fbpx

Лазерна епилация – какво е и какъв ефект се очаква от нея?

лазерна епилация какво е и какъв ефект се очаква от нея

Какво се случва?

Лазерна епилация – какво е това и какъв ефект от нея да очакваме? Лазерна епилация е метод за трайно обезкосмяване, който не само отстранява космите повърхностно и за кратко време, но и третира космения фоликул, който се намира на 3-4 мм в дълбочина под кожата, затова след процедурата косъмчетата няма да растът в продължение на няколко години.

Как работи? По време на тази процедура космите се отстраняват с помощта на концентрирани инфрачервени светлинни лъчи с дължина 808 nm. Изгаряне на космените фоликули става чрез нагряване на съдържащия се в тях пигмент – меланин. Този пигмент е отговорен за цвета на нашата коса.
Косъмчетата, заедно с фоликула не могат да издържат на температурни въздействия и се стопяват. Ако процедурата се извършва правилно, тогава кожата изобщо не страда, особено при използване на модерна лазерна апаратура.

Защо лазерната епилация не е единична, а многократна процедура и колко време ще отнеме, за да се види първият резултат и да се затвърди ефектът? Факт е, че лазерът засяга само онези косми, които в момента растат активно, а има и спящи фоликули, тези косми, които не растат в момента. Съответно по време на първата процедура косата, която е в „активна фаза“, изгаря, а след това постепенно и всички останали. Средно се оказва, че при първото посещение умират от 15 до 30% от космените фоликули. Резултатът от многократните процедури – ще постигнете гладка, деликатна, красива кожа, единственото нещо е, че може би ще «изскочат» единични косъмчета. Някъде веднъж годишно ще трябва да ходите на процедури за поддръжка, но, трябва да признаете, това е много по-лесно от бръсненето.

Discret Lazer означава модерно оборудване за лазерна епилация и висококвалифиран персонал!

Това е вашият най-добър избор!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции