода), кожата се почиства от кератинизирания слой клетки, себума и се подготвя за по-нататъшно почистване и овлажняване.

Етап 2. Почистване на порите и дълбоките слоеве на кожата. Ексфолираната кожа на лицето е покрита със серуми на базата на салицилова и гликолова киселина, които активно действат върху мастните натрупвания в порите. След това кожата от зона до зона се обработва с вакуумна дюза. Под въздействието на дюзата замърсяванията се изтеглят и абсорбират от устройството, а порите се почистват. В същото време се постига висока деликатност на ефекта върху кожата с минимално зачервяване, за разлика от интензивното механично почистване.

Етап 3. Овлажняване. След това кожата се третира с различни серуми, които я успокояват и овлажняват. Това може да бъде хиалуронова киселина, както и различни серуми на базата на аминокиселини и пептиди.

Процедурата продължава 45-60 минути.

Хидрафациална процедура (Hydrafacial): новаторство в козметологията.

Почистване Hydrafacial: ефект след процедурата

 • Релефът и тонусът на кожата се изравняват;
 • Порите се почистват;
 • Премахва следи от акне;
 • Кожата става отпочинала;
 • Появява се красив блясък;
 • Оставя сухота;
 • Започват регенеративни процеси, благодарение на които кожата изглежда по-свежа и тонизирана;
 • Появява се руменина;
 • Намалява появата на акне.

Препоръки след процедурата

През първия ден след почистване на лицето Hydrofeshl се препоръчва да се въздържате от нанасяне на декоративна козметика и пряка слънчева светлина. Странични ефекти и прекомерно зачервяване след почистване, като правило, не се появяват.

В заключение отбелязваме, че процедурата Hydrafacial е подходяща за системна употреба и не изисква рехабилитация. Можете дори да я правите по време на обедната си почивка и да се върнете към нормалните си дейности след процедурата.

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции