fbpx

Болезнени ли са процедурите за лазерна епилация?

Болезнени ли са процедурите за лазерна епилация?

Болезнени ли са процедурите за лазерна епилация?

Именно убеждението, че е болезнено да се прави лазерна епилация, спира мнозина да посетят студиото за красота. И въпреки факта, че жените са готови да търпят дискомфорт в името на красотата си, самото използване на лазер плаши и предизвиква фалшив страх.

Понятието за болка е относително, всеки има свое собствено възприятие за усещания и не то може да бъде съизмеримо. Все пак, в тази статия ще се опитаме да ви убедим, че няма нужда да се страхувате от лазерна епилация, всичко е много по-лесно, отколкото изглежда.

Как протичат процедурите за лазерна епилация?

Всичко започва с подробна, безплатна консултация, на която специалистът обяснява как се извършва лазерната епилация и отговаря на всички въпроси, които ви интересуват. Специалистът, от своя страна, ви задава въпроси, за да има представа за преминалите заболявания, наличието на алергични реакции и т.н. също така, специалистът ще ви запознае с противопоказанията и правилата за грижа за кожата, които изискват лазерна епилация.

Боли ли? – въпроса, зададен от всички, без изключение, клиенти, които са решили да направят епилация с диоден лазер.

Така или иначе, възникват определени усещания по време на процедурата. Мнозина ги описват като приятна топлина, леко изтръпване, леко убождане. Но клиентите с много нисък праг на болка могат да изпитат някакъв дискомфорт, но това не е болка. И все пак, особено ако процедурата се извършва в интимните зони, има опасения, че ще бъде много неприятно.

Процедурата протича по следния начин:

Преди процедурата специалистът нанася специален гел върху третираната област на кожата.

Диодните лазери работят в контакт с кожата, тоест манипулът на устройството е в контакт с тялото. Съвременните модели диодни лазери Lumenis Light Sheer ET и Medikalaser D-las 50, имат вградена контактна охладителна система. Благодарение на тази технология кожата е защитена от топлина и риск от изгаряне.

В края на процедурата, за да се сведе до минимум топлинното въздействие на лазера, специалистът нанася върху третираната зона на кожата Пантенол спрей, който има успокояващи, овлажняващи и подхранващи свойства. По този начин грижата за кожата се извършва по време и след процедурата.

От какво зависят усещанията при процедурите за лазерна епилация??

Ще боли или не, зависи от няколко фактора:

Оборудване:

Към днешна дата диодните лазери се считат за най-безопасни, щадящи и в същото време най-ефективни. Това са устройства от последно, четвърто поколение, които работят със сапфирена оптика, предпазваща кожата.

Компетентност на специалиста:

Без значение колко прогресивно е оборудването, ако специалиста на лазерната епилация не знае как да се справи с него, проблемите не могат да бъдат избегнати. Важно е той да може да зададе параметрите на устройството в зависимост от вида на кожата и косата. Също така, силата на лазерния импулс трябва да се увеличава постепенно, от процедура към процедура.

Менструалния цикъл:

Менструацията не е противопоказание за лазерна епилация, но хипотетично през този период чувствителността на кожата може да бъде повишена, особено в интимните зони.

Праг на болка:

На тези с нисък праг на болка или чувствителна нервна система все пак се препоръчва да използват локална анестезия, за да издържат процедурата с комфорт и удоволствие.

Възможно ли е да се анестезира при провеждане на процедурите за лазерна епилация?

Ако все още не сте сигурни дали лазерната епилация е болезнена, говорете с вашия специалист относно възможностите за облекчаване на болката. Това може да се направи в салона или самостоятелно у дома един час преди процедурата.

За тези цели се използват анестетици на базата на лидокаин под формата на спрей или крем. Например горната устна може да се третира само с крем, тъй като спреят може да попадне върху лигавиците или в очите. На големи участъци от тялото е по-добре да използвате спрей. По правило деликатните зони се нуждаят от анестезия – дълбока зона на бикини, горна устна. На краката, ръцете, в подмишницата кожата е по-малко чувствителна и болка не се появява.

Доверете се на нашите специалисти и процедурата ще бъде безболезнена, комфортна и с най-добър резултат. Лазерната епилация е най-добрият метод за обезкосмяване и само с негова помощ можете напълно да се отървете от нежеланата растителност. Отхвърлете съмненията, опитайте се и се уверете, че по-ефективна процедура просто не съществува.

 

Запишете се на процедурата по Лазерна Епилация в Discret Lazer и нашите специалисти ще направят всичко на най-високо ниво!

Запазване на час

Запази и час за лазерна епилация за гр. Варна по лесен начин

Онлайн форма за резервация на час

Полезни връзки

Научете повече за Предимствата на лазерната епилация

Последвайте ни в Фейсбук и Инстаграм и научавайте първи за всички нови услуги и промоции