fbpx

Фотоепилация и лазерна епилация – има ли разлика между 2-те процедури и каква е тя??

Фотоепилация и лазерна епилация – има ли разлика между 2-те процедури и каква е тя??

Фотоепилация и лазерна епилация – има ли разлика между процедурите и коя от 2-те е по-ефективна???

Избирайки за себе си най-добрия начин за премахване на нежеланото окосмяване, много хора си задават въпроса: кое е по-ефективно – лазерна епилация или фотоепилация? И двата метода са добри по свой начин, имат много общо, подобен принцип на действие, същите противопоказания, но все пак има известна разлика между фотоепилацията и лазерната епилация.

Всъщност тези методи за обезкосмяване имат повече прилики, отколкото разлики. Същността и на двете процедури се крие във факта, че с помощта на светлинни вълни се унищожава частта от космите, не които не се виждат на повърхността на кожата, а самият космен фоликул. Така косъма спира да расте. Резултатът след приключване на пълния курс на процедурите ще се запази от 2 до 7 години. Този период, разбира се, зависи от индивидуалните характеристики на всеки клиент, но, като правило, през следващите 5 години кожата остава гладка.

Фотоепилацията е метод за премахване на нежелано окосмяване с помощта на специален апарат с тесен спектър от светлинни вълни. Генерира се от криптонови лампи, вградени в апарата. Меланинът – пигмент, който се намира в косъма – поглъща светлинните вълни, което води до съсирване на кръвта в капилярите и спиране на храненето на фоликула. Фоликулът умира и съответно косъма вече не расте.

Лазерната епилация е апаратен метод за премахване на нежелано окосмяване по всяка част на тялото и по лицето с помощта на лазерно лъчение. Лазерната епилация се различава от фотоепилацията по това, че лазерният лъч действа по-„меко“ и „насочено“. Тази техника се основава на същата селективна фототермолиза, но лазерният лъч разпознава само меланина в косъма и не засяга кожата, кръвоносната система и вътрешните органи. Ето защо този метод за справяне с нежеланото окосмяване е признат за най-безопасния за човешкото здраве.

Разлика между фото и лазерната епилация:

  1. Фотоепилацията се счита за «по-древен» метод в сравнение с лазерната епилация. Според международни проучвания ефективността на първата е с 20% по-ниска.
  2. Фотоепилаторът е с по-широка светкавица, която по пътя си към космения фоликул засяга и пигмента на кожата и кръвоносните съдове. Междувременно лазерният лъч е селективен. Тоест вече не е картечница, а снайперска пушка. Лазерните устройства по правило са по-скъпи от многофункционалните фотоинсталации.
  3. Фотоепилацията работи по-добре при тъмна коса и светла кожа. Мургавите и загорялите блондинки рискуват да се изгорят и най-малкото да пропилеят пари.
  4. Поради особеностите на разсейването на светкавицата по време на фотоепилация, понякога има нужда от няколко допълнителни процедури, а самият курс може да се състои повече от 10 процедури. За сравнение: с лазер – 6-10 процедури.
  5. Фотоепилацията е по-евтина от лазерната, но предвид по-големия брой процедури разликата в цената може да е незначителна.
  6. Процедурата на лазерна епилация продължава по-дълго от процедурата на фотоепилация, тъй като лазерното действие улавя по-малка площ.

Предимства на лазерната епилация пред фотоепилацията:

                      Лазерна епилация Фотоепилация
Ефективна – унищожава единствено косменият фоликул, без да уврежда околните тъкани. Опасна – засяга космените фоликули на случаен принцип и може да доведе до изгаряне на кожата.
Безболезнена – благодарение на диодния лазер, с който работим процедурата е не само безболезнена, но и приятна. Болезнена – болката при фороепилацията е по-осязаема поради не по-доброто охлаждане и пълният спектър на дължината на вълните.
МОЖЕ ДА СЕ РАБОТИ ОТ 1 ДО 6 ФОТОТИП КОЖА – няма ограничения върху фототипа на кожата. Това означава, че може да се правят процедурите и през лятото, върху кожа с тен, спазвайки няколко правила. НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАБОТИ ВЪРХУ КОЖА С ТЕН – тъй като няма селективен начин на работа и има опасност от изгаряния, не може да се работи през лятото върху кожа с тен, т.е. от април до септември е противопоказано да се извършват процедурите.
Спестява време – за постигане на добри резултати сан ужни от 6 до 8 процедури. След завършване на целия цикъл се правят поддържащи процедури веднъж годишно и то ако е необходимо. Отнема време – дори и домашните апарати отнемат много повече време за извършване на процедурите. Резултатите са нетрайни – космите се появяват отново, ако не се третира регулярно.

 

Избрахте ли своя метода за трайно обезкосмяване?

Съветваме Ви при избор на метода да се запознаете не само с технологията на работа, но и с използваната апаратура. За съжаление, има редици салони, които рекламират услугите си като лазерна епилация, но всъщност използват апарати за фотоепилация.

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции