fbpx

Хибриден лазер 3в1 что е за чудо…

Хибриден лазер 3в1 что е за чудо...

Хибриден лазер 3в1 что е за чудо…

Нека разделим всичко, което се нарича хибриден лазер, на 2 вида:

  • Лазер, който има 3 различни дюзи (накрайници) = комбайн.
  • Лазер с един накрайник, който комбинира 3 дължини на вълната.

В първия случай, един накрайник на хибриден лазер може да бъде диоден и да работи в оптималния спектър за епилация (дължина на вълната 808nm). Предимствата са, че може да се извършват различни процедури на 1 устройство. Но няма голяма ефективност в лазерната епилация.

Във втория случай звучи хубаво, но не беше открито сравнително доказателство на производителността. Освен това има редица конкретни въпроси – забележки.

Се говори, че в манипула работят 3 вълни: 755nm, 808nm и 1064nm.

Три, вместо една – 808nm на диоден лазер.

Съответно общата декларирана мощност на манипула на хибриден лазер се разпределя в три посоки.

Нека се поразровим малко в историята на хибриден лазер.

Първото изследване за лазерна епилация се появява през 1983 г. Американските изследователи Андерсън и Париш откриха, че лазерният лъч може селективно да нагрява микроскопични вещества в кожата.

Но с увеличаване на дължината на вълната нивото на усвояване на енергия от меланина (пигмент в косата) намалява.

Освен това количеството енергия, постъпващо в кожата, намалява. Например, за да се получи сравним ефект върху 1064nm лазер, плътността на енергийния поток трябва да бъде ТРИ пъти по-висока, отколкото при 808nm диодно устройство.

Нюансът е, че такива лазери всъщност работят върху диодно изпомпване. Плочи с различни дължини на вълната се наслагват една върху друга, което прави възможно получаването на вълни с различни дължини на вълната.

Например, дължина на вълната от 755 nm, която на теория трябва да третира кожата като александритен лазер, всъщност няма да се справи със задачата и ще бъде много по-ниска от истинската дължина на вълната, получена от александрит. Максималната изходна мощност на такива лазери с размер на апертурата 12×12 не надвишава 540 вата. Има 180 вата на дължина на вълната (трябва да е поне 300 вата), което е много малко за постигане на резултат.

В същото време производителите на хибриден лазер трябваше да увеличат продължителността на импулса, за да компенсират ниската мощност. Това води до намаляване на живота на емитера, тъй като той постоянно работи на границата. Устройствата от този тип са основният доход на сервизните центрове, които ремонтират козметично оборудване. Освен това дългият пулс причинява дискомфорт по време на сесията на епилация. По този начин 3 дължини на вълната на една помпа не е нищо повече от маркетингов трик, който няма никаква ефективност, чиято цел е да прави пари за производителите тук и сега.

  1. Александрит;
  2. Диоден;
  3. ND YAG.

За да може едно устройство да работи с няколко вълни едновременно, в него трябва да участват различни активни вещества. Такива устройства съществуват. Много са добри, но са доста скъпи, тъй като съчетават различни технологии. Например има лазер от италиански производител, чиято работна среда е едновременно александрит и диод. Такъв лазер произвежда висококачествени вълни с различна дължина. Евтини устройства, които комбинират няколко дължини на вълната с различно изпомпване, не съществуват.

Според нас основното предимство на такива лазери са красивите думи в рекламата за клиенти, които не разбират темата фразата 3в1 определено ще завладее някого). Важно е устройството, което е използвано от специалиста да бъде максимално ефективно и да не причинява дискомфорт на клиента, за да може той да се чувства добре и да бъде убеден, че процедурата ще е ефективна.

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции